Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 735 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben
 • Főlap
 • Cikkek/Kategóriák
 • Vélemények

Vélemények

Íme egy rovat, mely a szubjektív írások gyűjtőhelye kíván lenni. Ezek tartalmukat vagy stílusukat tekintve nem sorolhatók be egyik már létező rovatunkba sem, viszont kár lenne elsiklani felettük, mivel közvetett vagy közvetlen módon mégis csak témába vágnak. Az itt közzétett írások nem feltétlenül tükrözik teljes egészükben egyesületünk véleményét vagy hangnemét.

Mi ez? Közegészségügyi program, vagy egy gyógyszergyár üzleti terve?

Egy édesapa gondolatai a bárányhimlő elleni oltásról

A bárányhimlőről és az ellene kifejlesztett oltásokról eddig semmit nem tudtam, ezért kissé bele kellett túrnom a témába vágó tudományos cikkekbe. A módszer hatásos, mivel mindössze néhány nap ráfordításával egyértelműen levonható a következtetés:

a bárányhimlő elleni oltás kötelezővé tétele óriási szakmai hiba volna.

Kezd kiborulni a nagy védőoltásbili...

Trump Kennedyvel vizsgáltatja újra a védőoltások biztonságosságát

Bombaként robbant a magyar médiában gyanúsan elhallgatott hír, szinte beleremeg az internet: ifj. Robert Francis Kennedy, az elkötelezett környezetvédő, a fél évszázada a demokrata párti elnökjelöltségért folytatott kampánya során meggyilkolt korábbi amerikai igazságügy-miniszter fia, illetve a még néhány évvel korábban, hivatalban meggyilkolt 35. USA-elnök unokaöccse bejelentette, hogy Donald Trump elnök egyórás beszélgetés keretében megbízta egy, a védőoltások biztonságosságát vizsgáló bizottság vezetésével.

Oltás papíron, hülyeség ellen

Ki kiált farkast?

Kisebb fajta lavinát indított el a Magyar Nemzet egyik cikke, mely a félreoltás hazai helyzetére világított rá. A következőkben erre a 2016. november 3-án megjelent írásra és az ezt követően beindult médiavisszhangra reagálunk. Mivel a cikkben a Nebáncsvirág Egyesületet is megnevezték – nem éppen pozitív színben feltüntetve –, ezért kötelességünknek érezzük, hogy állást foglaljunk a témában.

Már a cikk címén is sokan felháborodtak: „Orvosok, akik csak papíron oltanak". A témában némi jártassággal bírók számára azonban nem új keletű dolgot feszeget az írás.

Harc a nagyúrral

disznófejű nagyúr

Gondolatok két újságcikk ürügyén

Nem nagy túlzással mondhatjuk, hogy a Blikk és az MTA közéletünknek két végpontja a bulvár-tudományos tengely tekintetében. Azonban lényegében megegyeznek az oltások megítélésében. A Nebáncsvirág Egyesület mind a két végponttól elvárja, hogy végre a tényeket (is) vegye figyelembe.

Oltásokról, higgadtan

Hogy a kecske is, meg a káposzta is...

Az oltáspártiak a betegséggel szemben, az oltásellenesek az oltásokkal szemben keltenek félelmet. Nincs ez így jól, mert a félelem rossz tanácsadó. Sőt, egyenesen megbetegítő érzelem.

Előre bocsátom, hogy se oltáspárti, se oltásellenes nem vagyok. Egyszerűen csak most is, ahogy általában, ha problémával találkozom, a megoldást keresem. Nem a helyzet élezésével, nem bármelyik említett tábor fekete-fehér látásmódjával, hanem józan paraszti ésszel, az álláspontok közelítésével. Adott esetben éppen gyermekeink egészsége érdekében.

Tud-e olvasni az államtitkár?

A koraszülötteknek adható RSV oltásról

Mint tudjuk, nem az a fontos, hogy fel tudja-e olvasni az írott szöveget, hanem az, hogy megérti-e? Ha megérti, akkor viszont hogyan képes kommunikálni azt, hogy az állam ad a semmiért a gyógyszergyáraknak 1.3 milliárdot? Bocsánat, nem egészen a semmiért, mert azért annál több. De nem jó értelemben. Használni ugyan nem használ, viszont árt. Árt, mert aki csak látszólag cselekszik, az hamis biztonságérzetet kelt, és elhazudja a lényeget. Ezzel a tettével pedig árt az újszülöttek, árt a szülők, és árt a köz ellen.

Kiterjesztik a koraszülötteknek adható RSV oltást

„Oltásellenes" mozgalmak

„A mai világban az emberek igen könnyen jutnak megfelelő információhoz. Sok ember egyetemet végzett, ahol megtanulta, hogyan kell megérteni egy tudományos publikációt, hogyan járjon utána tudományos kérdéseknek. A médiának ezt kellene ösztönöznie, nem pedig azt, hogy vakon kövesse mindenki, amit az „okosok” előírnak."

A következő írás szerzője egy négy gyermekes, hívő katolikus, fiatal amerikai édesanya, Kate Tietje. Blogbejegyzése a Modern Alternative Mama oldalon jelent meg 2013 augusztusában.

„Meglepően rövid ideig hat a szamárköhögés elleni oltás”

Ez a címe a Medical Online internetes szaklapban megjelent cikknek, ami önmagáért beszél. A cikk arról szól, hogy a szamárköhögés oltás 3 évig hat. Erre a következtetésre amerikai orvosok jutottak, mikor a 2010-ben Kaliforniában lezajló szamárköhögés járványban megbetegedett gyermekek adatait elemezték. Tehát a való életben, a ténylegesen lezajlott eseményeket figyelték meg!

Mi az, ami biztos?

Dr. Világhy IstvánDr. Világhy István nemzetközileg elismert szülész-nőgyógyász szakorvos 1977-től huszonnyolc éven át vezetett magánrendelőt Svájcban. Munkásságának súlypontja a természetes hüvelyi szülés segítése volt, és a klinikákon, szülőotthonokon kívül magánházaknál otthonszüléseket is vezetett. Praxisában a császármetszések aránya mindössze 2% volt a hazai nagyjából 30%-os átlaggal szemben. Saját technikát dolgozott ki a koraszülés megelőzésére és a fogó kíméletesebb használatára. 2007-ben jelent meg magyarul szülészeti tankönyve (Hüvelyi szülészeti műtéttan címmel). Mióta 2005-ben hazatelepült, lépten-nyomon tapasztalja a magyarországi bürokrácia gáncsoskodását és a jogi visszásságokat. Alábbi írása ezek fényében (pontosabban ezek árnyékában) született.

Éjszaka (2011. Karácsonyán)

Az ÁNTSZ honlapján (mentett állomány) 2011. október 27-től olvasható a híradás: „Egy holland folyóirat szerint nem támasztható alá tudományosan, hogy van értelme influenza ellen beoltani a 65 évnél idősebbeket és a különböző kockázati csoporthoz tartozókat. A témával összefüggésben az Országos Tisztifőorvosi Hivatal az alábbiakat közli: Az ÁNTSZ nem kíván reagálni külföldi lapokban megjelent állításokra, ezt majd megteszik a hiteles nemzetközi szakmai szervezetek, mint például az Egészségügyi Világszervezet (WHO), illetve az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC)."