Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 72 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben

Médiatár

Forradalmi felfedezés az autizmus kutatásában

Az oltás helyétől alumíniumszállítmány utazik az agyba

Az autizmus kialakulásának okai ismeretlenek. Valószínűsítik, hogy szerepet játszik a genetikai érzékenység és a környezeti tényezők is, beleértve a környezeti toxinokat. Felmerült a gyanú, hogy a környezeti toxinok között esetleg az alumínium lehet a felelős.

Echo TV – Oltani vagy nem oltani?

Meghívták az Echo Tv Napi aktuális című műsorába egyesületünk képviselőit. A megkeresés általánosságban az oltások témekörének ürügyén történt. A műsort az épp aktuális magyarországi kanyaró járvány köré építették fel. A műsorvezető Földi-Kovács Andrea volt.

Szerk: A műsorban egy apró hiba elhangzott, melyet utólagosan korrigálnék. A kanyaró legsúlyosabb szövődménye az enchephalitis (agyvelőgyulladás) és nem az agyhártyagyulladás. A hibáért elnézést kérek! – Bokány Lajos

Beszélgetés az oltásokról a Kossuth rádióban

Március 10-én, pénteken 14:34-kor a Kossuth Rádió Tér-Idő című műsorában Virághalmy Sarolta szerkesztésében az oltásokról beszélgettek. A riportalanyok dr. Boza Laura ügyvéd és dr. Csiktusnádi-Kiss Gergely pharmacovigilancia expert, minőségbiztosítási szakember és dr. Turcsányi Zsolt házi- és gyermekorvos, homeopata, a Nebáncsvirág Egyesület alelnöke voltak.

A műsor itt hallgatható meg: http://www.mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2017-03-10_14:34:00&ch=mr1

Astroturf

A kételkedés az egyik legősibb evolúciós reflex. Ez az ősi reflex legtöbb embertársunkban tetszhalott állapotban van, gyakorlatilag megszűnt létezni. Rászoktatták (nevelték) az embereket arra, hogy a legtöbb kérdésükre/problémájukra valamiféle intézményesített rendszertől kapják meg a választ. Madách falansztere az egymásra épülő rendszerek összességében öltött testet. A gondolkodás helyett a kész válaszok elfogadására épített embertömegek világát éljük.

Ebből az irányított közegből próbál meg kiemelni ez a videó, melyet ezúton köszönünk meg a készítőknek, feliratozónak és közzétevőknek.

Sharyl Attkisson, a CBS korábbi riporterének függetlenül szervezett TED előadása.

Betegen és becsapva – HPV oltási szövődmények Dániában

TV2 Denmark televíziós csatorna dokumentumfilmet készített a HPV oltás mellékhatásaitól érintett fiatalokkal és szüleivel. A film három lány történetét mutatja be, akiknek maradandó súlyos tünetei lettek, miután a Gardasil nevű HPV elleni oltást megkapták. Egy dolog közös bennük – a világon több ezer lányhoz hasonlóan –, hogy egészségesek voltak, az oltást követően pedig súlyosan betegek lettek. A filmben a Frederiksberg Kórház két orvosa is megszólal, akik több ízben figyelmeztették a Dán Egészségügyi és Gyógyszerészeti Hatóságokat az oltás lehetséges szövődményeire.

A film magyar felirattal is megtekinthető (felirat gombra kattintva).

Dr. Sebő Zsuzsanna a Mokkában

„Másképpen oltanék egy „harmincan laknak egy szobában" gyereket és egy "egyszem szeme fénye" gyereket a Rózsadombról" – magyarázza dr. Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyász, oltóorvos a TV2 Mokka című műsorában.

Szükségesnek tartja, hogy a hazai, példátlanul katonás oltási rend lazuljon, és lehetőséget adjon az egyéni mérlegelésre, a sok európai országban bevált gyakorlat szerint. A választhatóság, az egyéni oltási rend bevezetése nem igényelne plusz munkát a gyermekorvosok részéről – állítja, hiszen a kisgyermek anamnézisét, családi kórtörténetét, életkörülményeit már a kezdetektől fogva figyelemmel kíséri az orvos, a védőnő pedig már a várandóság ideje alatt kapcsolatot tart az édesanyával. Fel tudják mérni tehát – plusz munka ráfordítása nélkül is – , hogy melyik gyermeknél tolható ki egy-egy oltás későbbi életkorra, amikor már érettebb az immunrendszer.

Oltásokról a Családbarátban

Miért lenne jó az összes oltás választhatósága? Miért tudunk keveset a mellékhatásokról? Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ a Családbarát 2013. január 14-i adása. Az M1 televízió délelőtti magazinműsora egyesületünk javaslatára egy oltáskárosodott gyermeket nevelő család bemutatása mellett meghívott egy olyan oltóorvost is, aki a választhatóságot tartaná ideálisnak.

Oltáskritikus tüntetés Ausztriában

Körülbelül százötven ember demonstrált Linzben május 11-én, az oltáskárosodási esetek alaposabb kivizsgálását és objektívan működő tudományos tanács felállítását követelve. A felvonulás közvetlen előzménye egy kétéves fiú kullancsoltást követő halála volt.

Az esetről és a tüntetésről írt cikkünk

Már Szlovákiában sem kötelező a BCG

Szlovákia BCG

A szakember szerint több a szövődmény, mint a védőhatás

2012-ben kivették a kötelező oltási rendből a tuberkulózis (tüdőgümőkór) elleni oltást Szlovákiában. A szakértő, Dr. Brezina a döntést azzal indokolta, hogy már igen ritka a betegség előfordulása, az elmúlt 10-15 évben viszont drámaian megnőtt a szövődmények száma. „Az alacsony TBC esetek számánál már nem vagyunk hajlandók elfogadni a szövődmények egyre emelkedő számát" – nyilatkozta a TV JOJ csatorna hírműsorában.

 • 1
 • 2