Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 942 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben
 • Főlap
 • Az Egyesület
 • Küldetésünk

Küldetésünk

Egyesületünk az egykori Nyitott Kapu Közhasznú Alapítvány szellemiségét követve a jelenleg kötelező gyermekkori védőoltásokat kívánja választhatóvá tenni. Ehhez a munkához higgadt, erőszakmentes hangot választottunk.

Úgy érezzük, hogy az oltásokkal kapcsolatos szülői döntést senki részéről sem lehet kényszeríteni vagy helyettük erőszakosan meghozni, így mi tiszteletben tartjuk és elfogadjuk azon szülők döntését is, akik az oltások mellett állnak ki anélkül, hogy a kérdésben különösebben, az általánostól elvárt mértéken túl tájékozódnának.

Tiszteletben tartjuk az állam ebben a kérdésben képviselt jelenlegi álláspontját, mivel tudjuk, hogy a tudomány fő vonalát képviselő érvek alapján teszik az oltásokat kötelezővé.

Mi azokra a problémákra vagyunk elkötelezettek rámutatni, amelyeket mint felelős szülők és felelős állampolgárok az oltásokkal kapcsolatban találtunk.

Hangnemünkből és küldetésünkből adódóan kizárólag a bizonyítható, igazolható és valós tényeknek adunk teret tájékoztató munkánk során – azoknak a tényeknek, melyekről egyre erősödő hangon számolnak be a védőoltások hasznát megkérdőjelező kutatócsoportok.

Alaposan megismerve az oltásokkal kapcsolatos terület minden oldalát, fáradhatatlanul elvégezve az ehhez szükséges felelős gyűjtő és válogató munkát, arra a következtetésre jutottunk, hogy a népegészségügy egy magasabb fokát jelentené, ha az oltások beadását az állam szabadon választhatóvá tenné. A Magyar Homeopata Orvosi Egyesülethez hasonlóan azt valljuk, hogy a háziorvos segítségével minden gyermek esetében egyénileg kellene mérlegelni egy-egy védőoltás szükségességét a gyermek és a család kórtörténete, célirányos vizsgálatok, illetve a szociális körülmények alapján.

Így az egyesület célja nem a jelenlegi rendszer lábbal tiprása, hanem azon szülők felelős tájékoztatása, akiket a téma a közkézen elérhető információkon túl is érdekel. További cél az általunk talált tudományos adatokkal eljutni azokhoz a döntéshozókhoz, akik további döntéseiket stabilabb alapokra szeretnék helyezni.

Hiszünk abban, hogy egy jobb jövő csakis egészségesebb, tudatosabb egyénekkel alapozható meg, ezért választottuk a jövő generáció, a gyermekek védelmét és ezért állunk ki abbéli törekvésünk mellett, hogy legyen választható a kötelező.