Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 541 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben
 • Főlap
 • Bárányhimlő ...
 • Az oltás tapasztalatai

Bárányhimlő elleni oltás tapasztalatai

Mire készüljünk az oltás bevezetése után?

A cikket Dr. Brownstein, USA-ban élő orvos blogjáról kértük el. Brownstein a tapasztalatait teszi közzé a bárányhimlő elleni oltás (1995) bevezetése óta eltelt 22 évről. A cikk összefoglalja mindazt, amivel szembesülnünk kell majd a jövőben. Olyan erős a gazdasági nyomás, hogy az oltóanyag hazai bevezetése már-már elkerülhetetlennek látszik – valójában csak idő kérdése. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy ez az első olyan oltás a világon, amit elsősorban nem egészségügyi indokkal, hanem gazdasági számításokkal próbálnak meg eladni. Teszi ezt a gyártó úgy, hogy tisztában van a várható egészségügyi következményekkel.
Értesüléseink szerint – védőnők, újságcikkek – hazánkban úgy hirdetik ezt az oltást, hogy a bárányhimlő vírus által okozott másik betegség, az övsömör ellen is védelmet ad. Az amerikai tapasztalatok azonban mást mutatnak. Az övsömör az elmúlt 27 évben, pont hogy a bárányhimlő oltás következtében, népbetegség lett az USA-ban. – Egy cinikus szójátékkal élve: A bárányhimlő oltás megelőzi az övsömört (először az oltás, majd jöhet az övsömör).

Amikor gyermek voltam, szinte mindenki elkapta a bárányhimlőt. Mint majdnem minden gyerek, ekkor én is egy hétig otthon maradtam, de teljesen felépültem belőle.Ez mind megváltozott 1995-ben, amikor is az FDA (Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrzési Hivatal) engedélyezte az élő, gyengített kórokozós bárányhimlő elleni oltást a 12 hónapnál fiatalabb gyermekek körében. Miután az oltást főképp kisgyermekeknek adták, a bárányhimlő előfordulása gyorsan visszaszorult. Ám mivel folyamatosan törtek ki bárányhimlő járványok, 2006-ban egy 2. adag oltást is belevettek az immunizálási ajánlásba.

A bárányhimlő elleni oltás valóban szignifikánsan csökkentette a betegség előfordulását? IGEN! Az oltásoknak köszönhetően valóban lecsökkent a bárányhimlő előfordulása, ám a legfontosabb kérdés, amit mégis fel kell tennünk:
„A bárányhimlő elleni oltás (a többi 70 adag oltással egyetemben) javított- e vajon a gyermekeink és a populáció egészségén, életén?”
A válasz nagyon egyszerű: NEM.

Igen, a gyermekeink kevesebbszer betegednek meg bárányhimlőben, az oltásoknak hála. Habár, az övsömör betegség, a bárányhimlő fájdalmas újraaktiválódása a szervezetben, mára már járványos méreteket öltött, és gyermekeket, felnőtteket egyaránt érint.

A gyorsan növekvő övsömör megbetegedések száma összeköthető a bárányhimlő oltások használatával.
A helyzet az, hogy szükségünk van a bárányhimlő vírus keringésére a populációban ahhoz, hogy az immunrendszerünk találkozhasson vele és éber maradjon ezzel a vírussal szemben. A bárányhimlő oltás hatékonysága miatt azonban az immunrendszerünk nem stimulálódik újra a varicella (bárányhimlő) vírusával szemben (ez a vírus okozza a bárányhimlőt és az övsömört is) – és emiatt a varicella vírusa övsömörként támad újra.
Tanulmányok mutatják, hogy több pénzt költünk az övsömör kezelésére, mint amit a bárányhimlő eltűnéséből fakadó költségcsökkenéssel spóroltunk! Ráadásul, az övsömör krónikus, legyengítő betegséggé is alkulhat, sőt halálos is lehet!

Mindig azt a mantrát hallom, az oltások biztonságosak és hatékonyak. Na, ez egyszerűen nem igaz! Az oltások egy csomó mellékhatást okozhatnak. A bárányhimlő oltás esetében egy friss tanulmány is rendelkezésünkre áll a mellékhatásokkal kapcsolatosan. A vizsgálat így összegezte az eredményeket: „Váratlan és új oltási mellékhatásokat nem azonosítottunk a bárányhimlő 2. oltási dózisának megkapása után” 
Aztán, ha az egész tanulmányt elolvasod, egy kicsit más kép formálódik ki… A szerzők a második adag bárányhimlő dózist követően 14,641 bejelentett mellékhatást találtak a 2006 és 2014 közötti időszakban az amerikai oltási mellékhatás bejelentő adatbázisban (VAERS). A VAERS egy önkéntes alapon működő oltás-mellékhatás bejelentési adatbázis, amit azért alapítottak, hogy az oltást követő nemkívánatos eseményeket összegyűjtsék. Úgy becsülik, a valós mellékhatások körülbelül 1-10% van csak bejelentve adatként ide, az összes oltási mellékhatásból, hisz önkéntes alapú bejelentőrendszer. Mivelhogy önkéntes alapú, kétség nélkül állíthatjuk, hogy a VAERSben szereplő adatok mélyen a valós számok alatt maradnak.

Megkockáztatnám a kijelentést, szerintem azon orvosok, akik oltanak, nem is tudnak a VAERS létezéséről. Onnan tudom, hogy sok orvost kikérdeztem ezzel kapcsolatban.
A tanulmány szerint a mellékhatások 3%-át súlyosként osztályozták. A súlyos oltási mellékhatások magukba foglalják az anafilaxiás (túlérzékenységi) reakciót (83), agyhártyagyulladást (5), agyvelőgyulladást (16), cellulitist (bőrgyulladást) (52), bárányhimlőt (6), övsömört (6), és halált (7).

Ne felejtsd el, hogy az összes mellékhatás mindössze 1-10%-át jelentik ebbe az adatbázisba – tehát a valós esetszám akkor jöhet ki, ha 10x vagy 100x megszorzod ezeket a számokat. A CDC (Amerikai Járványügyi Központ) úgy becsüli, hogy az oltásos időszak előtt körülbelül 100 ember halt bele a bárányhimlő betegségbe évente, bár a legtöbbje ezeknek az áldozatoknak egyéb súlyos egészségügyi problémákkal is küzdött. Ha ezt összeveted az aluljelentett mellékhatás esetszámmal (VAERS) akkor azért már mégsem néz ki olyan jól ez az egész bárányhimlő oltás sztori... Tulajdonképpen ez arra hasonlít, mikor valaki „kirabolja Pétert, hogy kifizesse Pált”.

Kétségkívül, a bárányhimlő oltás alkalmazása lecsökkentette a bárányhimlő betegség előfordulását. De ugye az oltás mégsem 100%os biztonságú, ahogy a tanulmány is mutatja. Szóval, a valódi probléma az, hogy az oltás nem ad teljes életre szóló védettséget. Ezért logikusan levonhatjuk a következtetést, hogy kreáltunk egy komplett olyan felnőtt generációt, akiket beoltottak bárányhimlő ellen, és mégsem védettek ellene. A természetes módon átvészelt gyermekkori bárányhimlő előnye, hogy a gyermek egy életre immunissá válik, de ez az oltásos immunitás esetében nem így van.

Az igazi veszély azonban fiatal csecsemőknél vagy várandós anyák esetében áll fenn: A bárányhimlő a várandósság első harmadában veleszületett varicella szindrómát okozhat, születési rendellenességet. Egy újszülött különösen sérülékeny a bárányhimlő betegség súlyos hatásaira…az az anya, aki átesett természetes módon a betegségen, rövid távú immunitást tud anyatejjel átadni a kisbabájának, míg az oltott anyák épp az oltások miatt nem tudnak megfelelő védelmet biztosítani a csecsemőiknek, mivel ez a passzív immunitás-átadási képesség nem működik az oltottak esetében.

Jobban járnánk, ha hagynánk, hogy a gyermekek 95%-a egyszerűen, természetesen átessen a betegségen, és meggyógyuljon. Ezeknek a gyermekeknek életre szóló védettségük lenne, és nem kellene a veleszületett varicella szindróma miatt aggódnunk, vagy azért, hogy az újszülött kisbaba esetleg elkapja a bárányhimlőt…

Emberek, nagy katyvaszban vagyunk. Beoltattuk a gyerekeinket a betegség ellen, ami ellen nem is lenne szükséges immunizálni őket! Sok tanulmány eredménye szerint az immunrendszer egészségesebben működik, ha gyermekkori betegségeken átesik és kigyógyul belőlük (mint a bárányhimlő, vagy épp a kanyaró). Most – a bárányhimlő oltás miatt – övsömör járványt élünk meg, és lett egy fiatal populációnk, akik nem teljesen védettek a bárányhimlővel szemben, ráadásul ahogy korábban írtam, az oltás nem 100%-ig biztonságos.

Ha tudnám, hogy a gyermekem a jövő héten bárányhimlős lesz, vajon kérném-e az oltást? Nem, semmiképpen sem, arról gondoskodnék, hogy megfelelően, egészségesen táplált legyen és sok folyadékot fogyasszon. Aztán, ha megbetegednének, otthon tartanám őket a suliból és gondjukat viselném, amíg meggyógyulnak. Hogy mit használnék? – sok C vitamint. Miután a lányaim meggyógyultak, már nem kellene attól félnem, hogy a várandósságuk alatt kapják el a bárányhimlőt.

Az egészségügyben, az egészség gondozásában mindig van egy kockázat/előny értékelés. A bárányhimlő oltás esetében a hosszú távú kockázatok úgy gondolom, túl magasak. A bárányhimlő oltás körül nem kellett volna ilyen felhajtást kelteni.

Forrás: Dr. Brownstein
http://blog.drbrownstein.com/the-chickenpox-vaccine-mess/

Gary Goldman | VR. Epizód 2. | Bárányhimlő elleni oltásról

Mi az összefüggés a bárányhimlő oltások és az övsömör gyakorisága között? Dr. Gary Goldman beszél erről, az Amerikai Járványügyi Hivatal (CDC) egykori kutatója. Rámutatott arra, hogy a bárányhimlő oltások általánossá válásának eredményeképpen nem találkozunk már ezzel a betegséggel, nem tudunk újraimmunizálódni, ezért ugyanaz a vírus egy másik betegséget okoz, az övsömört, mely jóval súlyosabb lefolyású. Az amerikai egészségügyi hivatalok törölték az övsömörrel kapcsolatos részeket a jelentéseiből, mert nem szolgálta az oltáslobbi érdekeit.

Bővebben...

Érdemes elolvasni!

Magyarországon (is) a bárányhimlő oltást egy olyan tanulmánnyal támogatták meg, mely minden hozzáértő, de még laikus számára is szemet szúró módszertani hibákat tartalmaz. Hibás gazdasági értékeket vesz alapul, és többek között nem számol a várhatóan megszaporodó övsömörös esetekkel, illetve a védelmi időn túli, felnőttkori bárányhimlő megbetegedésekkel sem. Az így képződő egészségügyi hatások figyelmen kívül hagyásával teljesen használhatatlan költség-haszon elemzést állít fel. Perdöntő adatokat hallgat el, és egyértelműen kiviláglik, hogy a terméket gyártó GSK érdekeit szolgálja. Az öt szerző közül három a GSK alkalmazottja. Bárányhimlő elleni vakcina az életkorhoz kötötten kötelező nemzeti oltási programba való beillesztésének egészség-gazdaságtani vonatkozásai • A teljes tanulmány itt érhető el és itt (nebancs.hu mentés).

FIGYELEM! – Etikailag kifogásolható oltás

Az oltást előállítása során emberi abortumból származó sejtkultúrát használnak.
Az ilyen oltások a Szentszék által etikailag kifogásolhatónak tekintendők. †