Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 101 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Főlap
 • Cikkek/Kategóriák
 • Cikkek a nagyvilágból

Cikkek a nagyvilágból

Bárányhimlő elleni oltás tapasztalatai

Mire készüljünk az oltás bevezetése után?

A cikket Dr. Brownstein, USA-ban élő orvos blogjáról kértük el. Brownstein a tapasztalatait teszi közzé a bárányhimlő elleni oltás (1995) bevezetése óta eltelt 22 évről. A cikk összefoglalja mindazt, amivel szembesülnünk kell majd a jövőben. Olyan erős a gazdasági nyomás, hogy az oltóanyag hazai bevezetése már-már elkerülhetetlennek látszik – valójában csak idő kérdése. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy ez az első olyan oltás a világon, amit elsősorban nem egészségügyi indokkal, hanem gazdasági számításokkal próbálnak meg eladni. Teszi ezt a gyártó úgy, hogy tisztában van a várható egészségügyi következményekkel.
Értesüléseink szerint – védőnők, újságcikkek – hazánkban úgy hirdetik ezt az oltást, hogy a bárányhimlő vírus által okozott másik betegség, az övsömör ellen is védelmet ad. Az amerikai tapasztalatok azonban mást mutatnak. Az övsömör az elmúlt 27 évben, pont hogy a bárányhimlő oltás következtében, népbetegség lett az USA-ban. – Egy cinikus szójátékkal élve: A bárányhimlő oltás megelőzi az övsömört (először az oltás, majd jöhet az övsömör).

Robert De Niro köti az ebet a karóhoz: a védőoltások és az autizmus közötti összefüggés igenis létezik!

De Niro, a Tribeca filmfesztivál alapítója megjelent a Today című showműsorban és kiállt eredeti döntése mellett, hogy bemutatja a filmet.

„Nem vagyok a védőoltások ellensége, de biztonságos oltásokat szeretnék” – mondta De Niro.

Robert De Niro nyilvánosan síkra szállt egy védőoltás-ellenes dokumentumfilm mellett, mely ellentmondások kereszttüzébe került, és kijelentette, hogy a védőoltások és az autizmus közötti ok-okozati összefüggés igenis létezik.

De Niro korábban a heves ellenállás miatt döntött úgy, hogy nem mutatja be a „Vaxxed: From Cover-up to Catastrophe” (Beoltva: Az eltussolástól a katasztrófáig) című filmet a Tribeca-fesztiválon, és úgy nyilatkozott, hogy „bizonyos dolgok” miatt aggódik a film tartalmát illetően.

Csehország: fordulóban a „széljárás"

Lelkiismereti alapon is visszautasíthatók már az oltások Csehországban. A cseh alkotmánybíróság döntése egy nemrégiben megbírságolt család esetében született, amikor is a szülők a lehetséges mellékhatások miatt tagadták meg gyermekük számára az oltások beadását. Eddig mentességet orvosi vagy vallási indokkal lehetett kérni, minden más esetben bírságot szabtak ki a megtagadókra, melynek összege elérhette a 10 ezer koronát (körülbelül 115 ezer forint).

Kortörténeti – oltás – helyzetkép 2016. I. 26.

Kutatói csalások Nagy-Britanniában

A kutatóintézetek érdeke néha azt diktálja, hogy a saját falaik között elkövetett csalás gyanújának esetén eltekintsenek a kivizsgálástól, vagy szőnyeg alá söpörjék a bizonyítékokat. Előfordul, hogy csaláshoz folyamodnak azért, hogy megvédjék hírüket és elkerüljék a jogi eljárásokat.
A neves brit orvosi szaklap, a British Medical Journal 2012 januárjában egy teljes számot szentelt a helytelen kutatói viselkedés témájának.

Mumpsz járvány Szlovákiában

Szlovák mumpsz járvány

Nem védett az oltás

Közel kétszáz embert fertőzött meg eddig a szlovákiai Nagymihály környékén a vírusos fültőmirigy-gyulladás. A szakemberek egyelőre értetlenül állnak a jelenség előtt, hiszen a betegek nagy része kapott mumpsz elleni védőoltást.

A higany nem vész el, csak átalakul

etil-metilHigany

Talán lerágott csontnak tűnik, de kicsit elméláznék az oltások kapcsán rendszeres beszédtémává váló higanyról. Először is, a precizitás kedvéért, megspórolva egyeseknek a kötözködést leszögezem, hogy igen, tudom, nem higany van az oltásokban. Még akkor sem, ha a honi járványügyi illetékesek is higanynak nevezik, amolyan leegyszerűsítés végett...

 

Gondolatok a pneumococcus elleni oltásról

prevenar13

„Október végén arról szóltak a híradások, hogy 2014-től kötelezővé teszik a két éven aluli gyermekeknek a pneumococcus elleni oltást. Eddig ez választható, ajánlott védőoltás volt, és a hivatalos közlések szerint a csecsemők kb. 95%-a meg is kapta. Ez számomra elég hihetetlen, mert a kollégákkal beszélgetve, egyiküknek sincs a praxisában ekkora átoltottság."

 

Az alábbi cikk a natursziget.com weboldalon jelent meg 2014. január 3-án.

Ne higgyünk a nullában!

unicefAz Unicef Magyar Bizottsága adományokat gyűjt a gyermekbénulás elleni oltásokra. A „Higgyünk a nullában!" szlogennel hirdetett akció célja a gyermekhalandóság visszaszorítása, s ezen belül az, hogy minél több, fejlődő országban élő kisgyermek hozzájuthasson a Sabin-cseppekhez. Az alábbiakban összefoglaljuk, miért nem érdemes feladni a csekket, és milyen adományoknak lenne ehelyett értelme.

Indiában a WHO-t vádolják a gyermekek halálával

WHO majmok

Vietnamban 12 halálesetet hoztak összefüggésbe a Quinvaxem oltással, Bhutánban nyolcat, Indiában pedig eleddig 21-et. Az IJME orvosetikai szaklap sürgeti az indiai kormányt, hogy a többi országhoz hasonlóan ők is szüntessék be az oltások folytatását; az Egészségügyi Világszervezetet pedig azzal vádolja, hogy takargatni próbálja az igazságot.

A Nagy Testvér figyel

Az oltásellenes hangulat követése kelet-európai közösségi oldalakon

Az internetre tévedő kelet-európai oltáskritikusok legszívesebben blogolnak. A férfiak az összeesküvés-elméleteket csűrik-csavarják szívesen, a nők viszont elmerülnek a tudományos részletek útvesztőjében. Mindez az UNICEF (Egyesült Nemzetek Gyermekalapja) felméréséből derül ki, melyben felszólítják ezeknek az országoknak a politikai vezetőit, hogy kísérjék figyelemmel az online oltáskritikus tevékenységet, és vállvetve lépjenek fel ezzel a "nemkívánatos tendenciával" szemben.

Az alábbi cikk 2013 áprilisában jelent meg, az Európai Immunizációs hét apropóján.