Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 206 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben
 • Főlap
 • Cikkek/Kategóriák
 • Élcelődő

Élcelődő

A sok komolykodás közt muszáj élcelődnünk is: karikírozni és a feje tetejére állítani a világot, remélve, hogy talán egyszer a helyére billen tőle... Az alábbi írások első olvasatra bizonyára megmosolyogtatják a közönséget, jobban belegondolva azonban a szomorú valóságot mutatják, csak kissé torzítva. A torzítás szerepe pedig az, hogy kikerülhetetlenül a lényegre irányítsa a figyelmünket.

Heltai Jenő: Bacilusok

Heltai Jenő: Bacilusok

Heltai Jenő (1871-1957) regényei, novellái, versei és színdarabjai nagy népszerűségnek örvendtek, mégis előbb lett a francia Becsületrend lovagja, mint hogy hazai kitüntetést kapott volna. Élete utolsó évében végül Kossuth-díjjal jutalmazták. Legismertebb írása talán A néma levente című verses színpadi mű, melyet ma is gyakran játszanak a hazai színházak.

Alábbi, kevéssé ismert novellája a Lim-lom című kötetben jelent meg 1915-ben.

A valótlan tény

Három jelenetes minidráma

Ennek a kis szösszenetnek a megírását az egyesület ellen nemrégiben megindított ügyészségi vizsgálat inspirálta. Elsősorban orvosi egyetemek színjátszó köre és játékos kedvű védőnői csoportok számára írtuk. Valójában úgy véljük, előadása bármilyen szakmai rendezvényen garantálná a felfokozott hangulatot. Egyúttal pályázatot is hirdetünk: várjuk a minidráma előadásáról készült videófelvételeket. A harmadik jelenetet legélethűbben előadó csoport nyereménye kétnapos idegenvezetett buszos kirándulás Ócsa és Sótony településekre.

Vakáción (vakcináción?) a Mézga család.

 

Romhányi Józsefet eddig csak klasszikussá vált rajzfilmszövegeiért (Dr. Bubó, Mézga család, Mekk mester, Frédi és Béni magyarul) és játékos állatverseiért (Szamárfül) szerettük. Ebből a részletből azonban kiderül, hogy nem csak zseniális „rímhányó", volt, de a rendező Nepp Józseffel egyetértésben szépen átlátott a gyógyszerlobbi-féle szitán. A „Vakáción a Mézga család" sorozat eme epizódjában Máris szomszédot egy egzotikus szigeten orvosnak nézik, aztán félpercenként feljebb lép a ranglétrán, mígnem ő lesz az egész kormány. „Grandiózus!"
A video 6.08 percnél lehet érdekes számunkra. Ha a lejátszás nem onnan indulna el, akkor kérem, húzza a csúszkát az időszalag 2/3-áig!

 

Megjegyzés: Az eredetileg belinkelt videót a Magyar Televízió Zrt. szerzői jogokra hivatkozva letiltatta. Érdekes módon csak ez az egy rész sértett szerzői jogokat, mivel a többi epizód továbbra is megtalálható a videómegosztón. Szerencsére megtaláltuk máshol: ITT.

Az epizód utolsó elérhetősége ITT található, ahonnét „A szerzői jog tulajdonosa által benyújtott követelés miatt a hangsávot elnémítottuk." felirat olvasható. Hogy az egész film szerzőijog-tulajdonosa ki az egyenlőre nem tiszta. Az, pedig hogy a hangsáv kié végképp nem az. Ami több mit valószínű az az, hogy a szerző Romhányi József örököséé és Nepp Józsefé lehet. Hogy ki adta be a szerzői jogra a panaszt azon érdemes lehet elgondolkozni! Biztos, hogy a valós tulajdonosok? Nekik ugyan milyen érdekük fűződne elnémítani ezt a hangsávot? Mindenesetre, mi egy alternatív megtekintést biztosítunk ITT.