Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 753 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben
 • Főlap
 • Amerika ...
 • Apartheid az orvostudo...

Emberkísérletek feketéken • Apartheid az orvostudományban

Egyesek szerint a védőoltási program egy világméretű emberkísérlet. Az alábbi írás hasonlót igazol „kicsiben": felhívja a figyelmet azokra a szörnyű visszaélésekre, melyeket a tudomány nevében, a valódi célt eltitkolva követtek el afro-amerikaiakon a közelmúltban.
Sokan abban a hitben élnek, hogy a tudomány csak és kizárólag az emberek, az emberiség érdekében tevékenykedik. Ezek a bizonyított emberkísérletek azonban nem történtek olyan távol a múltban, hogy azt hihessük, ma már nem történ(het)nek meg ilyen és ehhez hasonló esetek!

Az amerikai feketék jelentős része hisz abban az összeesküvés-elméletben, hogy a kormány tudósai teremtették meg az AIDS-betegséget az afro-amerikaiak kiirtására.


Több mint 20 évvel azután, hogy az AIDS megjelent az Egyesült Államokban, a fekete amerikaiaknak csaknem a fele véli úgy, hogy az AIDS vírusát (HIV) mesterségesen állították elő. A megkérdezettek több mint egynegyede vélte úgy, hogy az AIDS vírusa a kormány laboratóriumaiból került ki, 12 százalék pedig egyenesen a CIA-t (Központi Hírszerző Ügynökség) gyanúsította a vírus létrehozásával és terjesztésével.

Az 500 megkérdezett több mint fele (53,4 százaléka) szerint van gyógyír az AIDS-re, de azt elzárják a szegényektől. Valamivel kevesebben (44 százalék) úgy vélekednek, hogy a kormány kísérleti nyulaiként szolgálnak azok, akik gyógyszert szednek az AIDS-re.

Naim Akbar, a Floridai Állami Egyetem pszichológus professzora úgy értékelte, hogy a hiedelmek a rabszolgaság 300 évének és az azt követő diszkrimináció 100 évének a valóságában gyökereznek. A kutató emlékeztetett a szövetségi kormány Tuskegee városában 1932-72 között folytatott kísérletére: tudósok elhitették fekete pácienseikkel, hogy szifilisszel gyógyítják őket, valójában azonban nem kezelték őket, csak megfigyelték a betegség lefolyását.

Az afroamerikai lakosságon, annak belegyezése nélkül végzett kísérletek történetét Harriet Washington dolgozta fel „Medical Apartheid: The Dark History of Medical Experimentation on Black Americans From Colonial Times to the Present" (Orvosi apartheid: a fekete amerikaiakon a gyarmati időktől máig végzett orvosi kísérletek sötét története) című könyvében. Az itt leírt esetek sokszor túlszárnyalják a dél-afrikai fajgyűlölet legdurvább vívmányait is.

medical

„A Tuskegee-kutatás nem az első, sőt nem is az utolsó volt, amikor a fekete kísérleti alanyokat akaratuk ellenére használták fel orvosi kutatásokra az Egyesült Államokban. Ez csak a legismertebb példa" – nyilatkozta Washington a Newsweeknek. Számára az volt a legmeglepőbb, hogy „az orvosok minden kísérletet vagy kezelést brutális őszinteséggel örökítettek meg. Nem rejtegették rasszista elméleteiket. Nyilvánvalóvá tették, hogy miként éreztek az afro-amerikaiak felé, és nem láttak semmi problémát abban, amit csináltak. Büszkén írták le felfedezéseiket."

 Az első lejegyzett kísérlet John (Fed) Brown, az 1855-ben megszökött rabszolgához kapcsolódik, akin korábbi gazdája, egy orvos szándékosan hólyagokat és vágásokat idézett elő, hogy azzal tanulmányozza: milyen mélységig fekete a rabszolgák bőre. A könyv bemutatja, hogy sok orvosi vívmány is hasonló etikátlan kutatásoknak köszönheti létét. J. Marion Sims, az amerikai orvosszövetség egyik 19. századi vezetője például fekete rabszolgákon végzett nőgyógyászati kísérleteket, és azokat sem hagyta ki, akik közben nem engedték elaltatni magukat. A 20. században komoly vizsgálatokat, teszteket, gyógyszerpróbákat és patológiai kutatásokat hajtottak végre a külvárosokban élő, illetve a bebörtönzött feketéken, akiknek nemhogy az engedélyét nem kérték ki, de sokszor heves tiltakozásuk ellenére vizsgálták őket, betegítették meg őket, vagy tették őket egy életre nyomorékká.

Így például 1945-ben egy fekete kamionsofőrt, Ebb Cade-et tudta nélkül radioaktív anyagokkal fertőztek meg. A floridai feketéken pedig az amerikai hadsereg és a CIA az 1950-es évek elején közösen végzett sárgaláz-kísérleteket. A Pennsylvaniai Egyetem bőrgyógyászai a feketék bőrének titkait keresték az 1950-60-as években, a Mississippi Egyetem idegsebészei pedig tájékozatlan feketéken hajtottak végre agyműtéteket a 60-70-es években. Az apartheid története azonban nem ér véget a 70-es évekkel: a fekete nők erőszakos sterilizációja (amit a feminista aktivisták "Mississippi vakbélműtétnek" neveznek) néhány helyen még ma is folytatódik. hiv_baby_011991-ben pedig a mostanra a forgalomból teljesen kivont Norplant nevű fogamzásgátló eszközt helyezték fel a mellékhatásokról egyáltalán nem informált, Baltimore-i afro-amerikai tinédzsereknek, akik közül a legtöbben terméketlenné váltak, míg sokuknak a méhét is el kellett távolítani.

A kötetet a legdurvább kortárs eset zárja: 1988-2001 között New Yorkban egy városi ügynökség HIV-vírussal megfertőzött, hat hónapnál is fiatalabb árvákon tesztelt kísérleti AIDS gyógyszereket. „Teljesen védtelenek, így ők a tökéletes áldozatok" – állítja Washington.

A brutális kutatásoknak köszönhetően az afroamerikaiak ma nagyon óvatosak minden kísérletben való részvétellel: a 20 millós amerikai közösség mindössze 1 százaléka vesz részt ilyen tesztekben. A szerző reményei szerint a könyv új párbeszédet kezdeményez a témában, amely a múlt sebeivel való szembenézést is segítheti.

A cikk forrásai 2005. januárjában illetve 2007. februárjában íródtak • Forrás: MTI • Múlt-Kor történelmi portál

Hozzászólások  
+2 #4 morbo 2012-02-13 09:46
Tényekkel vitázni nem lehet. A nemzetközi felháborodások után már azt hiszem mindenki tudja az igazságot. De sajnos ez kevés! Ekkora gonoszságot elkövetni, és a mai napig közömbösen szemlélni a hasonló kormányötleteket számomra elfogadhatatlan.
+2 #3 vagyok, aki vagyok 2011-09-13 19:48
Ma már sokan tudják, hogy mindig olyan témák esetén merül csak fel az "összeesküvés-elmélet" megbélyegzés, ami a valóságot, igazságot fedi fel.

Eddig jól működött az, hogy mindenkit távol tartson az Igazságtól, de ma már viszont egyre jobban működik abban, hogy útjelzőként (keresőszóként) felfedje a valós igazságot!

Ilyenek az AIDS, a világméretű emberkísérlet (népirtás), a védőoltások rendkívül káros ideg-, és immunrendszer károsító hatásai.

Gratulálok Önnek, Önöknek a rendkívül hasznos és informális oldalukhoz és kívánom, hogy mielőbb nyerjék el a felvilágosító és jobbító szándékuk jutalmát is!

Bízom abban, hogy az emberek egészségét szándékosan roncsoló pénzlobbihoz kapcsolódó gyógyszeripar és ezeket támogató korrupt intézmények is mielőbb elérik kiérdemelt sorsukat.

Üdvözlettel!
0 #2 pal.szilu 2011-03-19 20:06
AIDS - ami igazán nem is betegség, csak egy oltári nagy hazugság. Az AIDS-Teszt pedig nem más, mint egy allergia teszt.
bővebben gnm-info.hu/.../1227-aids.html
0 #1 Noah 2011-03-17 07:45
Az AIDS-ről jut eszembe: 1991-ben Magic Johnson profi kosárlabdázó bejelentette, hogy HIV fertőzött. Ezután játszott az első "Dream Team" később győztes olimpiai bajnok kosárcsapatban 1992-ben, majd visszavonult. Vajon él-e még az öreg Varázsló?