Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 219 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben
 • Főlap
 • HPV – Méhnyakrák
 • Japanban nem javasolt

Japánban nem javasolt a HPV oltás beadása

japanese-times
Oltáskárosultak követelték
a HPV oltás betiltását Japánban.

Csaknem kétezer oltási szövődményt jelentettek eddig Japánban a HPV oltással összefüggésben. Hosszan tartó fájdalom, zsibbadás, sőt, bénulás. Az egészségügyi minisztérium 2013. június 14-én úgy döntött, amíg saját vizsgálataik nem erősítik meg az oltás biztonságosságát, a japán kormány visszavonja a méhnyakrákkal összefüggésbe hozott vírus elleni oltás ajánlását.

Az alábbi cikk a TokyoTimes.com oldalon jelent meg „Másként ítélik meg a HPV oltást Japánban és az Egyesült Államokban" címmel.

A japán kormány visszavonta a humán papillomavírus vakcinákra (HPV) vonatkozó ajánlását lányok számára az esetleges nemkívánatos mellékhatások miatt, mint pl. hosszú távú fájdalom és zsibbadás.

Ezzel ellentétben az Egyesült Államok egészségügyi tisztviselői a múlt héten azt ajánlották, hogy nagyobb számban oltsák a tinédzser korú lányokat a HPV oltóanyaggal, mivel az – egy tanulmány alapján – „nagyon" hatékony.
Az oltást Japánban nem szüntették be, de a helyi önkormányzatok nem támogatják a vakcinák használatát a Japán Egészségügyi, Munkaügyi és Népjóléti Minisztérium utasításai alapján.
„A döntés nem azt jeleni, hogy az oltás maga problémás biztonság szempontjából" – mondta Mariko Momoi, aki a Nemzetközi Egészségügyi és Népjóléti Egyetem alelnöke a japán Tochigi tartománybeli Otawarában. „A vizsgálatokat azért kezdeményeztük, hogy megnyugtató információval szolgálhassunk az emberek számára."

A Merck, az egyik oltóanyag, a Gardasil gyártója és értékesítője véleményezte az állami döntést:„Bár az oltóanyag és az oltás után tapasztalható komoly tünetek közvetlen ok-okozati kapcsolata még nem megalapozott, teljesen megértjük sok japán ember aggodalmát. Válaszképpen a döntésre, továbbra is együttműködünk az érintettekkel, beleértve az egészségügyi minisztériumot is, a biztonsági adatok ellenőrzésében és hitelesítésében, annak érdekében, hogy minél előbb folytatódhasson a HPV oltások aktív támogatása." nyilatkozta a cég egyik szóvivője.

A Gardasil, mely kvadrivalens oltóanyag (nálunk Silgard néven forgalmazzák – a szerk.) és a Cervarix (GlaxoSmithKline), amely bivalens, egyaránt legálisan alkalmazható Japánban.
A lányokat továbbra is ingyenesen oltják, de mostantól az egészségügyi alkalmazottak tájékoztatják őket arról, hogy az egészségügyi minisztérium nem javasolja a HPV oltás beadását.

Forrás: http://www.tokyotimes.com/2013/hpv-vaccine-seen-differently-by-japan-and-the-u-s/
Fordította: Némethné Győrik Ildikó

A döntés valódi oka egyes vélemények szerint az a gyanú, hogy a Gardasil károsíthatja a női ivarszerveket és ezáltal terméketlenséget okozhat. Ezt a feltételezést mindenesetre megerősíti egy neves brit orvosi szaklapban megjelent esettanulmány, mely szerint egy tizenhat éves ausztrál lánynál a korai petefészek-elégtelenség egyedül a HPV oltásokra vezethető vissza. A japán kormány számára ez a gyanú igencsak figyelemre méltó, hiszen intézkedések sorával próbálnak küzdeni a népesség fogyása és elöregedése ellen.
http://www.thelibertybeacon.com/2013/07/22/gardasil-destroys-girls-ovaries-research-on-ovaries-never-considered-10497/

Hozzászólások  
+1 #2 Icus 2013-10-29 02:42
+3 #1 Icus 2013-10-12 07:34
"Ha Ön orvos vagy tudós, és aggályai vannak, nincs egyedül. Ha Ön aggódó szülő, nincs egyedül. Ha Ön vagy gyermeke oltáskárosodott, nincs egyedül."

Szeretettel Mindenkinek:

greatergoodmovie.org/.../...