Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 713 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Élcelődő

Vakáción (vakcináción?) a Mézga család.

 

Romhányi Józsefet eddig csak klasszikussá vált rajzfilmszövegeiért (Dr. Bubó, Mézga család, Mekk mester, Frédi és Béni magyarul) és játékos állatverseiért (Szamárfül) szerettük. Ebből a részletből azonban kiderül, hogy nem csak zseniális „rímhányó", volt, de a rendező Nepp Józseffel egyetértésben szépen átlátott a gyógyszerlobbi-féle szitán. A „Vakáción a Mézga család" sorozat eme epizódjában Máris szomszédot egy egzotikus szigeten orvosnak nézik, aztán félpercenként feljebb lép a ranglétrán, mígnem ő lesz az egész kormány. „Grandiózus!"
A video 6.08 percnél lehet érdekes számunkra. Ha a lejátszás nem onnan indulna el, akkor kérem, húzza a csúszkát az időszalag 2/3-áig!

 

Megjegyzés: Az eredetileg belinkelt videót a Magyar Televízió Zrt. szerzői jogokra hivatkozva letiltatta. Érdekes módon csak ez az egy rész sértett szerzői jogokat, mivel a többi epizód továbbra is megtalálható a videómegosztón. Szerencsére megtaláltuk máshol: ITT.

Az epizód utolsó elérhetősége ITT található, ahonnét „A szerzői jog tulajdonosa által benyújtott követelés miatt a hangsávot elnémítottuk." felirat olvasható. Hogy az egész film szerzőijog-tulajdonosa ki az egyenlőre nem tiszta. Az, pedig hogy a hangsáv kié végképp nem az. Ami több mit valószínű az az, hogy a szerző Romhányi József örököséé és Nepp Józsefé lehet. Hogy ki adta be a szerzői jogra a panaszt azon érdemes lehet elgondolkozni! Biztos, hogy a valós tulajdonosok? Nekik ugyan milyen érdekük fűződne elnémítani ezt a hangsávot? Mindenesetre, mi egy alternatív megtekintést biztosítunk ITT.

Kommentek a Médiatárban érhetők el.