Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 195 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

A HPV (méhnyakrák) elleni oltásokról

2014. 10. 06. – Megint a HPV oltásról

Az alábbi cikket az almameter.wordpress.com blogról vettük át a szerző engedélyével.

Ismét a címlapokon szerepel az a bizonyos vakcina (illetve egyik változata), hiszen, az összesítés szerint 46 ezer hetedikes lányból 38 ezer részére igényeltek szüleik „HPV elleni védőoltást”, amivel „a méhnyakrák-megbetegedések kialakulásáért felelős HPV-fertőzést lehet megakadályozni”.

A cím pedig még mindig azt üvölti: A többség kérte a méhnyakrák elleni oltást

Ha kérte is, biztos nem fogja megkapni! Ugyanis az oltás nem véd a méhnyakrák ellen, sőt, sajnos a HPV ellen sem – a közvélekedéssel szemben. A HPV bizonyos törzsei által okozott fertőzés ellen véd – egy darabig. Pontosan senki sem tudja még, hogy meddig. De ez a védelem is csak akkor áll fenn, ha az oltott személy még nem esett át az adott törzs által okozott fertőzésen. Hogy ki esett már át ilyenen az oltást megelőzően, azt csak bizonyos vizsgálatok után lehet kideríteni. Ilyet pedig nem végeznek.
Az egyik HPV-oltásról (Gardasil) már volt egy bejegyzés, de akkor még nem tudhattuk, hogy a magyar hatóságok központilag a másikat (Cervarix) választják.

A Cervarix a HPV 16-os és 18-as törzsével szemben véd. A háttéranyagban szereplő táblázat szerint 70%-ban ezek felelősek a vírus okozta méhnyakrákos megbetegedésért. Ez a bűvös 70% gyakran felbukkan más dokumentumban is.
Sajnos ritkán találkozunk a vakcina hatékonyságát bemutató számokkal. Pedig a háttéranyag szerint is számításba kell venni, hogy az „oltóanyag az adott típusok ellen nem nyújt 100%-os védelmet, másrészt pedig az oltóanyagok hatósugarából kieső HPV-típusok is okozhatnak méhnyakrákot”.
Az amerikai FDA (Food and Drug Administration – Élelmezési és Gyógyszerhivatal) honlapján elérhető a Cervarix 2009-es tájékoztató anyaga. Ebben olvasható, hogy azoknál az alanyoknál, akik egyik rákkeltő HPV törzzsel sem fertőződtek még meg az oltást megelőzően, a méhnyak különböző súlyosságú neopláziás (rákmegelőző) elváltozásainak gyakoriságát 50-87%-kal csökkenti a vakcina.
Ha azokat az alanyokat is beszámítjuk, akiknél korábbi fertőzés volt igazolható, ez az arány 22-33%-ra csökken.
Mivel a HPV elsősorban nemi úton terjed, logikusnak tűnik, hogy az oltásra még a nemi aktivitás megkezdése előtt kell sort keríteni. Ám a vírus nem csak nemi úton terjed! Szélsőséges esetben akár már az anyaméhben találkozhat vele a magzat, de fertőzött tárgyak is közvetíthetik.
Ha belegondolunk, hogy a kisgyermekek a világgal ismerkedve mindent megfognak és lehetőleg a szájukba vesznek, egyáltalán nem elrugaszkodott a feltételezés, hogy a vírus már ebben a korban is gyakori nemkívánatos vendég lehet.

A GlaxoSmithKline oltóanyag részlege jó munkát végez…
A GlaxoSmithKline oltóanyag részlege jó munkát végez…

Miért hát az oltás?

Például azért, mert komoly bevételi forrást jelent a gyógyszergyáraknak. Oltáspárti kommentelők elvetik ezt a lehetőséget, mondván mennyivel jobb üzlet volna a betegséget gyógyítani, mint megelőzni (vagyis: a gyógyszergyárnak jobban megérné megvárni a betegség kialakulását, hisz több és drágább termékeket tudna eladni a betegeknek).
Én nem értek ezzel egyet. A GlaxoSmithKline éves beszámolóiban publikált adatok szerint oltóanyag értékesítésből származó bevétele dinamikusan növekedett egy évtizeden keresztül, az aránya a teljes bevételen belül 2010-re megháromszorozódott és meghaladta a 15%-ot. Azóta ez az arány kissé visszaesett.
Pénzben kifejezve az oltóanyagokból származó bevétel-növekedés több mint ötszörös volt, miközben a cég teljes bevétele ezalatt nagyjából csak másfélszeresére nőtt.
Röviden: a vakcina remek üzlet.

Ha már oltunk, akkor miért pont a Cervarix?


…de a Cervarix üzleti kudarc

Miért ne? A GlaxoSmithKline egy nagy cég. Talán nem is tudatosul bennünk, hogy mennyi terméküket használjuk nap, mint nap (Aquafresh, Cetebe, Sensodyne, Odol, Nicorette) vagy betegség esetén (Augmentin, Coldrex, Panadol, Zovirax). Sőt, ha kisebb gyerekünk van, akkor szinte biztosan a GSK által gyártott DTaP oltást kapott (Infanrix).
Sok sikeres brand kapcsolódik tehát a céghez, de a Cervarix történetesen kudarcnak bizonyult. Csak két HPV törzs ellen nyújt védelmet, miközben a vetélytárs Merck vakcinája négy törzs ellen véd. A Cervarix így alulmaradt a Gardasil/Silgard-dal szemben és az értékesítése drasztikusan visszaesett.

Miközben a Merck HPV oltáshoz köthető bevétele 1,8 milliárd dollár fölött volt tavaly, a GSK csak 172 millió fontot (~270 millió dollár) keresett. A helyzet pedig csak romlani fog, amikor a Merck piacra dobja a V503-at, amely a HPV 9 törzse ellen véd majd!
Még a brit oltási programban is lecserélték a Cervarixot, pedig a GSK brit cég.
Adódna a magyarázat, hogy a GSK értékesítői csapata esetleg nem tisztességes eszközökhöz nyúlt a siker érdekében. Nem lenne példa nélküli eset. Két éve Amerikában a brit óriáscég gigantikus, 3 milliárd dolláros büntetést fizetett emiatt („GlaxoSmithKline LLC (GSK) agreed to plead guilty and to pay $3 billion to resolve its criminal and civil liability arising from the company’s unlawful promotion of certain prescription drugs…”).
De hasonló ítélet született idén Kínában is, igaz ez csak félmilliárd dollárjába került a cégnek („GSK…offered money or property to non-government personnel in order to obtain improper commercial gains, and been found guilty of bribing non-government personnel…GSKCI will pay a fine of £297 million…to the Chinese government…”).
Mégsem hiszem, hogy ez történt, hiszen a szokványostól eltérő értékesítési módszerek a Mercktől sem idegenek.
Sokkal inkább az árról lehet szó. Az olcsóbb vakcina tetszetősebb. És hogy hogyan lehet olcsóbb…? A gyártó eredetileg három dózist ajánlott, de mit ad Isten, 2011-ben kiderült, hogy a három helyett kettő is elég a Cervarixból! Ezzel olcsóbb lett, de ez sem sokat lendített a GSK eladási statisztikáin. Aztán két évvel később a Gardasilról is kiderült ugyanez (mármint az, hogy az ajánlott dózisok egyharmada elhagyható).
A Cervarix ára 30 ezer forint adagonként (tű nélkül csak 17 ezer) – azoknak, akik önszorgalomból akarják beadatni, akár maguknak is.
Az állam által biztosított oltási programban a hetedikes kislányok számára ingyenes a vakcina, a magyar állam 1,7 milliárd forintot fizetett 160 ezer adagért, ami 80 ezer gyermek oltására elég. Így központilag csak 11 ezer forintba kerül a tűvel szerelt változat darabja, és egy gyermek immunizálása 90 ezer (3X30) forint helyett kijön 22 ezerből (2×11).
Felröppent a hír, hogy ennek a nagy árengedménynek netán az az oka, hogy a termék szavatossága a lejárathoz közelít, vagy esetleg már le is járt, de én természetesen elképzelhetetlennek tartom, hogy az állam ilyen vakcinákkal oltatná át a magyar kislányokat.

Az mindenesetre tény, hogy elköltöttünk 1,7 milliárd forintot a… Mire is? Méhnyakrák elleni védelemre? Nem, hiszen még a gyártó sem állítja róla, hogy ez véd a méhnyakrák ellen. HPV fertőzés elleni védelemre? Arra sem, mert a Cervarix csak 2 (kettő) törzs ellen véd. Kiváltottuk volna a méhnyakrák szűrést, megtakarítva annak költségét? Egyáltalán nem, ugyanis a gyártó és a hivatal is nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy a szűrés oltás mellett is mennyire fontos!

Fontos hangsúlyozni, hogy a védőoltás a rendszeres méhnyakszűrést nem helyettesíti!

A vakcináció nem pótolja a méhnyak rutinszerű szűrővizsgálatát

Hozzászólások  
+2 #8 csak egy olvasó 2015-02-08 13:53
Ma véletlenül belefutottam az alábbi cikkbe, mely a 2014. év rejtélyes orvosi eseteiből szemezgetett:
hipochonder.blog.hu/.../...
Volt egy bejegyzés ebben a HPV oltással kapcsolatban is, melyet idézek:
"Tömeghiszti vagy veszélyes mellékhatás?

2014. május óta a kolumbiai El Carmen faluból több mint 200 tizenéves lány került kórházba émelygés, alhasi fájdalom és kézzsibbadás panaszaival. De vajon mi lehet az oka a hasonló tünetek tömeges megjelenésének? Bár sokak szerint egyszerű tömeghisztériáról van szó, a Medical Daily beszámolója szerint a columbiai falu lakosságát épp akkoriban oltották be humán papillomavírus (HPV) ellen. Azóta sem tudni, hogy az esetek valóban egyfajta pszichés járvány következményei, vagy esetleg az oltás egy ismeretlen mellékhatásával állunk szemben."
Utánanéztem, mennyire igaz ez az eset és ezt találtam:
sanevax.org/.../
Az első oltásra a lányok egy része az enyhének mondható mellékhatásokkal reagáltak, duzzanat, pirosság. A második adag után azonban többen azonnal reagáltak, ájulás, szédülés, fejfájás, végtag gyengeség, légszomj, az érintettek az ügyeleten kötöttek ki. A kormány (ott is, mint általában szinte mindenhol - ez a saját megjegyzésem) tagadta, hogy mindezeknek köze van a vakcinához. A szülők és a lányok ezzel nem értettek egyet, olyannyira, hogy tüntetést szerveztek. Az orvosok nem értették, mi okozza a tüneteket, de a vakcina természetesen ártatlan szerintük. A tünetek alumínium mérgezésre utaltak. A kormány szerint ez az egész tömeghisztéria, lelki problémák, környezetvédelmi okok vagy Ouija táblával játszottak a lányok, + ólommérgezésre fogták rá! Mindezt kihozták hivatalos állásfoglalásként is.
Azért a hülyének nézés ezek szerint világméretű, ha oltásról van szó. A vakcinákat nem tesztelték megfelelően, a kormánynak elég volt, hogy a WHO azt mondta, az oltás biztonságos, pedig több városban is történtek hasonló esetek.
Sőt, a sterilitás is felmerült, mint késői mellékhatás. Az oltott lányoknak (illetve az őket képviselő szüleinek) nem is hagytak választási lehetőséget, csak beoltották őket, mint az állatokat.
Bővebben a fenti cikkben...
0 #7 csak egy olvasó 2014-11-22 20:02
Végre egy cikk egy ismert weboldalon, ahol józanul írnak a HPV elleni oltásról, nem pedig istenítik:
www.bien.hu/.../119323
Ha legalább már ennyire lehetne egy oltás beadásáról vagy be nem adásáról írni, már haladásnak lehetne tekinteni.
+4 #6 Eszter Eszter 2014-11-14 09:21
Másokkal együtt több, közérdekű adatkérést adtam be én is az OEK és a Tisztiorvosi Szolgálat felé, melyekre nem hajlandóak válaszolni! A HPV-sre sem! És az EMMI nem adatgazda annak tekintetében, hogy mennyi és milyen jogcímű oltási kártalanítást, kártérítést fizettek ki az utóbbi 14 évben! Ergo szerintem egy fillért se senkinek!
kimittud.atlatszo.hu/.../...
kimittud.atlatszo.hu/.../...
kimittud.atlatszo.hu/.../...
kimittud.atlatszo.hu/.../...
kimittud.atlatszo.hu/.../...
kimittud.atlatszo.hu/.../...
kimittud.atlatszo.hu/.../...
kimittud.atlatszo.hu/.../...
kimittud.atlatszo.hu/.../...
kimittud.atlatszo.hu/.../...
kimittud.atlatszo.hu/.../...
kimittud.atlatszo.hu/.../...
kimittud.atlatszo.hu/.../...
kimittud.atlatszo.hu/.../...
kimittud.atlatszo.hu/.../...
kimittud.atlatszo.hu/.../...
kimittud.atlatszo.hu/.../...
kimittud.atlatszo.hu/.../...
0 #5 csak egy olvasó 2014-11-04 20:07
Kristina, írtam egy kis hozzászólást az ÁNTSZ egy régebbi megnyilvánulására a "harc a nagyúrral" cikk alá. Ennyit a hozzáértésükről...
+3 #4 kristina 2014-11-04 12:56
Kedves Csak egy olvasó (és gondolkodó!)
Az idézett antsz tények-tévhitek irományban nincs tény, illetve azokra utalással elferditett valóság illuzió van...
De milyen érdekes, ha bevallják hogy idézem: "Az oltóanyag biztonságos. Nem tartalmaz sem élő vírust, amely szaporodhatna a szervezetben, sem genetikai anyagot, amelyek a sejtekbe beépülve megváltoztathatná annak működését."
akkor az MMR humán eredetű genetikai anyaga, a tojás, a csirke, az élesztő vagy laktóz és csak Isten tudja mit katyvaszolnak össze, akár az élő kórokozós oltások (lsd MMR ill. BCG) - na akkor azok miért is biztonságosak és kötelezőek???
Nagyon nagyon köszi az emlitett kiragadást! Megest egy pont veszteség az antsznek. Annyira érdekes, minél többet hagyjuk őket beszélni annál több bizonyiték gyűlik össze, mennyire összevissza tájékoztatnak és mennyire félrevezetően. Hát igen, ezért kellenének tisztességes vizsgálatok. Kirántanák a farzsebükből, lám-lám--és nem lenne helye vitának....
+3 #3 csak egy olvasó 2014-11-03 21:46
De van még más is:
www.tenyek-tevhitek.hu/.../
Ez ugyan a Gardasilról szól, nem a Cervarix-tól, de végülis ez mindegy. Ami nekem szemet szúrt, hogy a HPV 16 és 18 a fertőzések csak kis %-ában van jelen, de még van egy tucat más, rákkal kapcsolatba hozható változat, ami ellen nem véd a vakcina.
Egy részt kiemelnék fenti cikkből:
"Az oltás kivédi a rákot okozó HPV vírusok 10%-át, de nem véd a rákot okozó fertőzések 90%-ával szemben. Az elemzés óvatosan, de burkoltan megkérdőjelezi azt a hurrá optimizmust, ami ma az oltóanyag terjesztését és a kötelező oltottság előírását szorgalmazza.

Összességében úgy tűnik, megint működik a megszokott szcenárió: találj ki egy gyógyszert vagy oltást, ijessz rá az emberekre, hogy halálos veszély fenyegeti őket, győzd meg a politikusokat, hogy most megmenthetik a nemzetet, és sózd rá mindenkire gátlástalanul a ki tudja milyen veszélyeket is rejtő gyógyszeredet vagy oltásodat. A többit meg majd meglátjuk."

Ezen kívül még temérdek cikk, tanulmány szól a HPV vakcina túlzott dicsőítése ellen, nagyon kár, hogy a HPV elleni oltást szinte kötelezővé tevők szeme erre enyhén szólva vak. Csak remélni merem, hogy mire a lányom korban ott tart, amikor ezt az oltást "osztogatják" az adófizetők pénzén, már egyértelművé válik, hogy mi a helyzet ezzel az oltóanyaggal és szívből remélem, hogy SOHA nem lesz valóban kötelező, mert ezt az oltást kötelezővé, de még kötelezően felajánlhatóvá tenni is jelen tanulmányok alapján felelőtlenség. Azért ne legyen már minden csak a pénz....!!!
Nem is beszélve, hogy a szervezetet terhelni egyre több alumínium adjuvánssal, szintén rengeteg kételyt merít fel:
www.tenyek-tevhitek.hu/.../
www.tenyek-tevhitek.hu/.../
Más forrásokból:
ncbi.nlm.nih.gov/.../21568886
ncbi.nlm.nih.gov/.../22235057

Vajon mennyire mérhető, hogy az oltások számának növelésével az immunrendszert ért túlzott stimuláció hosszú távon hová vezet? Az autoimmun folyamatok nem csak genetikai alapon alakulhatnak ki, kell kiváltó tényező is. Ez lehet a táplálékokban lévő valamely összetevő, a súlyos D vitamin hiány és bizony az oltóanyagokban lévő adjuvánsok és más összetevők. Sok autoimmun betegség neurológiai problémát okoz. Az autizmus is neurológiai probléma. Hogy mi okozza? Pontosan senki nem tudja, még ha vannak is olyan tudósok, akik azt hiszik, hogy igen. A legvalószínűbb, hogy környezeti és genetikus hatások állnak mögötte, valószínűleg ezek szerencsétlen kombinációja. Ebbe akár beleférhet az oltások mellékhatása is. Nincs semmi igazán megbízható tanulmány sem mellette, sem ellene. Így aztán határozottan kijelenteni, hogy BIZTOS, hogy nem okoz autizmust semmilyen oltás, felelőtlenség, sőt, hazugság.
Wakefield 1998-as Lancet-béli tanulmányát 12 év után vonták vissza. Nem hiszem, hogy mi, kívülállók valaha is megtudjuk, mi állt valójában e döntés mögött. Hiszen a gyógyszergyártók és más érdekeltek azt mondanak, amit akarnak, illetve, ami az érdekük:
www.tenyek-tevhitek.hu/.../
+3 #2 csak egy olvasó 2014-11-03 15:46
Kedves Kristina!
Az alábbi cikk 2010-es, de úgy érzem, még aktuális:
www.tenyek-tevhitek.hu/.../
A cikk végén is ott van az, ami a legnagyobb gond nálunk, az oltás utáni szövődmények jelentési kötelezettségét sehol nem veszik elég komolyan, ha a nemzetközi sajtóban meg is jelenik egy-egy ilyen esemény, azonnal megy a "vetítés", hogy nem is bizonyított, hogy az adott esemény az oltás miatt van, stb., meg, hogy az oltásellenesek összeesküvés-elmélete mindez.
Az ÁNTSZ közleménye a HPV elleni oltásról:
antsz.hu/.../...
Ebből kiemelném ezt:
"Vannak-e a védőoltásnak mellékhatásai?
Az oltóanyag biztonságos. Nem tartalmaz sem élő vírust, amely szaporodhatna a szervezetben, sem genetikai anyagot, amelyek a sejtekbe beépülve megváltoztathatná annak működését.
A méhnyakrák elleni oltóanyaggal már több millió nőt oltottak be világszerte. A leggyakoribb mellékhatás, amelyet a klinikai vizsgálatok kimutattak a HPV elleni védőoltással kapcsolatban az oltás helyén fellépő enyhe duzzanat, bőrpír, múló fájdalom, esetleg fejfájás volt. Az esetek kevesebb, mint 10, de több mint 1 százalékában figyeltek meg émelygést, viszketést, ízületi fájdalmat, illetve hőemelkedést. Ezek a kellemetlenségek rövid időn belül maguktól elmúlnak.
Fontos hangsúlyozni, hogy a védőoltással járó esetleges kellemetlenség jóval kisebb kockázatot jelent annál, mint amit egy, a védőoltás hiányában esetlegesen kialakuló rákos megbetegedés jelenthet. "
Meg ezt is:
"Milyen eszközökkel tévesztik meg az embereket az oltásellenes nézeteket valló csoportok?
Fontos rávilágítani, hogy a védőoltások beadását ellenzők tábora nem megalapozott, sokszor rosszindulatúan manipulált, máskor hamis információkra, adatokra hivatkozik. Rendszerint forrás megjelölése nélkül „idézik” kétes vizsgálatoknak az eredményeit. Nem mutatják be a fertőző betegségek következtében fellépő lehetséges súlyos egészségkárosodásokat, hanem azokat inkább enyhe, ártalmatlan betegségekként igyekeznek beállítani, és így próbálják meg a közvéleményt befolyásolni.
A tudomány mai állása szerint a védőoltások forradalmi változásokat idéztek elő a fertőző betegségek elleni küzdelemben: hatásukra számos fertőző betegséget sikerült szinte teljesen visszaszorítani.
Tény, hogy az oltások előnyei egyértelműen és messze meghaladják az általuk esetlegesen okozott, jellemzően enyhe oltási reakciók kockázatát.
Fontos tudni, hogy a védőoltások segítségével számos, akár halálos kimenetelű, illetve súlyos szövődménnyel járó betegséget sikerül megelőzni, és gyakorlatilag teljesen száműzni Magyarországról.

Vannak, akik állítják, hogy összefüggés van a védőoltások és az allergiás megbetegedések között. Ők miért tévednek?
A témával összefüggésben 2003 és 2006 között Németországban végeztek el egy nagyszabású kutatást. Ennek során 20 millió adatot (kérdőív, vér- és vizeletvizsgálatok eredményei) dolgoztak fel. A vizsgálat eredményeiből azt a következtetést vonták le, hogy nincs különbség az oltottak és oltatlanok allergiára való hajlama között. "
Az oltáskritikusok (szándékosan nem oltáselleneseket írok, bár hivatali szinten mindenki annak számít, aki bármiben ellent mer mondani) igenis, hogy meg tudják jelölni a forrásaikat, pl. ezen a weboldalon is, de nagyon sok nemzetközi oldal foglalkozik ezzel, míg az ÁNTSZ egy valódi forrást, tanulmányt nem mutat fel, csak írja, hogy van ilyen. Írni mindenki tud, amit akar....
0 #1 kristina 2014-11-02 13:07
én el tudok mindent képzeloni az államunkról csak azt nem hogy ezt átgondolták és nem a money-money-money csörgése diktált!
de ha esetleg csalódok, mert mégis van lelkiismeretük a hatalmi szerveknek és szolgáiknak, feltétlen megosztom veletek.