Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 124 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Könyvajánló

A weboldalunkon fellelhető tartalom nem adhat teljes képet az oltások világáról és az oltások egészségre gyakorolt hatásáról. Az ehhez való tájékozódáshoz ad segtséget az a néhány könyv, mely magyar nyelven is elérhető. Ezek a könyvek – elsősorban – nem is azoknak szólnak, akiknek már megszületett a fejükben a döntés, hanem azoknak, akik még csak tájékozódnak, vagy keresik az okokat, hogy miért van az, hogy az oltásokkal szembeszegülők oly makacsul tartják magukat a rendszerrel szemben, nem kis gondot, meghurcoltatást véve ezzel a nyakukba.

Könyvajánló: Hajdu Ráfis Gábor – Hit és gyógyulás

„Korunk emberiségének egyre inkább központi problémájává válik az egészségi állapota. Ma, 2017-ben a világ országainak éves költségvetésében mind nagyobb hányadot emészt fel az egészségügyi kiadásokra fordított rész. Egyre korszerűbb kórházak, egyre drágább gyógyszerek, komputeres gépcsodák és létszámában, képzettségében is egyre növekvő egészségügyi apparátus várja a gyógyulást keresőket. Az emberiség mindenkori javaiból arányaiban még megközelítőleg sem fordított soha annyit a betegségekkel való küzdelemre, mint napjainkban. Mindezek és az átlagéletkor növekedése ellenére a fejlett ipari országok és a világ egészségügyi állapota meglehetősen lesújtó képet mutat.

Kate Birch – Egészség, oltások nélkül

Hiánypótló könyv jelent meg magyar nyelven.

 

Az oltások hatásairól, mellékhatásairól világszerte élesedik a vita. Egyre nagyobb a feszültség a hivatalos oltáspropaganda és a szülők tapasztalata között. Magyarországon az oltások gyermekkori kötelezősége miatt még nehezebb a döntés, hiszen a kötelező vakcináció nyílt visszautasítása szabálysértés. A gyermekkori krónikus betegségek száma ugrásszerűen megnőtt az elmúlt években. Az egyéni kórtörténetek elfogulatlan vizsgálata nagyon sok esetben kimutatja az oltások oki, vagy járulékos szerepét az egészségesnek születő, de öt-tizévesként már idült betegségben szenvedő gyerekekben.

Kettős könyvismertető

     
Edward T. Haslam: Dr. Mary's Monkey
(Dr. Mary majma)
2007.
 illetve Judyth Vary Baker: Me And Lee – How I Came To Know, Love And Lose Lee Harvey Oswald
(Lee és én – hogyan ismertem és szerettem meg, majd veszítettem el Lee Harvey Oswaldot)
2010. 

Aurum király

Homeopátiás mesék Kicsiknek és Nagyoknak

Érdekes gondolat homeopátiás szerekről mesekönyvet írni. Dr Kürti Katalinnak ez jutott eszébe, és egy egész királyi udvar szereplőit öltöztette homeopátiás köntösbe. Tette mindezt azért, hogy ennek a szelíd gyógymódnak az alapjaival játékosan ismertessen meg gyermekeket és felnőtteket egyaránt.

Védőoltások pro és kontra

Borító Védőoltások pro és kontra - Martin Hirte

Szerző: Dr. Martin Hirte
Megjelenés: 2005
Oldalak: 381
Méret: 124x190x26
ISBN-szám: 9789632194
Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Vásárlás: Nálunk ITT.
Régóta várt, hiánypótló művet vehet a kezébe az olvasó. Egy könyvet, amely biztos kézzel vezeti végig az érdeklődőt a védőoltásokkal kapcsolatos legfontosabb kérdéseken. A legújabb kutatási eredményeket és klinikai tapasztalatokat figyelembe véve íródott, kritikusan nagyító alá véve az oltások előnyeit és kockázatait is. Az egyes oltásokról nyújtott sokoldalú és objektivitásra törekvő áttekintés segítségével bepillantást nyerhetünk abba, hogy Nyugat-Európában milyen szempontok alapján alakítják ki a szülők és az orvosok közösen és szabadon gyermekeik és saját maguk oltási naptárát. Helyet kaptak benne a legfrissebb magyarországi vonatkozások is.

E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!

Az oltásokkal kapcsolatos egyéni döntések kézikönyve (Külön fejezet az influenzáról és a madárinfluenzáról)

Vigyázat: orvos! Hogyan gyógyuljak meg a kezelés ellenére?

Vigyázat orvos! - Hogyan gyógyuljak meg a kezelés ellenére
Szerző: Dr. Ébert Jenő
Oldalak: 304
Méret: 210x134
ISBN-szám: 9637304983
Kiadó: Mérték Kiadó, 2006
Vásárlási lehetőség: ITT
A szerző, Dr. Ébert Jenő belgyógyász szakorvos 35 éves orvosi tapasztalatainak birtokában pontosan tudja, miről beszél. Volt kórházi orvos, magánrendelőjében pedig naponta szembesül a tablettanyelő páciensekkel, akik hosszú ideje hurcolnak magukkal egyre súlyosbodó betegségeket.

A medicinában mindig a beteg érdekeit szem előtt tartó orvos könyvíróként is konstruktív és előítéletektől mentes: számos fontos témára világít rá ebben a könyvben, amely Németországban rendkívül népszerű – a páciensek és leendő páciensek körében. A könyv nekünk íródott, a nagyközönségnek szól, a homeopátiáról, az allergiáról, az orvos-beteg viszonyról, arról, hogy van jogunk választani!
A könyv külön fejezetben foglalkozik a védőoltásokkal, és konkrét eseteken keresztül mutatja be, hogyan kezelhetők egyes oltási szövődmények.

Gyermekorvos nélkül

Gyermekorvos nélkül
Szerző: Dr. Robert S.
             Mendelsohn
Oldalak: 330
Méret: 210x134
ISBN-szám: 963-86243-7-X
Kiadó: kétezeregy kiadó
Vásárlási lehetőség: ITT

Gyermekgyógyászati tanácsadó szülőknek
A könyv gyakorlati gyermekgyógyászati tanácsadó szülők és leendő szülők részére. Segítségével a szülők maguk is egyértelműen meg tudják állapítani, mikor van szükség orvosi beavatkozásra és mikor nincs.
A könyv ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre és az embert mint egészet szemléli, akire hatással vannak már a születése előtti események, továbbá a táplálkozása és a környezete.
Vajon ki ne ismerné a viccet, mi szerint a nátha, ha kezelik egy hétig tart, kezelés nélkül hét napig? A nátha ugyanis egyike azon szép számú betegségeknek, amelyeket a mai orvostudomány nem tud gyógyítani, ám néha mégis úgy tesz, mintha megkísérelné.
Ez a jelenség a felnőttkor és a gyermekkor betegségeivel kapcsolatban egyaránt tapasztalható. A gyermekkori betegségek több mint 95 százaléka magától meggyógyul és nem igényel orvosi ellátást. Következésképpen a gyermekorvosok által felírt gyógyszerek csakúgy, mint a gyermekeken végrehajtott sebészeti beavatkozások 90 százaléka szükségtelen, és számos kockázatot rejt magába.
A gyermekorvosok idejük nagy részét arra fordítják, hogy a szülőt megnyugtassák. Bár a gyermek ritkán szorul kezelésre, mégis terápiában részesítik, aminek a gyermek viseli a következményeit és a szülő az, akinek mindettől „enyhül" az állapota.
Dr. Robert S. Mendelsohn ismert kritikusa az orvosi szakmának. Véleménye szerint egészségünket legjobban a minket kezelő orvosok veszélyeztetik, mivel a modern orvostudomány módszerei csak ritkán működnek, és gyakran sokkal veszélyesebbek, mint azok a betegségek, amelyeket állítólag diagnosztizáltak és kezelni akarnak.

A nyers étel csodája

A nyers étel csodájaSzerző: Victoria Boutenko
Oldalak: 236
Méret: 195x141
ISBN-szám: 9632911038
Kiadó: Bioenergetic Kiadó
Vásárlási lehetőség: ITT vagy ITT

A könyv nem foglalkozik az oltásokkal. Elolvasása után viszont teljesen másképp tekintünk majd az ételeinkre, betegségeinkre és egy kicsit a minket körülvevő világra. Egy lépéssel közelebb kerülünk ahhoz, hogy megértsük, miért vagyunk mi emberek olyan betegesek a javuló életkörülményeink ellenére. A könyvet, habár hivatkozik számos tudományos kutatási eredményre, elsősorban mint lebilincselő olvasmányt kell kezelnünk.

A szerző két könyve található egy kötetben: A nyers család (Raw Family) az orosz származású Boutenko családról szól, akik 1990-ben emigráltak az USA-ba. Évekig a szokványos amerikai ételeket ették, aminek az lett a következménye, hogy mindannyian megbetegedtek. A végső rúgást az adta, amikor Viktória megtudta, hogy 9 éves fiának gyógyíthatatlan gyermekkori cukorbetegsége van, és élete végéig inzulin injekciókat kell kapnia. Kétségbeesve kereste az alternatív megoldást. Elkezdte megfigyelni az egészségesen kinéző embereket, és gátlásosságát legyőzve, megszólította őket. Egy nap meglátott egy sugárzó arcú, boldog hölgyet egy bankban, és tőle is megkérdezte, hogy ismeri-e a cukorbetegség alternatív gyógymódját. A hölgy története, hogy sikerült meggyógyulnia egy béldaganatból – mégpedig 100%-osan élő, nyers ételek fogyasztásával –, megdöbbentő volt Viktória számára, és a szíve azt súgta, hogy az ő családja számára is ez lesz a helyes út.


A táplálkozástan titkos dokumentumai

Szigorúan bizalmasSzerző: dr. Ralph Bircher
Oldalak: 187
Méret: 210x134
ISBN-szám: 978-963-9904-00-2
Kiadó: kétezeregy kiadó
Vásárlási lehetőség: ITT

Ez a könyv nem foglalkozk az oltásokkal. Viszont számos, a napjainkban oly sokat hangoztatott táplálkozási tévhitről rántja le a leplet, melyet a modern orvostudomány valamiért figyelmen kívül hagy. A könyv elolvasása után teljesen más fénybe kerülnek a különböző tápláléktípusok és ezeknek az emberi szervezetre gyakorolt hatásai, a járványokkal szembeni ellenállóképesség, az öregedés és az emberi teljesítőképeség határai.

Eszkimók, bantuk, vikingek, svájci hegylakók, új-guineai batátaevők. Böjt, nyersétrend-terápia, fehérjeminimum-kísérletek, permeabilitás-patológia. Megfigyelések és kísérletek az orvostudomány fehér foltjának számító táplálkozástan területéről.

A modern orvostudomány csodákra képes. Gyógyszerrel, műtéttel, lézerrel, besugárzással, a technika legújabb vívmányaival toldoz és foltoz. Szükség van-e azonban minderre? Nem lehetne-e sokkal egyszerűbben, veszélytelenebbül, hatásosabban és olcsóbban megőriznünk, illetve visszanyernünk egészségünket?

Dr. Ralph Bircher könyve erre a kérdésre keres és talál is választ. A könyv tulajdonképpen egy rendhagyó krimi, amelyben az orvostudomány és a táplálkozástudomány által elhallgatott és eltűnésre ítélt tények sokaságát leplezi le a szerző.

Védőoltások – Kérdések és kételyek

Neil Z. Miller - Védőoltások - kétezeregy kiadó

Szerző: Neil Z. Miller
Oldalak: 190
Méret: 210x134
ISBN-szám: 9638624329
Kiadó: kétezeregy kiadó
A könyv az oltásokkal kapcsolatos kérdések és kételyek tisztázásának szándékával született. A szerző rendkívül világos és tárgyilagos módon írja le az oltások veszélyeit és az oltásokba vetett vakhitünk megalapozatlanságát.

A védőoltások története több mint 200 évre nyúlik vissza. Ez idő alatt a bevezetett védőoltások száma folyamatosan nőtt, a járványszerűen előforduló fertőző betegségek száma ugyanakkor folyamatosan csökkent. Az orvostudomány és a közvélemény ezt a visszaesést többnyire a védőoltások pozitív hatásának tulajdonítja, holott az elmúlt két évszázad alatt életkörülményeink, higiénés viszonyaink és táplálkozásunk alapvetően megváltozott.

A védőoltásoknak számos mellékhatása és szövődménye lehet. A bölcsőhalál, az autizmus, a hiperaktivitás és még sok más idegrendszeri megbetegedés egyértelműen a védőoltások számlájára írható csakúgy, mint az allergiás megbetegedések bizonyos százaléka is.

A múlt század nagy gondolkodója, Mahatma Gandhi a következőket mondta az oltásokkal kapcsolatban: „Évek óta megrögzötten oltásellenes vagyok. A legkevésbé sem kérdéses számomra, hogy az oltás tisztességtelen eljárás, amely ráadásul káros is."