Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 259 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Médiatár

Forradalmi felfedezés az autizmus kutatásában

Az oltás helyétől alumíniumszállítmány utazik az agyba

Az autizmus kialakulásának okai ismeretlenek. Valószínűsítik, hogy szerepet játszik a genetikai érzékenység és a környezeti tényezők is, beleértve a környezeti toxinokat. Felmerült a gyanú, hogy a környezeti toxinok között esetleg az alumínium lehet a felelős.

Echo TV – Oltani vagy nem oltani?

Meghívták az Echo Tv Napi aktuális című műsorába egyesületünk képviselőit. A megkeresés általánosságban az oltások témekörének ürügyén történt. A műsort az épp aktuális magyarországi kanyaró járvány köré építették fel. A műsorvezető Földi-Kovács Andrea volt.

Szerk: A műsorban egy apró hiba elhangzott, melyet utólagosan korrigálnék. A kanyaró legsúlyosabb szövődménye az enchephalitis (agyvelőgyulladás) és nem az agyhártyagyulladás. A hibáért elnézést kérek! – Bokány Lajos

Beszélgetés az oltásokról a Kossuth rádióban

Március 10-én, pénteken 14:34-kor a Kossuth Rádió Tér-Idő című műsorában Virághalmy Sarolta szerkesztésében az oltásokról beszélgettek. A riportalanyok dr. Boza Laura ügyvéd és dr. Csiktusnádi-Kiss Gergely pharmacovigilancia expert, minőségbiztosítási szakember és dr. Turcsányi Zsolt házi- és gyermekorvos, homeopata, a Nebáncsvirág Egyesület alelnöke voltak.

A műsor itt hallgatható meg: http://www.mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2017-03-10_14:34:00&ch=mr1

Astroturf

A kételkedés az egyik legősibb evolúciós reflex. Ez az ősi reflex legtöbb embertársunkban tetszhalott állapotban van, gyakorlatilag megszűnt létezni. Rászoktatták (nevelték) az embereket arra, hogy a legtöbb kérdésükre/problémájukra valamiféle intézményesített rendszertől kapják meg a választ. Madách falansztere az egymásra épülő rendszerek összességében öltött testet. A gondolkodás helyett a kész válaszok elfogadására épített embertömegek világát éljük.

Ebből az irányított közegből próbál meg kiemelni ez a videó, melyet ezúton köszönünk meg a készítőknek, feliratozónak és közzétevőknek.

Sharyl Attkisson, a CBS korábbi riporterének függetlenül szervezett TED előadása.

Betegen és becsapva – HPV oltási szövődmények Dániában

TV2 Denmark televíziós csatorna dokumentumfilmet készített a HPV oltás mellékhatásaitól érintett fiatalokkal és szüleivel. A film három lány történetét mutatja be, akiknek maradandó súlyos tünetei lettek, miután a Gardasil nevű HPV elleni oltást megkapták. Egy dolog közös bennük – a világon több ezer lányhoz hasonlóan –, hogy egészségesek voltak, az oltást követően pedig súlyosan betegek lettek. A filmben a Frederiksberg Kórház két orvosa is megszólal, akik több ízben figyelmeztették a Dán Egészségügyi és Gyógyszerészeti Hatóságokat az oltás lehetséges szövődményeire.

Dr. Sebő Zsuzsanna a Mokkában

„Másképpen oltanék egy „harmincan laknak egy szobában" gyereket és egy "egyszem szeme fénye" gyereket a Rózsadombról" – magyarázza dr. Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyász, oltóorvos a TV2 Mokka című műsorában.

Szükségesnek tartja, hogy a hazai, példátlanul katonás oltási rend lazuljon, és lehetőséget adjon az egyéni mérlegelésre, a sok európai országban bevált gyakorlat szerint. A választhatóság, az egyéni oltási rend bevezetése nem igényelne plusz munkát a gyermekorvosok részéről – állítja, hiszen a kisgyermek anamnézisét, családi kórtörténetét, életkörülményeit már a kezdetektől fogva figyelemmel kíséri az orvos, a védőnő pedig már a várandóság ideje alatt kapcsolatot tart az édesanyával. Fel tudják mérni tehát – plusz munka ráfordítása nélkül is – , hogy melyik gyermeknél tolható ki egy-egy oltás későbbi életkorra, amikor már érettebb az immunrendszer.

Oltásokról a Családbarátban

Miért lenne jó az összes oltás választhatósága? Miért tudunk keveset a mellékhatásokról? Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ a Családbarát 2013. január 14-i adása. Az M1 televízió délelőtti magazinműsora egyesületünk javaslatára egy oltáskárosodott gyermeket nevelő család bemutatása mellett meghívott egy olyan oltóorvost is, aki a választhatóságot tartaná ideálisnak.

Oltáskritikus tüntetés Ausztriában

Körülbelül százötven ember demonstrált Linzben május 11-én, az oltáskárosodási esetek alaposabb kivizsgálását és objektívan működő tudományos tanács felállítását követelve. A felvonulás közvetlen előzménye egy kétéves fiú kullancsoltást követő halála volt.

Az esetről és a tüntetésről írt cikkünk

Már Szlovákiában sem kötelező a BCG

Szlovákia BCG

A szakember szerint több a szövődmény, mint a védőhatás

2012-ben kivették a kötelező oltási rendből a tuberkulózis (tüdőgümőkór) elleni oltást Szlovákiában. A szakértő, Dr. Brezina a döntést azzal indokolta, hogy már igen ritka a betegség előfordulása, az elmúlt 10-15 évben viszont drámaian megnőtt a szövődmények száma. „Az alacsony TBC esetek számánál már nem vagyunk hajlandók elfogadni a szövődmények egyre emelkedő számát" – nyilatkozta a TV JOJ csatorna hírműsorában.

 • 1
 • 2