Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 544 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben
 • Főlap
 • Jogtár
 • Gyermekvédelmi eljárás

Gyermekvédelmi eljárás

A védőnő, illetve a háziorvos jelzése alapján – melyet a gyermekvédelmi törvényre hivatkozva tesznek meg, 1997.évi XXXI. Tv. – az illetékes gyermekjóléti szolgálat családgondozója felkeresi a nem oltó családot. Ha úgy ítéli meg, hogy az oltásmegtagadás alapján megalapozott a család fokozottabb figyelemmel kísérése, akkor védelembe vételi eljárást kezdeményez a gyámhatóságnál. Ha a családot védelembe veszik, akkor a családsegító meghatározott időközönként kijár a családhoz, és leginkább arról beszél, hogy mennyire fontos az oltások beadása. Ha ez az idő eredménytelenül telik el, akkor vagy megszüntetik a védelembevételi eljárást, vagy a hatóság a rendőrségen kiskorú veszélyeztetésének alapos gyanúja miatt feljelentést tesz. Ez utóbbi azonban már egyre ritkábban fordul elő, mert egy konkrét ügyben hozott Legfelsőbb Bírósági döntés alapján az oltások beadásának magtagadása nem meríti ki önmagában a nevezett bűncselekményt.

A Zalaegerszegi Városi Ügyészségtől jogértelmezést kértünk, hogy az oltásokra vonatkozó két törvény hogyan fér össze, melyik az irányadó. (Lásd jogtár.) Az eredményről majd beszámolunk.