Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 72 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Főlap
 • Cikkek/Kategóriák
 • Tanulmányok

Tanulmányok

Ételallergia, oltásoktól

Gyógyszerfejlesztők Folyóirata

Az oltásokban és injekciókban található élelmiszerfehérjék (például tojás, tej és zselatin) illetve a segédanyagok (például alumíniumszármazékok) ételallergiát, akár életveszélyes allergiás reakciót is okozhatnak. Ez a kockázat már elvileg több, mint száz éve ismert. Az alábbi, 2015-ben megjelent tanulmány, mely tulajdonképpen csak korábbi, mások által végzett kutatások eredményeit összegzi, arra a következtetésre jut, hogy az oltóanyagokból ki kell vonni az élelmiszerfehérjéket, meg kell szüntetni azt a gyakorlatot, hogy egyidejűleg több oltóanyagot is beadnak, illetve újra kell értékelni a segédanyagok szerepét. Így állítható meg a napjainkban elharapódzott „ételallergia-járvány".

A meggyőzhetetlen anyuka

Az oltást követő nemkívánatos események értékelése

A szívszaggató visítás az oltást követő héten kezdődött, és több mint egy héten át tartott... Mire gondol egy anya tehetetlenségében e szenvedés láttán? – „Ha egyszer megszabadulunk, Istenem, akkor azt az oltást soha, de soha többször nem engedem neked beadni, drága gyermekem." – De hogyan gondolkodik egy oltásszakértő? Az alábbiakban az oltást követő nemkívánatos események témáját járjuk alaposan körbe a tudomány, a szabályok és e konkrét ügy kivizsgálása alapján.

Vírus vagy mérgezett ivóvíz?

A tádzsik gyermekbénulás „járvány" nyomában (A teljes tanulmány)

A hivatalos álláspont szerint a gyermekbénulás-járványokat a polio vírus okozza. Több kutató azonban ezt az elméletet igen kétségesnek találja, és egy sor bizonyítékot hoz arra, hogy inkább tömeges mérgezésről lehet szó. A Nebáncsvirág Egyesület saját tanulmányában az utóbbi, alternatív magyarázatból kiindulva megvizsgálja a 2010-es tádzsikisztáni „járvány" hátterét: lehetséges-e, hogy a megbetegedéseket vírus helyett ipari és mezőgazdasági szennyezés okozta?

Virus or poisoned drinking water?

An Examination of the Tajik Poliomyelitis "Epidemic" (The Complete Study)

The official position regarding infantile paralysis (polio) epidemics is that they are caused by the polio virus. However, several scientists, who have provided plenty of evidence pointing in the direction of mass poisoning, are questioning this theory. In its own study the Nebáncsvirág Association examines the background of the 2010 "epidemic" in Tajikistan in the light of the above alternative explanation: is it possible that the disease was not caused by the virus but by industrial and agricultural contamination?