Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 525 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Könyvajánló

Kate Birch – Egészség, oltások nélkül

Hiánypótló könyv jelent meg magyar nyelven.

 

Az oltások hatásairól, mellékhatásairól világszerte élesedik a vita. Egyre nagyobb a feszültség a hivatalos oltáspropaganda és a szülők tapasztalata között. Magyarországon az oltások gyermekkori kötelezősége miatt még nehezebb a döntés, hiszen a kötelező vakcináció nyílt visszautasítása szabálysértés. A gyermekkori krónikus betegségek száma ugrásszerűen megnőtt az elmúlt években. Az egyéni kórtörténetek elfogulatlan vizsgálata nagyon sok esetben kimutatja az oltások oki, vagy járulékos szerepét az egészségesnek születő, de öt-tizévesként már idült betegségben szenvedő gyerekekben.

Mindemellett számos oltásról összegyűlt már annyi tényszerű tapasztalat, hogy nagyon erősen megkérdőjeleződik a szükségességük, gondoljunk csak arra, hogy a BCG oltás bizonyítottan nem véd meg a tbc fertőzéstől, de azt a súlyos szövődményt, mely ellen hivatott védeni, – ugyanabban a nagyságrendi gyakoriságban – előidézni is képes. Vagy gondoljunk arra, hogy bár az elmúlt évtizedekben többféle agyhártya-gyulladás megelőzésére hivatott oltást alkalmaznak széles körben, de az agyhártya-gyulladásos megbetegedések nem csökkentek – még az oltottak „védettségi idején” belül sem. (Nem csak az oltásokban reprezentált néhány kórokozóról van szó, hanem az összes fertőző agyhártyagyulladásról!) A szülők hivatalainkban (ÁNTSZ, OEK stb.) való bizalmát folytonosan csökkentik azok az esetek, mikor nyilvánvaló oltási károsodásokat, mint jelentett mellékhatásokat nem vizsgálnak ki szabályosan, vagy sehogy, sőt még a jelentett mellékhatások statisztikáiból is kihagynak. Ez nagyon erősen felveti az adathamisítás bűntettének gyanúját. A társadalmat ezen hamis statisztikák alapján próbálják meg meggyőzni az oltások szükségességéről! Mit tehet a jogkövető állampolgár, ha a rábízott életet meg szeretné védeni?

Mit tesznek ma általánosságban az orvosok? Követik a protokollokat, melyeket egy valójában nem létező nagy átlag kezelésére írtak elő és ha valamilyen egyéni reakciót mutat fel az egyedi szervezet, mely egy gyógyulási erőfeszítés része lenne, azt gyökeresen elnyomják gyógyszereikkel. Lásd a lázcsillapítók, gyulladáscsökkentők és antibiotikumok legtöbbször indokolatlan, sőt káros alkalmazását, melyek soha nem az okot gyógyítják, hanem csak egy-egy tünetet nyomnak el. A betegség gyökere pedig a szervezetben marad és adandó alkalommal egy sokkal súlyosabb, krónikus betegség formájában ölt majd testet, amelynek a meggyógyítása az akadémikus orvoslás eszközeivel lehetetlen, de a homeopátia eszközeivel (is) művészet. Ezekhez az elnyomó kezelésekhez hasonlatos az oltások hatása is, hiszen a testidegen anyagok nincsenek az egyéni érzékenységhez igazítva, ezért sok esetben megmérgezik a kiürítésükre még képtelen fejlődő immunrendszert. Az orvosok messze túlnyomó része nem rendelkezik elég idővel, tudással ahhoz, hogy a gyerekeket egyénenként, alkatnak megfelelően kezelje. Az egyéniség központú kezelés, mint amilyen a klasszikus homeopátia a mai óriási betegforgalmú rendelőkben és ebben a finanszírozási rendszerben egyelőre utópiának tűnik, de nem lehetetlen a megvalósítása. Vannak jól működő rendszerek, melyek sokkal kisebb pénzforrásból sokkal több embert gyógyítanak és tartanak egészségesen. De felülről ne várjunk semmit...

Újabbnál újabb járványokról hallunk, melyekre előbb-utóbb kifejlesztenek egy oltást, vagy a régit, mint például a szamárköhögés és a kanyaró ellenit kell gyakrabban alkalmazni, hiszen az oltások, csak nagyon korlátozott ideig tartják távol az adott betegséget. Felmerül hát a kérdés: Van-e az oltásoknak alternatívája? A könyv egy lehetséges választ nyújt. Igen van! A legtöbb járványos, illetve fertőző betegség megelőzhető szelíd és hatásos gyógymód segítségével. Sőt, a már kialakult betegségek is nagyon jó hatékonysággal gyógyíthatók a könyvben leírt módon. Erről csak egy személyes példát írok le. Oltatlan 1 éves kislányomnak egy egyszerű náthának tűnő betegsége kezdődött. Jó immunrendszere van gondoltam, majd meggyógyul magától és vártam. De nem akart gyógyulni, egyre mélyebbről és egyre hosszabban kezdett köhögni. Az éjszakai köhögés rohamok már-már azzal fenyegettek, hogy elakad a légzése... amin már el kellett gondolkodni. Eszembe jutott, hogy a szamárköhögés kórokozója a Bordatella pertussis baktérium a széleskörű oltások ellenére is körülbelül minden ötödik egészséges embernek torkában eléldegél. Mindamellett képes betegséget terjeszteni ha fogékony szervezetre talál. Újra végignézve a tüneteket és a lefolyást megállapítottam a diagnózist: szamárköhögés. Segítségül hívtam Kate Birch könyvét a kezeléshez. Abban a stádiumban, melyben a lányom volt akkor, a legjobb akadémikus kezelés mellett is kettő-négy hét kellett volna a gyógyuláshoz. Homeopátiával ez az idő 3 nap volt, úgy, hogy két szerre volt szükség, az első pár óra alatt kb. 30 százalékos javulást eredményezett, a második teljes gyógyulást. Minden oltásokat mellőzni szándékozó szülőnek el szoktam mesélni ezt a tanulságos történetet, mert két dologra világít rá. Nagyon sok fertőző betegség tényleg jelen van, résen kell lenni, fel kell őket ismerni. Valamint, a homeopátiás gyógymód szelíd és hatékony.

Kinek szól tehát a könyv?

Annak az egészségügyi alapismeretekkel rendelkező szülőnek, aki képes alapos megfigyelésre, felismeri tudása korlátait és képes felelősséget vállalni a döntéséért. Semmiképpen nem annak, aki csak az ajánlott tablettát, vagy golyócskát akarja bevenni, beadni és kész. Ezek a szülők jobb, ha maradnak a fűnyíróelvű egészségügynél – amíg fel nem ismerik, hogy az az út hová visz.

Különösen szól a könyv azon orvosokhoz, akik látják az oltások és az elnyomó kezelés eredményét és bátrak ahhoz, hogy belevágjanak az újba... Abba az újba, amely régebbi bizonyítékokkal rendelkezik a fertőző és járványos betegségek megelőzését és gyógyítását illetően, mint a globális vakcináció.

A könyv felépítése

A szerző Kate Birch szintén megtapasztalta a gyermekein az oltási károsodásokat és ennek hatására fordult a homeopátia felé, az első fejezetekben megismerteti az olvasókat a homeopátia jól körülhatárolható és számon kérhető tudományának alaptételeivel, a természetes betegségek mibenlétével és az orvosi kezelések, elnyomások káros hatásaival. Mindezt egyszerű, könnyen megérthető nyelvezettel, az idegen orvosi szavak lehetőséghez mérten minimalizált használatával. A könyv tartalmaz egy minilexikont is, mely megmagyarázza azokat a fogalmakat, amelyeket a laikusok nem feltétlenül ismernek. A könyv további fejezetei a fertőző és járványos betegségek megelőzésének egy sokaknak új lehetőségéről, valamint az oltási károsodások fajtáiról és azok homeopátiás gyógyításáról szólnak. A homeoprofilaxis, azaz a fertőző betegségek homeopátiás szerekkel való megelőzése még a homeopaták körében is nagy vitákat vált ki. A lehet-e, hasznos-e, ártalmatlan-e kérdésekre a legnyomósabb válasz a sok gyermek körében elvégzett hosszú utánkövetéses vizsgálatok alapján születhet meg. Kisebb csoportok alapján már két évtizedes tapasztalatokkal rendelkezünk. A könyv további, legterjedelmesebb része sorba veszi a járványos és fertőző betegségeket, azok hagyományos oltásos megelőzését és kezelését, valamint a homeopátiás lehetőségeket. A következő betegségekről esik szó részletesen: Veszettség, tetanusz, gyermekbénulás, torokgyík, szamárköhögés, mumpsz, skarlát, háromnapos láz, sziklás hegységi foltos láz, kanyaró, rózsahimlő, bárányhimlő, fekete himlő, lépfene, pestis, Haemophilus betegség, középfülgyulladás, influenza, mononukleózis, tüdőgyulladás, tuberkulózis, kötőhártya-gyulladás, herpesz, nemi szervi szemölcsök ( HPV), kankó, vérbaj, AIDS, vírusos májgyulladás, sárgaláz, dengeue-láz, tífusz és kolera.

A függelékben kapott helyet egy ismertető az oltások típusairól, néhány inspiráló gondolat a rákról, egy gyorslista a megelőzés szereiről, a könyvben említett homeopátiás gyógyszerek előállításáról, valamint a szómagyarázat.

Kate Birch nagy vállalkozása e könyv törzsanyagán felül az a szándék, hogy minél több emberhez juthasson el egészség, oltások nélkül. Nem csak magányosan olvasó és családját, betegeit gyógyító embereket toboroz, hanem elsősorban közösséget, melyben az egyéni tudás megsokszorozódik, melyben Hahnemann homeopátiája alapján önfejlesztő, öntisztuló, autonóm módon – azaz a gyógyszerüzleti érdekeket távol tartva – folytatnak gyógyítást. És e gyógyításnak nem a pénz lesz az alapja, hanem a szeretet.
Meg fog térülni!

dr. Turcsányi Zsolt
belgyógyász, háziorvos, homeopata


2017. április 1-2-án a szerző tart könyvbemutatóval egybekötött tanfolyamot.

Bővebb információ itt olvasható!