Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 954 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben
 • Főlap
 • Cikkek/Kategóriák
 • Múltidéző

Múltidéző

Ezzel a rovatunkkal szeretnénk megmutatni, miként vélekedtek a régi korok kritikus szemléletű emberei, orvosai a védőoltások világáról. Az itt megjelentetett cikkek nem minden esetben fedik teljes mértékben a Nebáncsvirág Egyesület adott témáról alkotott álláspontját.

A népességszabályozás titkos indokai és módszerei

Nők tömegeit sterilizálták jogsértő módon a világ több országában a Kissinger-jelentés alapján, mely a botrányok ellenére még mindig alapvető dokumentumnak számít az amerikai nemzetbiztonságban. Az évtizedekre titkosított, ma már nyilvános dokumentum segít megérteni jó néhány globális problémát, melyekkel ma szembe kell néznünk: népességfogyás, migráció, klímavédelem. Lelepleződnek az USA világuralmi szándékai és alattomos módszerei, és megjelennek a képben a kötelező védőoltások is.

Kenya: sterilizáló tetanusz oltások?

Körülbelül félmillió kenyai nő vált terméketlenné a 2013-14-es tetanusz oltási kampány következményeképpen – állítja Raila Odinga, a kenyai ellenzék vezére. Katolikus orvosok terméketlenséget okozó hormont találtak az oltóanyagban, de a WHO tagad.

Semmelweis Ignác születésnapjára

mottó: A Semmelweis-reflex a tények automatikus elutasítása megfontolás, vizsgálat vagy kísérletezés nélkül. Egy olyan sajátos, reflexszerű emberi reakció, amely automatikusan elutasítja az új információt a rögzült normák, hiedelmek vagy paradigmák miatt.1

Semmelweis – Miért nem értették meg?

Ma Semmelweis Ignác történetét gyakran tanítják egyetemeken, mint a pozitivizmus (jelenségek megfigyelése magyarázás nélkül) és az empirizmus (tapasztalatokra támaszkodó érvelés) jó példáját. A sors iróniája azonban, hogy saját korában éppen hogy Semmelweis kritikusai tartották magukat pozitivistának, a magyar orvos elképzeléseiről pedig úgy gondolták, visszatér a korábbi évtizedek spekulatív, gyakorlatiasságot nélkülöző elméleteihez. Szerintük az nem lehet, hogy „apró és nagyrészt láthatatlan mennyiségű romló szerves anyag” okozza a gyermekágyi láz eseteinek mindegyikét.

Miért hívták Pöttyös Pannit Pöttyös Panninak?

A fiatalabb nemzedék számára idegenül hangozhat az elnevezés, de a közép- és idősebb korosztály egészen biztosan emlékszik még Pöttyös Panni történeteire. Azt, hogy Panni honnét kapta a Pöttyös jelzőt, talán még kevesebben tudják! Erre a kérdésre a választ az 1955-ös kiadású első kötetből kaphatjuk meg. Panni nevét nem csak azért kapta, mert a nagymamája mindig piros pöttyös ruhába öltöztette, hanem azért is, mert egy napon arra ébredt, hogy a bőre is tele van piros pöttyökkel. Igen, ki hinné, de Panni a bárányhimlőről kapta a nevét. A történet úgy kezdődött, hogy a kislány megkérdezte a nagymamát, hogy a pöttyök rajta vannak-e a ruháján. Mert úgy vélte, hogy azok átugráltak rá, és nagyon rosszalkodnak.

Jeanne Bendick: Kellemes kanyarót!

„Ha egyszer átestél rajta, majdnem biztos, hogy nem kapod meg többé. Ezért hát kellemes kanyarót, vidám mumpszot és boldog bárányhimlőt, és nevetve fogadd, bármi történjék veled!"

Az amerikai írónő és illusztrátor, Jeanne Bendick ezzel a kötettel az egészségügyi gyermekkönyvek ősét alkotta meg. Abban az időben (1962), amikor Magyarországon még nem létezett oltás sem kanyaró, sem mumpsz, sem bárányhimlő ellen.

Honnan jött az AIDS?

A feketehimlő elleni tömeges oltás okozhatta az AIDS járványt?

„A tudományos állásfoglalás szerint egy AIDS-es majom Afrikában beleharapott egy néger seggébe, ezután a néger bement a városba és megfertőzött egy prostituáltat, aki továbbadta a betegséget egy helyi bankárnak, tőle pedig elkapta a felesége és a három barátnője, és bumm, 75 millió fekete így fertőződött meg AIDS-szel Afrikában. Ez egy teljességgel nevetséges kitaláció."
Az alábbiakban egy évtizedekkel ezelőtt a London Timesban megjelent cikket közlünk, majd egy AIDS kutató hozzáfűzéseit.

Dr. James Tyler Kent: Védőoltások

James Tyler Kent

Az amerikai James Tyler Kent (1849-1916), a XX. század fordulójának egyik legnagyobb hatású homeopata orvosa allopátiás orvosként kezdte pályáját. Mint Hahnemann követője, kezdetben támogatta az oltások alkalmazását, hiszen elvileg az oltások megfelelhetnek a homeopátia elvének: „hasonló a hasonlót gyógyítja". Egy kis „műbetegséggel" megelőzhető egy komoly, ahhoz hasonló természetes betegség. A tapasztalatai azonban az évek során megváltoztatták véleményét.