Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 187 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben
 • Főlap
 • Cikkek/Kategóriák
 • Olvasóink írták

Olvasóink írták

„A mi oltásunk, a mi életünk”

A hozzánk beérkezett olvasói levelek folyamatos feldolgozás alatt állnak. Igyekszünk minél több megkeresést közzétenni.
Amennyiben Ön is megosztaná velünk oltásokkal kapcsolatos személyes történetét, kérjük, küldje el nekünk.
E-mail címünk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

„Életemet adtam a Közérdekért. Kérlek, ma gyújts egy gyertyát Értem"

Adél – volt

Nem voltam sem oltáspárti, sem oltásellenes. Törvénytisztelő állampolgárként tudomásul vettem, hogy gyermekeink számára bizonyos védőoltások kötelezőek. Sosem gondoltam volna, hogy baj lehet belőle. Nem tudtam, hogy az oltásnak nem csak előnyei vannak. Nagy árat fizettem a tudatlanságomért. Remélem, egyszer meg tudok bocsátani magamnak.

Volt egy 12 éves lányom.

Erőszakos ajánlás: HPV oltás

Egy háromgyermekes édesanya története arról, hányszor kellett magyarázkodniuk és megerősíteniük, hogy valóban nem kérik a HPV oltást, az iskolaorvos miképpen méltatlankodott azt oltást nem kérőkkel szemben, és hogy az oltást kérők hogyan maradtak ki a korrekt tájékoztatásból.

Darázsfészekbe nyúltam…

„Folytatom. Folytatom, mert rengeteg visszajelzést és kérdést kaptam, s mert nem fogom elfogadni soha, hogy tabu ma Magyarországon egy olyan témáról nyíltan, hitelesen beszélni, amely gyakorlatilag minden családot, minden magyar gyermeket „velejéig" érint."

Az alábbiakban a „Felelőtlen oltástagadó vagyok?" című olvasói levél folytatását adjuk közre. Az első részben az édesanya leírta, a kis Nimróddal milyen kálváriát jártak, miután egy fiókkal becsukta az ujjacskáit, és nem vett levegőt.

Milyen az élet egy szabad oltási rendszerben?

A következő levelet Büki Ninettától kaptuk 2013 decemberében.

„A virágom... felelős vagyok érte. Hiszen olyan gyönge! És olyan gyanútlan. Egyebe sincs, mint négy semmi kis tövise, hogy a világtól védekezzék."
Antoine de Saint-Exupéry

Kedves Mindenki!

Büki Ninetta vagyok, 33 éves, két gyermek édesanyja. A kisfiam 9 éves, a kislányom pedig 22 hónapos. Tíz éve élek Németországban. Ezúton szeretném veletek megosztani a mi oltástörténetünket és szeretnék egyben bepillantást nyújtani egy olyan oltási rendszerbe, amely a szabad választáson alapul, és amelynek a valódi értékére az utóbbi időben eszméltem csak rá igazán.

„Két injekcióban fogja megkapni az oltást”

Félrevezették az anyukát az ajánlott pneumococcus oltással: nem akarta, mégis megkapta a gyermeke a kötelezővel együtt.

A következő levelet B. I.-től kaptuk 2013 októberében.

Felelőtlen oltástagadó vagyok?

„Mint szinte minden gyerek legalább egyszer, Nimród becsukta egy nagy fiókkal az ujjait. Aztán csöndben, fájdalmasan rám nézett, és nem vett levegőt." A Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazinban jelent meg egy édesanya írása a rettegésben töltött napokról. Azonban még mindig oltani akarják a gyermekét!

Kedves Zsuzsa! Veled vagyunk. Érezzük, értjük, tudjuk. Legyen választható a kötelező!

Andris története: epilepsziából gyógyult meg

„A görcs pár órával később újra megismétlődött. Andris ugyanúgy rángatózott, fennakadt a szeme és percek múlva ijesztő állapotba került: megmerevedett az egész teste, kezei begörbülve, nyitott, merev tekintettel feküdt az ágyon, csak a lélegzetvételéről tudtam, hogy él."

A következő levelet Ballavári Tímeától kaptuk 2013 májusában.

Hozzájárulási nyilatkozat megtagadása

„...burkolt jelzést érzek a hozzájárulás megkérésében arra, hogy az oltásnak veszélyei, szövődményei vannak, melyekért a felelősségvállalást a szülőkre/nevelőkre/gyámokra hárítja az oltást elrendelő törvényhozó."

A következő levelet „Gy"-től kaptuk 2013 áprilisában. Kérésére a neveket kezdőbetűvel helyettesítettük, illetve kipontoztuk.

Izomhypotónia DPT oltás után

„Ha megkérdezem, hogy nem lehet-e, hogy a védőoltások okozták a problémát, hiszen ahogy a 2-3-4 hónapos oltásokat megkapta, egyre súlyosabb lett az állapota, azt a választ kapom, hogy „lehet hozzá köze, de nem tudhatjuk biztosan".

A következő levelet Mariannától kaptuk 2013 áprilisában.