Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 252 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben
 • Főlap
 • A HPV (méhnyakrák) elleni oltásokról

A HPV (méhnyakrák) elleni oltásokról

Betegen és becsapva – HPV oltási szövődmények Dániában

Betegen és becsapva – HPV oltási szövődmények Dániában

TV2 Denmark televíziós csatorna dokumentumfilmet készített a HPV oltás mellékhatásaitól érintett fiatalokkal és szüleivel. A film három lány történetét mutatja be, akiknek maradandó súlyos tünetei lettek, miután a Gardasil nevű HPV elleni oltást megkapták. Egy dolog közös bennük – a világon több ezer lányhoz hasonlóan –, hogy egészségesek voltak, az oltást követően pedig súlyosan betegek lettek. A filmben a Frederiksberg Kórház két orvosa is megszólal, akik több ízben figyelmeztették a Dán Egészségügyi és Gyógyszerészeti Hatóságokat az oltás lehetséges szövődményeire.

Bővebben...

2014. 10. 06. – Megint a HPV oltásról

Az alábbi cikket az almameter.wordpress.com blogról vettük át a szerző engedélyével.

Ismét a címlapokon szerepel az a bizonyos vakcina (illetve egyik változata), hiszen, az összesítés szerint 46 ezer hetedikes lányból 38 ezer részére igényeltek szüleik „HPV elleni védőoltást”, amivel „a méhnyakrák-megbetegedések kialakulásáért felelős HPV-fertőzést lehet megakadályozni”.

A cím pedig még mindig azt üvölti: A többség kérte a méhnyakrák elleni oltást

HPV: Franciaországban is meghúzták a vészharangot

HPV: Franciaországban is meghúzták a vészharangot

Orvosi és politikai szinten is támadják a „méhnyakrák oltást"

Amikor a Gardasilt bevezették Amerikában az ajánlott oltások közé, mindenki tisztában volt vele, hogy nem véd a méhnyakrák ellen. Diane Harper, az oltóanyag tesztelésében résztvevő orvos az elsők között mutatott rá a módszertani hibákra és a félrevezető reklámkampányra. A botrány lassacskán nemzetközi méreteket öltött. Most Franciaországban is több szinten tiltakoznak: az egyik hangadó egy korábban szintén oltóanyaggyártásban dolgozó orvos, Bernard Dalbergue, a másik pedig Michele Rivasi, Európai Parlamenti képviselőnő, aki a HPV oltással kapcsolatban moratóriumra szólította fel az EU tagállamait.

Ezt a rákot egy törölköző is okozhatja?

Dr. Úri Szabó Károly
Dr. Úri Szabó Károly

Egy főorvos botrányos állításai a HPV-ről

Szakmaiatlan és egyoldalú kijelentéseket tett a szolnoki nőgyógyász főorvos január 29-én, a Kossuth Rádió Napközben című műsorában. A méhnyakrákról és a HPV oltásról nyilatkozva dr. Úri Szabó Károly alaptalanul megfélemlítette és félretájékoztatta a magyar szülőket.

A műsor oltásokkal foglalkozó részlete:

A műsor dátuma: 2014. január 29.
A kifogásolt rész az 5. percnél kezdődik.

Dr. Úri Szabó Károly kijelentéseit az alábbiakban tételesen, forrásmegjelöléssel pontosítjuk, illetve cáfoljuk meg.

A HPV oltásról…

Vaskos borítékot hozott a postás. Értesítettek, hogy lányunk megkaphatja a HPV elleni vakcinát, amelynek költségét (kb. 90.000 forint) az önkormányzat állja (tehát kerülő úton mi magunk).

Az alábbi cikk az almameter.wordpress.com blog hasábjain jelent meg 2014. január 6-án.

Japánban nem javasolt a HPV oltás beadása

japanese-times
Oltáskárosultak követelték
a HPV oltás betiltását Japánban.

Csaknem kétezer oltási szövődményt jelentettek eddig Japánban a HPV oltással összefüggésben. Hosszan tartó fájdalom, zsibbadás, sőt, bénulás. Az egészségügyi minisztérium 2013. június 14-én úgy döntött, amíg saját vizsgálataik nem erősítik meg az oltás biztonságosságát, a japán kormány visszavonja a méhnyakrákkal összefüggésbe hozott vírus elleni oltás ajánlását.

Az alábbi cikk a TokyoTimes.com oldalon jelent meg „Másként ítélik meg a HPV oltást Japánban és az Egyesült Államokban" címmel.

Csoda vagy fenyegetés?

HPV oltás: Csoda vagy fenyegetés?

Nem csak lányoknak, de már fiúknak is ajánlja a HPV oltást az amerikai egészségügyi hatóság. A CDC tavaly októberi döntését arra alapozza, hogy a Gardasil (nálunk Silgard) néven forgalomba kerülő védőoltás elméletileg nem csak a méhnyakrák, de a nemi szervi szemölcsök és a végbélrák megelőzésére is alkalmas.

A Gardasil sokat ígért, mára mégis igen ellentmondásossá vált a megítélése, hiszen sok szülő azt állítja, gyermeke a védőoltástól lett visszafordíthatatlanul beteg. A kiváló televíziós újságírónő, Deanna Dewberry a Wish-TV hírcsatorna számára átfogó riportot készített a témában.

Fordította: Dr. Fejes Nóra

Bővebben...

Amerikai tanulmány a HPV oltás szövődményeiről

Milyen tünetek esetén ajánlatos megtagadni a további részoltásokat?

Nem megalapozott a hatóságok azon állítása, hogy a Gardasil (Silgard) nevű oltás biztonságos. Az amerikai Nemzeti Oltásinformációs Központ (NVIC) 2010-es tanulmánya szerint ugyanis statisztikailag bizonyítható, hogy a hat vizsgált haláleset és a további harminchárom rosszullét összefügg az oltással. A tanulmány írói azok számára, akik mégis az oltás mellett döntenek, mindenképpen azt javasolják, hogy informálódjanak a lehetséges szövődményekről, és ha magukon intő jeleket tapasztalnak, tagadják meg a további részoltásokat.

Hamis csillogású Nobel-díj

Harald_zur_Hausen_01

A humán papillómavírus (HPV) felfedezéséért odaítélt Nobel-díjat korrupciós botrány övezte 2008 decemberében, és sokat foglalkozott vele a külföldi sajtó. Több, mint érdekes azonban, hogy az ügynek nem lett folytatása, és sehol sem lehetett olvasni arról, hogy a svéd államügyész végül megindította-e a vizsgálatot...
A következő cikk 2008. december 1-jén jelent meg a Neue Zürcher Zeitungban.

 

Személyes összefonódás áll fenn a Nobel-bizottság egyes tagjai és a HPV oltóanyagot gyártó vállalat között.

 

Virtuális emléktábla

Virtuális emléktábla a HPV oltás amerikai áldozatairól

Nyolcvankilenc fiatal lány halála

„Hirtelen halál” – írják több védőoltás lehetséges mellékhatásai között. A Gardasil (Silgard) azonban jelenleg messze felülmúlja a többi vakcinát a halálozási statisztikát illetően, hiszen Amerikában már 89 lány védőoltást követő halálát jelentették. Az egyéb szövődmények száma 21.133. (2011. január 7-i adatok.)

A HPV (méhnyakrák és nemi szervi szemölcs) elleni oltás egyes amerikai államokban kötelező, máshol „csak” ajánlott, de oktatási intézmények felvételi fetételként szabhatják meg.

Bővebben...

HPV: Az igazság a Gardasilról (Silgardról)

gardasil
Három hónap alatt 49 váratlan halálesetet regisztráltak a Gardasil oltást követően az USA-ban. Ennek ellenére nem hívták vissza a Gardasilt, sőt a fővárosban, Washingtonban, Marylandben, Virginiában és számos másik államban kötelező a hatodik évfolyamos lányok számára. A Merck tagadja, hogy a haláleseteknek bármi közük volna a vakcinához.

Bár a méhnyakrák az összes rákos elhalálozások kevesebb mint 1%-áért felelős, az Élelmiszer és Gyógyszer Hivatal (FDA, US Food and Drug Administration) gyorsított eljárás keretében engedélyezte a Gardasilt, a Merck cég humán papilloma vírus elleni vakcináját.

HPV - Méhnyakrák elleni oltások

A HPV (humán papillómavírus) elleni oltások közül jelenleg két gyártó terméke van forgalomban hazánkban. Az egyik a Cervarix, a másik a Silgard (más néven Gardasil). A Cervarix vakcina a humán papillomavírus (HPV) 16-os és 18-as, a Silgard pedig a 6-os, 11-es, 16-os és 18-as típusai ellen hivatott védeni. Ezek az oltóanyagok a vakcinák új nemzedékéhez tartoznak és az oltási technológia csúcsát jelentik. Úgynevezett rekombináns DNS technológiával (géntechnológia) állítják őket elő. Mellékhatások igen ritkán vannak, de ha előfordulnak, akkor igen súlyosak. A géntechnológia új tudomány, és a hosszútávú, akár több nemzedékre kiható veszélyei még nem beláthatóak. Az oltást 13-14 éves lányoknál kezdik hazánkban. A méhnyakrák kialakulásának veszélye leggyakrabban a 30 év feletti korosztályt fenyegeti. Mivel a gyártók is maximum 6-7 év védettséget szavatolnak, a 13-14 éves lányok vakcinálása felesleges kockázatot jelent arra a pár emberre nézve, akik a szövődmények elszenvedői lehetnek! Figyelembe véve az alacsony fokú és nem garantált védelmet, az oltásokkal célbavett korosztály és a rizikócsoport nem egyezik, ezért a HPV oltás szükségszerűsége erősen megkérdőjelezhető.

Tények a HPV-oltásról: Többet árt, mint használ!

hpv_vaccine
A cikket a szerző szíves hozzájárulásával közöltük.
Látogassanak el Szendi Gábor honlapjára: http://www.tenyek-tevhitek.hu
Megvizsgáltuk, hogy a gyerekorvosok miért nem ajánlják a HPV elleni védőoltást a nagy reklámkampány ellenére.

Vajon mi a gyógyszerfejlesztés logikája? Naiv ember azt hihetné, a gyógyítás cél. Sajnos sokkal inkább a haszon, hiszen a gyógyszeripart a profit mozgatja. A tisztességes nyereségre törés természetes. A szemtelen extraprofitra törés a népesség rémisztgetésével etikátlan. Az utóbbi évtizedekben a szemünk előtt játszódott le az a folyamat, amelyben a gyógyszeripar már nem csak gyógyszert, hanem betegségeket is gyárt. A betegségkereskedés lényege, hogy végy egy bolhányi kockázati faktort, fújd fel elefánt nagyságú betegséggé, és jelentsd ki, hogy a népesség jelentős százalékának veszélyben van az élete. Így szedik értelmetlenül százmilliók a koleszterinszint csökkentőket, az antidepresszánsokat és a „csonterősítőket". De így született meg a HPV (Human Papilloma Vírus) elleni oltás is, és ennek az üzleti technikának volt része a H1N1 „világjárvány" is. Akárcsak az influenza esetén, a HPV oltás kapcsán is a marketing azt sulykolja, hogy az oltással az anyák leányaik életét menthetik meg.