Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 221 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben
 • Főlap
 • Miért ne oltsunk?
 • Várandós anyák oltása

Miért ne oltsuk a várandós anyákat?

Miért ne oltsuk a várandós anyákat!

Számos egészségügyi portálon találkozhatunk a várandós nők oltásával kapcsolatos különféle írásokkal (gyakran a H1N1 kapcsán). Ezek, általában szponzorált hirdetésként, az oltások szükségességére szólítanak fel. A gyártók jól látják: ORVOSOKKAL BÁRMIT EL LEHET ADNI!
Ahhoz, hogy tisztán lássunk, egy kicsit mélyebbre kell ásnunk! Ehhez az immunológiát hívtuk segítségül.

Az alábbi írás azokba az immunológiai folyamatokba ad némi betekintést, melyek a várandóság időszakában az anyában zajlanak.


Immunrendszerünk működése a várandósság során és a magzatban.

Az immunrendszer működése a terhesség alatt teljesen átformálódik.

Az immunválaszt az úgynevezett TH-sejtek irányítják. (T= thymus=csecsemőmirigy, H=helper=segítő) sejtek. Ez a sejtcsoport a dirigens (irányító) az immunválasz meghatározásában: ők utasítják a többi immunsejtet, hogy mikor lépjenek fel, illetve mikor vonulhatnak vissza nyugvó állapotba.

Megkülönböztetünk: TH-1, TH-2 és legújabban TH-3-sejteket is.

 • A TH-1-es sejtek között vannak olyanok, amelyek közvetlenül megtámadják az idegennek tűnő anyagokat. Ők az okai annak, hogy pl. átültetett szervek kilökődnek.
 • A TH-2-es sejtek az ellenanyagot termelő sejteket serkentik.
 • A TH-3-asok pedig arra vigyáznak, hogy az egyensúly megmaradjon.

A vérkeringés által anya és magzat egymással szoros összeköttetésben van.

Mivel a magzat nem csak az anyától, de az apától származó információkat is tartalmaz, az anya immunrendszere a magzatot, mint idegent ismerné fel és megtámadná. A várandós anya szervezete ezért a TH-1 sejteket kikapcsolja. Az anyának viszont továbbra is szüksége van az immunitásra, ezért egy TH-2-es túlsúly alakul ki. Ha ez nem lenne, akkor a magzat fejlődése vagy teljesen megállna, vagy elpusztulna. Mivel a TH-2 sejtek által irányított immunválasz dominál, ezáltal a magzat nem lökődik ki. Tehát egy egészséges terhesség csak akkor alakulhat ki, ha a TH-1/TH-2 váltás létrejön. Tudni kell azt is, hogy a TH-2 es sejtek irányítják az IgE ellenanyag termelését is, amit allergiás folyamatokban vagy férgességben megemelkedettnek találunk. A terhes immunrendszere úgy reagál, mintha allergiás vagy parazitás lenne.

Mi történik az anya immunrendszerében az oltás hatására?

A terhesség alatt kialakult TH1-TH2 egyensúlyt nem tekinthetjük kimondottan stabilnak, mert a környezet behatásai során az egyensúly felbomolhat.

Ha a terhes nő oltást kap, három dolog történhet:

 1. az egyensúly fennmarad, aminek a terhes és kezelőorvosa is nagyon örülhet.
 2. az egyensúly felbomlik: TH-2 túlsúly alakul ki: vagy az anya vagy a gyermek, vagy mindketten allergiás tüneteket mutatnak; a csecsemő már allergiával születik.
 3. TH-1 túlsúly alakul ki, ami a magzat fejlődésének zavaraihoz, megállásához vezethet; a legrosszabb esetben a magzat elhalhat, vagy kilökődik (vetélés).

 

Mi történik a gyermekkel a születése után?

Születés után még hosszabb ideig megmarad a TH-2 dominancia.

A TH-1-es immunválasz kifejlődéséhez 12-18 hónapra van szüksége az újszülöttnek, ami a kívülről ható allergének hatására (baktériumok, vírusok, mindenféle szennyező anyag és a csecsemő tápláléka) van szükség. Ezért egy bizonyos mennyiségű „piszok", amivel az újszülött találkozik, az egészséges immunválasz kialakulásához feltétlenül szükséges. Ezen átalakulás sikerétől függ, hogy az egyén mennyire lesz hajlamos az allergiás kórképek – pl. asztma kialakítására. Ez az átalakulás klinikailag abban mutatkozik meg, hogy a csecsemő gyakrabban lesz lázas, vagy egyéb, megfázáshoz hasonló tüneteket produkál. Tehát ilyen esetben örüljünk, és ne aggódjunk, mert e jelenségek a TH-2 → TH-1 átalakulás jelei. A korai, indokolatlan lázcsillapítást és az antibiotikum használatát el kell kerülni. Az antibitikumok csecsemőkori használata teljesen ellentétes hatású, mivel a bélfalat beborító baktérumflórának csökkenése, illetve károsodása folytán fokozódni fog a TH-2 termelés, ez pedig az allergiás betegségek malmára hajtja a vizet. A hajlam – ami kezdetben tünetmentes – későbbi külső behatásra manifesztálódhat (tüneteket okozhat). Ehhez járúlhat hozzá, a helytelen táplálkozás és a védőoltások alkalmazása is.

Tudományosan bebizonyított tény, hogy azok az újszülöttek, akik életük első 12 hónapjában csupán egyetlenegyszer is antibiotikumos kezelést kaptak, 2,5-szer gyakrabban lesznek asztmások, mint a kontrollcsoport, aki nem kapott ilyen kezelést. Tehát a kisgyermekkori kezeléseknek a későbbi életre kiható jelentőségük van, ezért alaposan megfontolandók.

Szerző: Dr. Ébert Jenő • Könyvajánló: Vigyázat: Orvos!

Hozzászólások  
+2 #5 Igazság Egyetlen 2012-02-18 22:24
Kedves Dóra!

Ha a fenti és az alábbi információk nem lennének igazak, akkor rég módjába lett volna az exÁNTSZ-nek megcáfolni ezeket vagy a korábbi oltás-ellenes állításokat, hivatalos, leellenőrizhető statisztikai adatokkal, de ilyen felméréseket sohasem tett közé. Bocsánat, ez így nem helyt álló. Inkább csak nem merte közzé tenni az Igazságot, mert akkor senki sem oltana...

Semmi sem bizonyítja, senki nem bizonyította még be - az ÁNTSZ sem -, pedig neki törvényi kötelezettsége lenne, hogy bizonyítsa, hogy az oltások nem ártalmasok.


Orvosok írták ezeket a véleményeket:

"Itthon gyakorlatilag titkolják a járványügyi eredményeket. Sőt,azok nagy része fals. Ha lenne tisztességes, megbízható magyar járványügyi tanulmány, azt is közölném. 25 éve nincs. Biztosan nem értek rá.:-)"

"a hazai járványügy és nagyjai, több PhD és professzor SEM tud mind a mai napig !!! egyetlen!!!! tanulmányt, folyóirati cikket prezentálni az elmúlt 15 év csaknem 15 millió oltásából, hogy 1.000, vagy 10.000 nem oltott placebó (kontrollcsoport) és 1.000 vagy 10.000 OLTOTT csoportban hogy lakul a megbetegedés,szövődmény,halálozás..."

"...vérnyomáscsökkentő hatását nem úgy mérjük, hogy HISZÜNK benne, és biztosan csökkent, hanem megnézzük 10.000 ember átlagos 156/92 Hgmm vérnyomást, és megnézzük 30-60-180 nap múlva mennyivel csökkkent......holott 15 éve tudjuk, hogy vérnyomáscsökentő hatása vérnyomáscsökkentés, a védőoltásé meg a védőoltás......ezt hivják MAGYARUL evidencián alapuló orvoslásnak, kockázat-haszon elemzésnek,jó klinikai gyakorlatnak, vagy egyzserűen a MAGYAR törvény szerint megfelelő egészségnyerésnek.....ez NEM HIT,TV PROPAGANDA,NEM HARCOS MÚLT EMLEGETÉSE..."


Ezek az orvosi, konkrét, szakmai vélemények önmagukért beszélnek.

Cáfolni, lehet, de felesleges.
-3 #4 ka 2012-02-18 17:56
Idézet - B. Lajos:
A magyar vakcina egy igen elavult oltóanyag volt, többek között a kirívóan magas thimerosal (higanyvegyület) tartalma miatt. Erről a vegyületről annyit kell tudni, hogy egy organikus higanyvegyület, mely a szervezetbe jutva többszöri feleződés után etil-higannyá alakul át. Ez a vegyület is egy igen mérgező neuro-toxin (idegméreg). A híresztelésekkel ellentétben nem távozik a vizelettel a szervezetből, hanem a kisagyban ill. más nehézfémek által megszokott helyen rakódik le.


Kedves Dóra!

Ezek elég ijesztő információk. Nagy szerencse, hogy szinte egy szó sem igaz belőlük.

Ha érdekel ez a kérdés, javaslom, hogy olvasgasd el a vitát egy másik témánál:
nebancs.hu/.../...
+2 #3 Igazság Egyetlen 2012-02-17 23:43
Az exÁNTSZ sötét titkainak egyike!
24-szer több magzati elhalás, 7-szer több vetélés "köszönhető" az oltásoknak.

Ez is a népirtás egyik formája, ugye kedves Dr Ócs_ai!


Bár nem feltétlen helyénvaló, de ha "tréfás" szeretnék lenni, akkor azt is kérdezhetném a tájékozatlan kismamáktól, hogy "Ki tudta azt Önök közül eddig, hogy az egyik legjobb fogamzásgátló módszer és abortáló szer a védőoltás?"

"A dokumentumból kitűnik, hogy összességében a vakcina alkalmazásával összefüggő magzati elhalás nőtt 2440 százalékkal 2009-ben az előző évekhez képest, ami még megdöbbentőbb, mint a vetélés statisztika, ami csupán 700 százalékosan nőtt meg."


A cikk további részletei:
steierhoffer.blogspot.com/.../ ...
+3 #2 B. Lajos 2011-08-22 20:09
Kedves Dóra!

A terhesség időszakában kapott oltások élettani hatásairól nehéz Á-t vagy B-t mondani. Aki azt mondja, hogy 100%-os választ képes adni a feltett kérdésre az hazudik. Viszont a H1N1 járványból (aminek nagyobb volt a híre mint a valóságalapja) rengeteget tanult világ. Egyes felmérések szerint a várandós anyák körében, ez az egy vakcina képes volt 700%-al megemelni a vetélések arányát. A magyar vakcina egy igen elavult oltóanyag volt, többek között a kirívóan magas thimerosal (higanyvegyület) tartalma miatt. Erről a vegyületről annyit kell tudni, hogy egy organikus higanyvegyület, mely a szervezetbe jutva többszöri feleződés után etil-higannyá alakul át. Ez a vegyület is egy igen mérgező neuro-toxin (idegméreg). A híresztelésekkel ellentétben nem távozik a vizelettel a szervezetből, hanem a kisagyban ill. más nehézfémek által megszokott helyen rakódik le. Kivezetése nem egyszerű dolog, sokak szerint nem is lehetséges (én azért bizakodó vagyok)! Ami a várandóság időszakában kritikus lehet még az az, hogy áthatol a placentán (méhlepény) és így a magzatba is eljut. A nehézfémek, egy fejlődő életre igen káros hatással lehetnek és vannak is! Ennek mértéke egyed függő és ne feledjük, hogy az anyában már amúgy is vannak nehézfémek és az élelmiszerekkel is folyamatosan juttatunk ilyen vegyületeket a szervezetünkbe (sok esetben még a csapvíz is tartalmazhat nehézfémeket). ... A gyermekkori oltásokból, a fenti okok miatt vették ki thimerosalt, helyette az alumínium-hydroxil vegyületeket részesítik előnybe, amik semmivel sem kíméletesebbek, csak éppen (részben) másféle tüneteket generálnak.
Thierosallal kapcsolatban az angol Wikipédia is szolgál némi magyarázattal. Érdemes utánaovasni.
+2 #1 Tóth Dóra 2011-08-21 20:56
Tisztelt Szerkesztők..
Nem tudom összefüggésben lehet e: 2009 októberében a H1n1 járvány miatt 5 hónapos várandósan az influenza ellen oltást kaptam a korom,és a kockázati tényezők miatt.2010 januárban szültem a 4.gyermekem,akiről 2,5 hónaposan egy véletlen lelet által derült ki,hogy Thymus-hyperplasiaval született..Esetleg az oltás,és Levente fiam thymus megnagyobbodása között lehet összefüggés??