Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 641 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben
 • Főlap
 • Bárányhimlő ...
 • Rövid távú védelem...

A bárányhimlő elleni oltás rövid távú védelmet nyújt

Bárányhimlő

Egy 2007-ben végzett amerikai vizsgálat igazolta a bárányhimlő elleni oltással kapcsolatos aggályokat.

A bárányhimlős esetek kezdeti, egyértelmű visszaesése után az utóbbi években szemmel láthatóan növekedett a megbetegedések száma, mégpedig voltaképpen a beoltott gyerekeknél. Míg röviddel az oltás bevezetése (1995) után a beoltottaknak csak kb. 1%-ánál léptek fel bárányhimlős megbetegedések, ez az arányszám tíz év alatt 60%-ra nőtt. Ez egyértelmű utalás arra, hogy az élővírusokat tartalmazó oltás csak rövid időre ad védettséget.

Másodszor pedig, beigazolódott egy minden víruskiírtási-programot kísérő másik kétely is: az oltási program következtében a megbetegedések a kisgyermekkorból kitolódtak a későbbi gyermekkor, illetve a felnőttkor irányába, ami egyértelműen magasabb komplikáció-, és halálozási rizikót jelent. Így a felnőttkori bárányhimlő esetén a halálozási kockázat huszonötszörös az óvodáskorú, nem oltott gyerekekéhez képest.

Bárányhimlő

Az USA-ban logikus következtetést vontak le ezekből a megfigyelésekből, és már hosszú ideje minden gyereknek ajánlanak egy második bárányhimlő elleni oltást, amelynek a védettségi ideje éppolyan kérdéses, mint az elsőé.

Azonban ezzel a második bárányhimlő elleni oltással egy lényeges – az oltások kritikusai által már a kezdetektől fogva kétségbevont – érv is hatályát veszti. Eszerint ha a gyermek nem kap bárányhimlőt, a szülő nem veszi igénybe a gyermekápolási táppénzt, tehát az oltásnak gazdasági haszna van. Ez a megállapítás azonban az egyszeres bárányhimlő elleni oltásból indult ki, és kétszeres oltás esetén már nem állja meg a helyét.

Fordította: Tóth Krisztina
Forrás: http://www.individuelle-impfentscheidung.de

Hozzászólások  
0 #1 Noah 2011-11-02 14:14
A bárányok hallgatnak.