Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 163 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Vélemények

Mi az, ami biztos?

Dr. Világhy IstvánDr. Világhy István nemzetközileg elismert szülész-nőgyógyász szakorvos 1977-től huszonnyolc éven át vezetett magánrendelőt Svájcban. Munkásságának súlypontja a természetes hüvelyi szülés segítése volt, és a klinikákon, szülőotthonokon kívül magánházaknál otthonszüléseket is vezetett. Praxisában a császármetszések aránya mindössze 2% volt a hazai nagyjából 30%-os átlaggal szemben. Saját technikát dolgozott ki a koraszülés megelőzésére és a fogó kíméletesebb használatára. 2007-ben jelent meg magyarul szülészeti tankönyve (Hüvelyi szülészeti műtéttan címmel). Mióta 2005-ben hazatelepült, lépten-nyomon tapasztalja a magyarországi bürokrácia gáncsoskodását és a jogi visszásságokat. Alábbi írása ezek fényében (pontosabban ezek árnyékában) született.

A mai Magyarországon három dolog biztos: 1. a halál, 2. a bizonytalanság, 3. a tehénszar lapjára esik. Ezek közül az 1. és a 3. pont nemzetközi érvényű, a 2. viszont hungarikumnak számít. Ebben az országban az alapvető törvények – évente többször – változnak, így az adók is. Senki nem tudja, holnap mi lesz. A jelenlegi kormány két nagy választási ígéretéből semmi nem valósult meg. Az egyik az volt, hogy felelősségre vonás lesz. Eddig egy-két kis halat becsuktak, de azok is hamarosan szabadlábon lesznek. A nagyok pártot, illetve új cégeket alapítanak és ebben senki nem zavarja őket! Azokról van szó, akik az úgynevezett „rendszerváltáskor" (ami a mai napig nem történt meg) a megfelelő időben a megfelelő helyen voltak, és a kommunizmusban összelopott pénzükből – fillérekért – szétlopták az ország nemzeti vagyonát. A másik nagy ígéret volt a bürokrácia leépítése. Ebből csak annyi lett, hogy bizonyos hivatalokat összevontak és sok újat találtak ki, melyek eddig nem voltak. Tehát a bürokrácia tovább nő.

A felesleges hivatalok közül az ÁNTSZ-ről szólnék. Amikor először jártam ott, hogy magánrendelőt szeretnék nyitni – ugyanis ott kell engedélyt kérni – elmondták az előírásaikat. Előadták, hogy mi minden kell egy szülész-nőgyógyász szakorvos rendelőjébe előírás szerint. Mire én közöltem: „Svájcban egy orvos nagykorúnak számít, ő maga tudja, mire van szüksége a rendelőjében." 28 évig vezettem Svájcban a magánrendelőmet. Az volt a válasz, savanyú arckifejezéssel: „Nálunk ez nem így van!"

Ezzel elértük a dolgok rákfenéjét. Az agyonszabályozást, az alapvető emberi jogok nem létét, illetve nem ismeretét .Ez is egy hungarikum! A nép – az isten adta nép – ebből semmit nem vesz észre, mert megszokta az átkos kommunista rendszerben, hogy neki mindent előírnak! Aki, mint jómagam, élete nagyobb részét egy szabad és demokratikus országban élte le, az ettől a falra mászik! Itt 1990 óta az agyonszabályozás csak rosszabb lett. Mindig azok találják ki az újabb szabályokat, akik semmit nem értenek hozzá! Konkrét eset: a kórházon kívüli szülés szabályozása. Ez ma úgy néz ki, hogy ami eddig illegális volt, az most lett igazán tilos. A laikus embernek azt sugallják, hogy most már szabad kórházon kívül szülni. Az egész tilalmat nemrég találták ki, Dr. Geréb Ágnes működése kapcsán. Az 1950-es években (Ratkó korszak) mindenki ott szült, ahol akart, az állam nem avatkozott bele. Azokat az orvosokat és bábákat becsukták, akiket magzatelhajtáson értek. Ma ez utóbbi legális, csak az anyák nem szülhetnek ott, ahol akarnak. Illetve: szülhetnek, de a szaksegítség büntetendő! Akik a kórházon kívüli szülés szabályozását összekutyulták, abszolút nem értenek hozzá, de szerintem – jól megfontolt szándékkal – olyan komplikált lett, hogy kivitelezhetetlen legyen! Ez sikerült is, mert tudomásom szerint az országos tisztifőorvos még egyetlen engedélyt sem adott ki. Egy szabad és demokratikus országban egy szülész-nőgyógyász szakorvos, valamint egy diplomás bába – alanyi jogon – ott vezet szülést, ahol akar, a saját felelősségére! Ehhez nem kell külön engedély és nem szükséges „szabályozni".
Dr. Geréb Ágnest nagyra becsülöm a kitartásáért! Az ellene zajló per tipikus koncepciós per volt, mint a Rákosi vagy a Kádár korszakban. A kórházakban történt gikszereket szépen eltussolják, kétféle mércével mérnek. A kórházi állapotok a mai Magyarországon tűrhetetlenek, a sötét Balkánnak felelnek meg! Nem csoda, amikor az orvosok fizetése szinte az utcaseprőkével egyenlő. Csak menjenek külföldre, jól teszik. Ez az „egészségügynek" nevezett rossz kabaré pedig dőljön össze! Ezt kívánom! Ahhoz, hogy valami új és emberhez méltó létre jöhessen, ahhoz a jelenleginek gyökeresen össze kell omolnia, másként ebben az országban változás nem lesz! Amíg a kollégáim azzal foglalkoznak (tisztelet a kivételnek), hogy pácienseikben félelmet keltsenek és így teljesen felesleges és káros „megélhetési operációkat" végeznek, addig nem beszélhetünk jó hiszemben orvoslásról.
Amíg állami terror intézkedéssel kötelező oltások vannak – egy 2 éves gyerek már 32 oltást kapott – és ezzel a fejlődésben lévő immunrendszerét módszeresen tönkre tették, addig nem beszélhetünk egészségügyről. Addig csak a gyógyszeripar érdekei érvényesülnek.

Egyébként az Európai Unión belül csak néhány országban vannak kötelező oltások: Belgium, Magyarország, Csehország és Szlovákia. Az oltások nem használnak, nem védenek, de „legalább" ártanak. Az allergiás betegségek, az asztma és az úgy nevezett autoimmun betegségek mind ezen alapulnak. Használnak, az oltóanyagokat előállító cégeknek. A legjobb vicc az évente ismétlődő pánik keltés a következő influenza járvány miatt, ahol a múlt évi vírusok ellen oltanak. Tudományosan bizonyított, hogy azok a gyermekek, akiket nem oltottak, illetve csak 1-2 betegség ellen, sokkal egészségesebbek, mint a többi gyerek. Ez Magyarországon nem megy, mert a szülőket, akik gyermeküket meg akarják kímélni az állami kényszerintézkedésektől, az ÁNTSZ módszeresen üldözi és pénzbírságokat kell fizetniük. Emberi szabadságjogokról egy ilyen országban nem lehet beszélni. Kár, hogy ezt kevesen tudják!

2011. december 27.

Dr. Világhy István
szülész-nőgyógyász szakorvos

Hozzászólások  
+2 #4 Kröell-Dulay Emőke 2012-04-28 09:23
Remek cikk,érdemi vélemények.Gratulálok.
+8 #3 Tarján Frigyes 2012-04-06 09:38
Sajnos Világhy úr már nem képes fölfogni a magyarországi gondolkodást. Azaz fölfogja, és emiatt kap dührohamot. Érthetően.
Magyarországról nézve nem érthető, hogy ő miért képtelen magyar módra gondolkodni. Ő meg ugyanúgy nem érti, hogy miért nem lehet logikusan gondolkodni, cselekedni.
A Szabadság fogalma "rendszerváltozás" ide, vagy oda, Magyarországon érthetetlen, mint ugató kutyának a Hold. Csak úgy, pártsemlegesen...
Az, hogy a szülés éppen a Szabadságról szól, azt ő érti, tudja. Meg tán azok, akik szabadok és ezért akarják kezükben tartani a szülésüket (legalább), vagy a szülésük révén akarnak (egy kicsit) szabadok lenni.
A sok-sok megelőző társadalmi rendszernek, ugyanúgy, mint a mainak pedig alapvető érdeke, hogy a tagjai ne legyenek egyedek, hanem tömeg, massza, szóval, hogy ne legyenek szabadok. Mindez akkor is igaz, ha a szándékok szintjén (talán) nem ez nyilvánul meg. A cselekvés módja viszont pontosan ezt eredményezi.
Az Arany János utáni MTA elnökét megválasztandó, az volt a cél, hogy olyant jelöljenek, AKI A LEGKEVÉSBÉ ALKALMAS ARRA! Kimondottan ez volt a szándék. (Nézzél végig ma a pl. a miniszterek során!)
Azóta sem változott a dolog, marad ez a 'limbó-hintó' effektus: Ki tud a lehető legalacsonyabbra helyezett léc ALATT még átbújni... Így keletkezik a csinovnyikok hada.
És ebből az következik, amit az egyik legnagyobb tudósunk mondott: "...fortélyos félelem igazgat, nem csalóka remény..." Ugyanis az ilyen, 'hivatalba helyezett' BÁRMIKOR, BÁRMIVEL megzsarolható. ('Mert akinek az Isten Hivatalt adott, annak észt is adott hozzá' --gúnyolódtunk az orosz gondolkodásmódon. És vettük is át azzal a mozdulattal...) Szóval a társadalom nem a racionális, hanem az 'informális' erővonalak mentén szerveződik.

A másik tudós szerinti "2x2 józansága" ilyetén soha nem hull ránk.

Az, hogy milyen erőknek van így kitéve Magyarország, föl sem fogják. Azt hiszik majd, hogy valami specifikusan magyar-ellenes. Pedig csak mi nem tudjuk a saját sorsunkat a kezünkbe venni. A lehetőség adott.

"...ami van, széthull darabokra..." Talán. Őszintén kívánom, hogy Világhy doktor úr még jó egészségben, megélhesse!
+15 #2 Noah 2012-04-02 06:40
Tetszik a Doktor úr írása. Nagyon jó helyzetelemzést ad mai viszonyainkról. Ébresztő polgártársak!
Számomra teljesen egyértelmű, hogy egy adott szakmában annak, azoknak kell oktatnia, akinek, akiknek a legjobb objektív mutatói vannak, mert így lesz a világ jó, és egyre jobb. A szülészeti praxisban megtörtént császármetszések összes szüléshez viszonyított aránya például egy igen jó, objektív mutató. Akinek ez ilyen alacsony, mint Dr. Világhy Istváné, annak adnék katedrát, és jogot a tanításra, vizsgáztatásra. Azért, hogy a legjobbakat képezze ki, és ez által is jobb legyen a világunk.
+10 #1 Labant Csaba 2012-04-02 05:11
Teljes mértékben egyetértek a cikk minden szavával, tiszteletem érte!

Naprakész információ, hogy azóta egy, azaz 1 db bába megkapta az összes szükséges engedélyt otthonszülés levezetéséhez. Sőt, nemrégiben az első hivatalos otthonszülés is megtörtént!
Egy év kellett hozzá, akkora a bürokrácia. Nem elírás, ugyanis a törvényt valóban szakmai analfabéták, tudatlan szakbarbárok tákolták össze: szülést KÍSÉRNI még mindig nem szabad, csak LEVEZETNI. Ugyanis a NEFMI három tollforgatóját - a cikk találóan írja - két cél vezérelte: teljesíthetetlen feltételeket előírni, s ha mégis összejönne minden, akkor úgy "szabályozni", hogy az valóban szelíd módon, háborítatlan légkörben NE történhessen meg. Folyamatos dokumentálást írnak elő, s a kórházi szülési protokoll által előírt sztenderdtől a legkisebb eltérés esetén is azonnal kórházba kell vinni a kismamát, akinek büntetőjogi felelősség terhe mellett kötelessége engedelmeskedni, ezt előzetesen írásba is kell adja. (A háborítatlanság és az emberi alapjogok már ennél a pontnál durván sértve vannak...)

Az állami oltásterrorral kapcsolatosan: a lakájbíróság múlt héten hozott végzése szerint "... mint a világ legtöbb országában, úgy Németországban is vannak kötelező védőoltások". Fellebbezésnek helye nincs. Mit lehet erre mondani?