Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 201 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Cikkek a nagyvilágból

Mumpsz járvány Szlovákiában

Szlovák mumpsz járvány

Nem védett az oltás

Közel kétszáz embert fertőzött meg eddig a szlovákiai Nagymihály környékén a vírusos fültőmirigy-gyulladás. A szakemberek egyelőre értetlenül állnak a jelenség előtt, hiszen a betegek nagy része kapott mumpsz elleni védőoltást.

Leginkább a zsúfolt háztartásokban, rossz higiéniás körülmények között élő romák betegedtek meg fültőmirigy-gyulladásban. A területi tisztiorvos, Janka Stašková szerint a mumpsz gyors terjedésének oka éppen az, hogy az érintettek nem tartják be a szakemberek javaslatait és rendeleteit.

Ennek ellenére nem világos, hogy az oltás miért nem nyújtott védelmet a gyermekek és fiatalok számára. A szeptemberben kezdődött járvány ugyanis leginkább az 5-19 éves korosztályt érintette. A többség egy vagy két oltást is kapott mumpsz ellen, de előfordult olyan is, hogy hármat.

„A betegség megelőzésére a védőoltás a legalkalmasabb, azonban nem mindenki szervezete képes kitermelni a szükséges ellenanyagot. A Zemplénben kialakult járványnak is valószínűleg ez lehet az oka. A járványügyi szakemberek laboratórium vizsgálatnak vetették alá a begyűjtött mintákat. „Jelenleg várjuk az eredményeket, hogy véletlenül nem a vírus egy új genotípusáról van-e szó, mely ellen nincs megfelelő ellenanyagunk." – írta a Hírek.sk hírportál.

Források:
http://www.hirek.sk/belfold/20131219175112/Mumpsz-utotte-fel-a-fejet-Nagymihaly-kornyeken.html
http://www.hirek.sk/belfold/20140108193357/Tovabb-terjed-a-mumpsz-Nagymihaly-kornyeken.html
http://www.ruvzmi.sk/PDF/anal_dec13.pdf

Hozzászólások  
0 #40 kristina 2014-02-27 13:35
Tamás de komolyan, maga nem szeret engem...:-( Pedig nem is sértegettem még :-)
- de legalább sok mindenre rájött, így én kiszállok.
Nyugodjon meg nem vagyok (bár voltam) hatalomgyakorló közegben.
Egy feladatom van a saját gyermekeim megvédése, hát ha ez segít a többin, ja nem bánom :-)
De az hogy maga van a hatalom közelében cseppet hidegrázósabb mint ha én lennék...
hát, ne hányjon a szememre le!
tudja visszacsap. Búcsúszó, köszönöm a beszélgetéseinket, sok sikert egy becsületesebb világban: www.youtube.com/.../
0 #39 Ferenci Tamás 2014-02-26 10:35
Kedves Icus!

Idézet - Icus:
Megérdemlek még némi választ az email üzeneteimre? Mert ha mondod, hogy nem, akkor nem várom.


Természetesen! (És ne haragudj!)

Idézet - Icus:
Valamint, hadd jegyezzem meg a civil kontrollal kapcsolatos véleményed kapcsán, a gyermekeink egészségét érintő kérdésekben remélem Te is látod, milyen képet fest, mit mutat a rendszerről az a történet, amelyet a mai nap folyamán osztott meg az egyik Anyuka. Bízom benne, hogy érted.


Igen. (Én is szomorúan olvastam!)

De félreértés ne essék: nem is arra akartam utalni, hogy ne lehetne civil kontrollra szükség (arra meg aztán végképp nem, hogy azért ne lenne, mert a rendszer tökéletes!!), csak rá akartam mutatni, hogy a "civil kontroll" is olyan, ami elméletben nagyon jól hangzik, de gyakorlatban ugyanúgy vannak/lehetnek fonákságai. (Mint ahogy a mostani rendszernek is vannak/lehetnek.) Pl. ha kristina-félék kezdenének el népegészségügyi döntések felett kontrollt gyakorolni, hát én azt nem igazán szeretném... (Mondom ezt a fentiekkel együtt is!) Erre mondtam, hogy fonákság: a "civil kontroll" NEM csak endrus-t jelenti, hanem kristina-t is! Ezért bonyolult kérdés ez is :(
0 #38 Icus 2014-02-26 10:23
Kedves Tamás.

Megérdemlek még némi választ az email üzeneteimre? Mert ha mondod, hogy nem, akkor nem várom.

Valamint, hadd jegyezzem meg a civil kontrollal kapcsolatos véleményed kapcsán, a gyermekeink egészségét érintő kérdésekben remélem Te is látod, milyen képet fest, mit mutat a rendszerről az a történet, amelyet a mai nap folyamán osztott meg az egyik Anyuka. Bízom benne, hogy érted.
0 #37 Ferenci Tamás 2014-02-26 10:02
És ilyenek kívánnak civil kontrollt gyakorolni egy gyermekeink egészségét érintő kérdésben...
0 #36 kristina 2014-02-26 09:54
mit hallok, félretájékoztatnak? Bűncselekmény! Úgyamúgy a primer immunhiányt honnan állapítják meg? Babáknál?
pl.... :-D
ja e a fül alatti duzzanatról kuss van ugye.. pedig a képen magán is egy olyan gyermek látható, ahol a fül alatt gyönyörűen be van duzzadva. Azta mindenségit, kifelejtették volna a cikkből e klasszikus tünetet?
Mire gondol? Hogy rokon vírus a polióval amit találtak? Ez simán belefér a shiftbe szerintem, mert egyik átveszi a másik helyét...legyen ugyanazon törzs 2 rokon faja vagy más törzs. De ez is feltételezés, tudom tudom.:-)
Tudom hogy tudod hogy tudom. Azt amit te nem tudsz.....még. Ismétlem: hosszú távú vizsgálatok...
„ÉRDEKESSÉG : Csak egészséges állatot oltassunk! Akkor érdemes beadni egy védőoltást az állatnak, ha képes ellenanyagokat termelni a szervezetébe bejuttatott kórokozókkal szemben. Magyarul teljesen egészséges. Beteg állatot ezért értelmetlen beoltatni, hiszen a kívánt védelem az immunrendszer gyengesége miatt nem fog kialakulni. Ebben az esetben az oltást el kell halasztani!" Idehaza nincs kifogás -cukorbeteg, autoimmun de akár daganatos gyereket is beoltanak !!! Mikortól érdemes kölyökállatot oltani? Az újszülött állatok immunrendszere nincs még felkészülve a védelemre. Ezt a védelmet először az anyaállattól kapják az anyatejjel. Ez az immunitás azonban csak az első pár hétben jelent megbízható védelmet. Az első oltásra az anyától való elválasztás után nem sokkal sort kell keríteni. Ez az állat 6-8 hetes korára tehető. " BCG 1-2 napos gyereknek ????????? videokedvenc.hu/.../...
0 #35 Ferenci Tamás 2014-02-26 09:44
Idézet - kristina:
mivel nem említik a vezető tünetek közt a jklasszikus fül alatti duzzanatot,


Idézem az ÖN ÁLTAL ADOTT linket: "but the virus can also cause painful swelling". Ezúttal elég lett volna a harmadik bekezdésig eljutni.
0 #34 Ferenci Tamás 2014-02-26 09:34
Idézet - kristina:
másik:
élő példa a kórokozó shiftre? Talán....


Tegyen egy hősies, embert próbáló kísérletet, és próbáljon meg eljutni az utolsó előtti bekezdésig. Tudom, nem könnyű egy 7 bekezdésből álló írásnál. Ott megtalálja a választ a kérdésére.
0 #33 Ferenci Tamás 2014-02-26 09:32
Idézet - kristina:
hjajajm.ok: "Ritka mellékhatások (10 000 emberből 1 és 10 közötti esetben fordulnak elő)
- A vakcinában található baktériumok általi fertőzés előfordulhat. A fertőzés szétterjedhet a testben, a csontokat is beleértve. Általában ez nem történik meg azokkal az emberekkel, akik amúgy egészségesek. Az ilyen fertőzést kezelni kell."
kedvencem: ezt ön hogy állapítaná meg egy egynapos babánál? "


Jaaaaaj, Istenem. Az megvan, hogy mi UGYANABBÓL idézünk, csak Ön a laikusoknak szánt betegtájékoztatóból, én meg az orvosoknak szánt alkalmazási előiratból?! A laikusoknak tényleg azt írják, hogy "amúgy egészséges", de az orvosoknak - akiknek viszont ezt ténylegesen meg kell állapítaniuk!!! - már nem azt, hogy "amúgy egészséges", ami valóban furcsa lenne, hanem azt, hogy pl. primer immundeficienciában szenved.
0 #32 kristina 2014-02-26 08:55
3.
mivel nem említik a vezető tünetek közt a jklasszikus fül alatti duzzanatot, ezért következtettem hogy a nélkül terhjd most a vírus, azaz nem tipikusan. A tudomány is következtetésekből dolgozik, hipotézist állít fel s hol bizonyítja hogy helyes hol meg azt hogy nem helyes. Sőt gyakran ugyanarról a hipotézisről. Itt is írják, 40% tünetmentesen átvészeli, ha átvészelte akkor term immunitás egy életre hat (ez nem feltevés) Általános tünetek

A leggyakoribb tünetek a láz és a nyálmirigyek fél-, vagy kétoldali gyulladásos feldagadása (80%). A fülkagylók elállnak, a rágás fájdalmas. A hátsó nyálmirigyek nyílása piros. Nem ritkán más mirigyek is érintettek, így a hasnyálmirigy (2-5%) is; ez zsíros hasmenésben, hányásban és a has felső részének fájdalmában nyilvánul meg. Ehhez az esetek 40-50%-ában légzőszervi tünetek járulnak.http://hu.wikipedia.org/wiki/Mumpsz

ok tehát ön azért okítja a gyerekorvosokat arra hogy "mondják el" nem hatékony az oltás - feltétlen és nem is biztonságos, mert ez nyilvánvaló minden szülőnek. Ezért a gyerekorvosokat kell okítani? Mi van? Senki sem tudja..se a gyerekorvos se a szülő. De majd ön jön és megtanítja. Azért értelemszerűen kötelező.
A szűrés ugye a túlérzékenység (biztonságosság) vagy hatékonyság : nos ha egy gyerek nem az elvárt módon reagál, akkor honnan gondolják a többire fog? Úgy ahogy kő. Mermagamegmondta? Tamás, hát, nem tudom mit mondjak...
0 #31 kristina 2014-02-26 08:46
másik:
élő példa a kórokozó shiftre? Talán....
Tán csak elkélne egy pontos és tisztességes hosszú távú hatásvizsgálat?
Tán csak olvasnék arról a pár eset egy meghatározott földrajzi körben: mi lehet ott esetleg vegyi szennyezés? Mit esznek ezek a gyermekek? Mamájáék mit ettek és hogy reagáltak az oltásaikra?
Hát paradigmából ki, de azonnal, tisztelt tudomány mert nem megmentői hanem elveszejtői lehetnek a gyermekeinknek, ajaj, de ezt belátni? Mi az isten történik itt? Milyen kár hogy pont azok se tudják akik által ez okozva lehetett? Idiokráca!
medicalonline.hu/.../...
0 #30 kristina 2014-02-26 08:36
hjajajm.ok: "Ritka mellékhatások (10 000 emberből 1 és 10 közötti esetben fordulnak elő)
- A vakcinában található baktériumok általi fertőzés előfordulhat. A fertőzés szétterjedhet a testben, a csontokat is beleértve. Általában ez nem történik meg azokkal az emberekkel, akik amúgy egészségesek. Az ilyen fertőzést kezelni kell."
kedvencem: ezt ön hogy állapítaná meg egy egynapos babánál? "
Ne alkalmazza a SSI BCG vakcinát
- ha allergiás (túlérzékeny) a készítmény bármely összetevőjére,
- ha fertőzésekkel szemben csökkent ellenállóképességgel rendelkezik, vagy immunrendszere nem működik megfelelően." nem kellett sokáig keresnem...http://www.hazipatika .com/gyogyszerkereso/termek/ssi_ bcg_vakcina_10_adag_por_es_oldos zer_szuszpenzios_injekciohoz/129 57
-1 #29 Ferenci Tamás 2014-02-23 19:08
Idézet - kristina:
ja a BCG: irányt mutat ha nincs heg hogy valahogy nem az elvárt módon reagál adott gyermek. Tehát ha konkrétat akar, akkor kutatnia kell, mert senki nem tudja, mi az oka a nem megfelelő immunválaszoknak (lsd hatékonyság hiánya) - érthetetlen okokból kifolyólag.


Nem az volt a kérdés, hogy mi a nem megfelelő válasz oka, hanem az, hogy ez milyen összefüggésben van a többi oltással... az eredeti állítása ugyanis ez volt.

Idézet - kristina:
Nem vagyok mindent tudó. De azok akik most eltörölték a hegnegativitás esetén kötelező újraoltást, miért is nem konzultálnak azon országokbéli kollegáikkal, ahol nem is ajánlott a TBC oltás? Mert akkor mindent tudnának, ugye? Ilyen kényszert csak vakon lehet fenntartani, sajnos.


Ez kész :lol: Ön arra sem hajlandó, hogy egy cirka három A/4-es oldalnyi szöveget végigolvasson (amiből mellesleg a fenti kérdésére is választ kapna), de Ön mondja, hogy vakok azok, akik nem három, hanem háromezer oldalakat elolvastak, sőt, írtak a témában... Facepalm.

Idézet - kristina:
Nézzen jobban utána a BCG oltás összes variációjának, valamelyik tájékoztatójában meg fogja találni az általam elmondottat...


Egy frászt. Én nézzek utána jobban??!! Talán inkább Ön! Én megtettem a tőlem elvárható lépéseket, sőt, enyhén szólva többet is azzal, hogy még én kerestem utána annak is, amit Ön citált. Nem találtam meg, amit írt, ha továbbra is fenntartja állítását, akkor Ön jön.
0 #28 Ferenci Tamás 2014-02-23 19:02
Idézet - kristina:
Tamás, nem ön tanította a gyermekorvosoknak nemrég egy előadásán, ne mondják hogy az oltás hatékony és biztonságos?


És ez milyen ellentmondásban van a kérdésemmel, mellyel arra kívántam finoman rámutatni, hogy senki nem mondott olyat, hogy az oltás tökéletesen hatékony?

Idézet - kristina:
Nézze a mutációkra a következő miatt vagyok mérges:


Nem azt kérdeztem, hogy miért mérges, hanem azt, hogy Ön szerint a nem mutálódott mumpsz nem okoz influenza-szerű tüneteket és nyelési nehézséget? Ebből a megjegyzéséből ugyanis arra következtettem, hogy Önnek fogalma nincs, hogy mi az a mumpsz, abból pedig, hogy most meg a bárányhimlőről kezdett beszélni, arra, hogy ezt gyáva beismerni.

Idézet - kristina:
Nyilván a fülük alatt nem dagadt meg ahogy a klasszikus mumpsznál jellemző... minden esetben...


Bemásolná azt a részt az Ön által idézett linkből, ahonnan kiderül, hogy ez nyilvánvaló? Biztos csak én vagyok a béna, hogy nem találom.
0 #27 kristina 2014-02-23 18:49
ja a BCG: irányt mutat ha nincs heg hogy valahogy nem az elvárt módon reagál adott gyermek. Tehát ha konkrétat akar, akkor kutatnia kell, mert senki nem tudja, mi az oka a nem megfelelő immunválaszoknak (lsd hatékonyság hiánya) - érthetetlen okokból kifolyólag.
Nem vagyok mindent tudó. De azok akik most eltörölték a hegnegativitás esetén kötelező újraoltást, miért is nem konzultálnak azon országokbéli kollegáikkal, ahol nem is ajánlott a TBC oltás? Mert akkor mindent tudnának, ugye? Ilyen kényszert csak vakon lehet fenntartani, sajnos.
Nézzen jobban utána a BCG oltás összes variációjának, valamelyik tájékoztatójában meg fogja találni az általam elmondottat...
+1 #26 kristina 2014-02-23 18:41
Tamás, nem ön tanította a gyermekorvosoknak nemrég egy előadásán, ne mondják hogy az oltás hatékony és biztonságos? Tudja, amikor győzködte őket, válaszoljanak, tájékoztassanak. Tehát ezt mondják a szülőknek mostantól: "kedves anyuka, az oltás nem feltétlenül biztonságos és hatékony, ezért a lehetőség hogy Ön megvédje gyermekét adott betegség ellen, értelemszerűen kötelező. Ha lenne mellékhatása a gyermekre nézve, ne izguljon, gondolja azt majd legalább a többieket megvédi, bár sajnos ez sincs a gyakorlatban igazolva."
Nézze a mutációkra a következő miatt vagyok mérges: a gyermekeim annak idején egy herpesz bárányhimlő mutánssal küzdöttek meg. Természetesen "egy valamilyen vírus" a betegség definíciója (mint mindig ha köhögtek, betegek voltak, megdagadt a fülük alatt, kiütésesek voltak stb), meg a magyarázat " a bárányhimlő oltás miatt van ilyen". Gyerekek (nem a mieink) hetekig fetrengtek nem gyógyuló kiütésekkel. Lázasan. A mieinknek : 2nek arca nem volt csak egy egybefüggő herpesz, a 3.nak meg a hónaljából induló fél hasát beborító herpesz bhimlős pöttyökkel a másik hasra kiterjedve.
Izgi, ugye?
Csak arra óhajtok rámutatni, csoda hogy nem influenza a diagnózis hanem mumpsz. Nyilván a fülük alatt nem dagadt meg ahogy a klasszikus mumpsznál jellemző... minden esetben...ezek az oltottakban megjelenő atípusos betegségjegyek miatt csalhatnak az ön rendelkezésére álló adatok. Is. Tudja amik alapján kampányol az oltani tök jó oltáron.
0 #25 Ferenci Tamás 2014-02-23 14:05
Idézet - kristina:
sőt nekem a leírtakból úgy tűnik, már megest mutálódott a vírus, influenza szerű tüneteket okoz, de nyelési nehézségeket is.


Mert a nem mutálódott mumpsz nem okoz influenza-szerű tüneteket és nyelési nehézséget?! Ön egyébként tudja egyáltalán, hogy mi az a mumpsz?

Idézet - kristina:
ja ilyenkor rájönnek az oltás nem 100%osan hatékony


Megtenné, hogy KONKRÉTAN idéz olyat, ahol akár én, akár az OEK, akár az ÁNTSZ, akár a CDC, akár akárki olyat mondott bármikor is, hogy az oltás 100%-osan hatékony?
-1 #24 Ferenci Tamás 2014-02-23 14:01
Idézet - kristina:
nos Tamás azt gondolom magának sok minden nem világos.


Isteni mázli, hogy itt van Ön, hogy segítsen!

Idézet - kristina:
Miért a társadalmi egyenlőtlenségek és a mumpszjárvány? Nos kiket sújt a járvány, akik szegények, rossz higiénés körülmények között élnek és oltva is vannak pont emiatt (hisz a veszélyeztetettek közé tartoznak)?


Szlovákiában az MMR kötelező, úgyhogy nem emiatt vannak oltva. Hogy miért épp őket sújtja, arról egyébként az itteni utolsó 10-20 hozzászólásból képet kaphat, részletesebben nem állok neki megismételni, mert letettem arról, hogy megértse.

Idézet - kristina:
BCG? Nyugodjon bele, itt is nemsoká összeülnek a nagyfejűek, és kiveszik a kötelezettből - de ezt önnek jobban kéne tudnia, hisz berkeken belül van.


Szerintem mindenki dolga egyszerűsödne, ha deklarálná, hogy el sem hajlandó olvasni, amiket linkelek.

Idézet - kristina:
Maga hogy állapítaná meg egy újszülött babáról, hogy "amúgy teljesen egészséges",miként azt a gyógyszertájékoztató jelzi, mert abban az esetben nem megy az oltott kórokozó pl a csontjaira?!


Ön vagy téved, vagy nem mond igazat. Ez ugyanis ténykérdés, a gyógyszertájékoztató (ogyi.hu/.../...) a következőket mondja a BCG generalisatio kapcsán: "Az SSI BCG vakcina nem adható olyan egyéneknek, akik szisztémás kortikoszteroid ill. immunszupresszív kezelést - ideértve a sugárkezelést is - kapnak, malignus állapotokban (pl. lymphoma, leukémia, Hodgkin kór, vagy a reticulo-endothelialis rendszer más tumorai esetén), olyanoknak, akik elsődleges vagy másodlagos immundeficienciában szenvednek, akik HIV fertőzöttek, beleértve a HIV-pozitív anyától született csecsemőket is. A BCG vakcináció hatása ilyen betegekben túlzott lehet, és generalizált BCG infekció is előfordulhat." Szó nincs semmilyen "amúgy egészséges"-ről.

Idézet - kristina:
Vagy hogy magyarázza hogy ma már nem kell a hegnegatívot újraoltani, mint kellett pár évvel ezelőtt?


Úgy, hogy az ország vezető orvosai, akik erről döntenek, sajnos Önnel szemben nem mindentudóak, ezért olyan elavult, az Ön szemével nézve nyilván nevetséges módszerekhez kénytelenek folyamodni, hogy az ismereteiket folyamatosan frissítik az új tapasztalatok alapján.

Idézet - kristina:
És ha valaki hegnegatív 2x is, akkor vajon miért kell a többi oltást is azt REMÉLVE beadni hogy az majd normális immunreakciót vált ki?


Milyen összefüggés van a BCG hegnegativitás és a többi vakcinára adott immunreakció között? (Annál is inkább, mert a BCG közismerten celluláris immunitást indukál, és elsősorban specifikus Th1 választ vált ki.)
+1 #23 kristina 2014-02-23 09:51
Nos sajnos ismét egy érdekes példa. minden fertőzött be volt oltva, New York, mumpszjárvány...sőt nekem a leírtakból úgy tűnik, már megest mutálódott a vírus, influenza szerű tüneteket okoz, de nyelési nehézségeket is. 100%ban oltott embereket érint, ja ilyenkor rájönnek az oltás nem 100%osan hatékony..mikor térünk már észhez? abclocal.go.com/.../...
+3 #22 kristina 2014-02-21 07:56
nos Tamás azt gondolom magának sok minden nem világos. Miért a társadalmi egyenlőtlenségek és a mumpszjárvány? Nos kiket sújt a járvány, akik szegények, rossz higiénés körülmények között élnek és oltva is vannak pont emiatt (hisz a veszélyeztetettek közé tartoznak)? Tudom hogy rengeteg oldal, de ha csak az első 30at elolvassa, máris világos lesz miért tettem ide. Annak ellenére hogy mumpszban nem haltak meg a szegény gyerekek, oltva se oltatlanul. BCG? Nyugodjon bele, itt is nemsoká összeülnek a nagyfejűek, és kiveszik a kötelezettből - de ezt önnek jobban kéne tudnia, hisz berkeken belül van. Holott a mediában is cikkeztek már róla.... meg ráadásul legalább védene a védőoltás, nem csak 50%osan és jó(?) eséllyel. Maga hogy állapítaná meg egy újszülött babáról, hogy "amúgy teljesen egészséges",miként azt a gyógyszertájékoztató jelzi, mert abban az esetben nem megy az oltott kórokozó pl a csontjaira?! Vagy hogy magyarázza hogy ma már nem kell a hegnegatívot újraoltani, mint kellett pár évvel ezelőtt? És ha valaki hegnegatív 2x is, akkor vajon miért kell a többi oltást is azt REMÉLVE beadni hogy az majd normális immunreakciót vált ki? Csak a vak, kötelezett és ésszerűtlen, lelketlen rendszer teszi ezt meg - amit szolgálni tetszik.
0 #21 Ferenci Tamás 2014-02-20 12:46
Idézet - Kristina:
No nekem a Mészner aszonta azért kell a BCG oltás mert szegény ország vagyunk. Igaz ugye hogy Indiai vizsgálatban bizonyosodott be hogy nem igazán ér semmit, de lehet hogy néha igen...és az is szegény ország.


vedooltas.blog.hu/.../...

Idézet - Kristina:
De van itt egy remek epidemiológiai körkép, nos, lám lám, oltásokról szót sem leltem benne (illetve mintha a BCG oltáskampány utáni emelkedett TBC esetekről olvastam volna) ellenben higiénia és tanultsági állapotról kifejezetten igen. Mint fokmérők. Magyar helyzet. "Társadalmi egyenlőtlenségek a mortalitásban, Magyarországon (1971 - 2008) és az epidemiológiai átmenet elmélete" Kovács Katalin, Bp, 2011/2 A kutatást az OTKA támogatta, nyilvántartási száma 69 031 ....


Azta! A Társadalmi egyenlőtlenségek a mortalitásban, Magyarországon (1971 - 2008) című tanulmányban nincs szó a védőoltásokról!! Kell ennél jobb érv az oltások ellen??!

PS. Amúgy én vagyok az egyetlen az olvasók között, akinek nem világos, hogy ennek a hozzászólásnak mi köze a szlovákiai mumpsz-járványhoz...?