Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 552 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben
 • Főlap
 • „Védő"oltások
 • „Ajánlott védőoltások" – hivatalos és az alternatív érvek
 • HPV – Méhnyakrák

HPV - Méhnyakrák elleni oltások

A HPV (humán papillómavírus) elleni oltások közül jelenleg két gyártó terméke van forgalomban hazánkban. Az egyik a Cervarix, a másik a Silgard (más néven Gardasil). A Cervarix vakcina a humán papillomavírus (HPV) 16-os és 18-as, a Silgard pedig a 6-os, 11-es, 16-os és 18-as típusai ellen hivatott védeni. Ezek az oltóanyagok a vakcinák új nemzedékéhez tartoznak és az oltási technológia csúcsát jelentik. Úgynevezett rekombináns DNS technológiával (géntechnológia) állítják őket elő. Mellékhatások igen ritkán vannak, de ha előfordulnak, akkor igen súlyosak. A géntechnológia új tudomány, és a hosszútávú, akár több nemzedékre kiható veszélyei még nem beláthatóak. Az oltást 13-14 éves lányoknál kezdik hazánkban. A méhnyakrák kialakulásának veszélye leggyakrabban a 30 év feletti korosztályt fenyegeti. Mivel a gyártók is maximum 6-7 év védettséget szavatolnak, a 13-14 éves lányok vakcinálása felesleges kockázatot jelent arra a pár emberre nézve, akik a szövődmények elszenvedői lehetnek! Figyelembe véve az alacsony fokú és nem garantált védelmet, az oltásokkal célbavett korosztály és a rizikócsoport nem egyezik, ezért a HPV oltás szükségszerűsége erősen megkérdőjelezhető.

A humán papillómavírus és a méhnyakrák kialakulása közötti összefüggés nem bizonyított. Az, hogy a rákos sejtek környezetében megtalálható néhány HP vírus, nem bizonyít semmit! A rákos sejtek közelében sok minden előfordulhat. Ennek legfőbb oka, hogy a kórokozók a legyengült sejtek közelében jól érzik magukat. Ez az elv érvényes minden daganatos betegségre. Amikor a gyógyszergyárak és az általuk fizetett kutatók megoldást keresnek a betegségekre, sajnos nem az előidéző okokat keresik (az egészségügyi gépezetben senki sem érdekelt egy egyszerű, kézenfekvő megoldásban – egyedül a beteg). Egy biztos: a rákos elváltozásokat az immunrendszer hibás működése okozza. Immunrendszerünk nem képes felismerni a rákos (rosszindulatú) sejteket, nem történik meg a programozott sejthalál sem és megindul a sejtburjánzás. Ezt az állapotot sok minden előidézheti, ilyen lehet – többek között – az antigénekkel leterhelt, kisiklatott immunrendszer, melynek kialakulásához a sorozatos oltások is elvezethetnek. Önmagában az oltások nem tehetők felelőssé korunk új betegségeiért, viszont, egyre több bizonyíték támasztja alá ebben aktív szerepüket.

A témával kapcsolatban bővebb információ ITT.

A HPV oltásokkal kapcsolatos bővebb ismertetőanyag összeállítása folyamatban van!

A CERVARIX oltóanyag gyártói dokumentációja A SILGARD (GARDASIL) oltóanyag gyártói dokumentációja