Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 582 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Olvasóink írták

„Két injekcióban fogja megkapni az oltást”

Félrevezették az anyukát az ajánlott pneumococcus oltással: nem akarta, mégis megkapta a gyermeke a kötelezővel együtt.

A következő levelet B. I.-től kaptuk 2013 októberében.

A két hónapos oltás előtti héten felkeresett a védőnő és hozott egy tájékoztatót a kötelező oltásról, amit alá is írtam, hogy átvettem. Mellékesen megemlítette, hogy van egy ingyenes választható oltás a pneomococcusra, amit a gyermekorvos nagyon ajánl mindenkinek. Kérdeztem, hogy mi ez az oltás, nem kaptam rá normális választ, annyit tudtam meg, hogy tinédzsereknél fordul elő komolyabb légúti fertőzés tőle. Mondtam is a védőnőnek, hogy nem kerülünk olyan közösségekbe mi, de azért utána nézek mi ez. Természetesen nem a védőnőtől kaptam több információt róla, interneten kezdtünk kutatni és meggyőződtem arról, amit elejétől éreztem. Nem akarom beoltatni ezzel a 2 hónapos csecsemőt!!!

Sőt, a kötelező oltáshoz is beszereztünk mindent, amivel csökkenthetjük a mérgezését, a mellékhatások következményeit és amivel erősíthetjük kicsit a még ki nem fejlődött immunrendszerét.

Egy héttel eltoltuk az oltást, hogy legalább pár napig szedhesse a bélflóra erősítőt, de tovább nem mertük húzni a dolgot, mert nem akartunk meghurcoltatást.

Az oltásra egyedül vittem a kislányom, vittem magammal egy méregtelenítő tapaszt, amit az oltás helyére akartam feltenni rögtön.

A gyermekorvosunk homeopátiával is foglalkozik és mondott is pár lehetőséget, amivel csökkenthetjük az oltás nemkívánatos hatásait. Örültem is, hogy foglalkozik ilyennel, kezdtem megnyugodni, hogy jó kezekben van a babám. Az orvos felsorolta, milyen betegségekre kapja az oltást, aminek a felét nem hallottam, mert az orvos halkan beszélt, a kicsi meg nyekergett és próbáltam nyugtatni, miközben én magam is stresszben voltam, hisz tudtam, hogy nem kéne a kicsi szervezetét terhelni. A felsorolás után mondta az orvos, hogy két injekcióban fogja kapni az oltást. Elcsodálkoztam rajta, mert egyre készültem, és ezt mondtam is. A válasz az volt, hogy a következő hónapban csak egy lesz, de a negyedikben megint kettő, úgy készüljek, ha tapaszban gondolkodom. Nem emlékeztem rá, hogy bármelyik fórumon írták volna, hogy külön van szedve a kötelező oltás, de nem is gyanítottam, hogy az önkéntest adják a megkérdezésem nélkül. Arra emlékeztem, hogy ebből az oltástípusból valamikor eggyel kevesebb betegségre való oltóanyag van, és úgy gondoltam, az van külön itt. Bosszankodtam is, hogy miért nem figyelmeztették még erre az anyukákat azok, akik méregtelenítő tapaszt szeretnének az oltásra tenni.

Mikor hazaértem, elkezdtem keresn,i hol kerülte el a figyelmem az oltás különválasztása, és akkor jöttem rá, hogy a Prevenart kapta.

Azért nem tudom, hogy az én esetem ide tartozik-e, mert tudom, hogy én voltam a hibás, amiért nem kérdeztem meg, miért kap kettő injekciót! Szörnyen is érzem magam miatta, de talán meg is kellett volna nekik is kérdezni, kérem-e! Egy felvilágosítást sem adtak arról, mi ez az oltás és miért lenne fontos! Igaz, hogy akkor sem kértem volna, de legalább lett volna alkalmam visszautasítani! Utólag visszagondolva nem is értem, hogy lehettem ennyire jóhiszemű! Nem feltételeztem róluk, hogy a kötelezőnél több baktériumot, vírus és még ki tudja mit nyomnak egy 2 hónapos testébe egyszerre! Még ha kértem volna az önkéntes oltást, akkor sem a kötelezővel egy időpontban!

Remélem mihamarabb sikerül kiharcolni hatalmas változásokat az oltási rendszerben! Az egészségügyben dolgozókba sajnos beleplántálják, hogy Magyarországon van a legjobb oltási rendszer és erre legyenek büszkék, álljanak ki mellette, hisz ezzel jót tesznek mindenkivel! Erre tudok csak gondolni, hogy tudatlanságból oltanak, nem pedig azért, mert jutalékot kapnak a gyógyszergyártóktól!