Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 716 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben
 • Főlap
 • Miért ne oltsunk?
 • Csecsemőmirigy és a ...

A védőoltások károsítják a csecsemőmirigyet és kimerítik az immunrendszert

Egyes kutatások szerint az immunrendszerünk bástyájának számító csecsemőmirigy eddig természetesnek vélt elsorvadásához, elzsírosodásához nagyban hozzájárulnak a védőoltások, elsősorban a kombinált oltások.

A közvetlenül a szegycsont mögött található csecsemőmirigy (thymus) a T-limfociták beérésének legfőbb helye. A T-limfociták olyan fehérvérsejtek, melyek sejten belüli rendellenességektől, például ráktól, vírusfertőzésektől és tuberkulózistól védenek meg bennünket. Ezért ha a csecsemőmirigy működésébe hiba csúszik, immunhiány, illetve autoimmun és daganatos betegségek alakulhatnak ki.

Több amerikai kutatóközpont, így az Arthur Research Corporation is kimerítő vizsgálatot követően arra a következtetésre jutott, hogy a kombinált oltások (melyek egyszerre több kór ellen hivatottak védelmet nyújtani) a betegségek ellen védekező T-limfociták jelentős részét lekötik, így azok a továbbiakban képtelenek más antigénekkel szemben fellépni. Tehát az a gyermek, aki védőoltások egész sorát kapta meg, jelentősen lecsökkent immunológiai tartalékkal rendelkezik.

Egyes számítások szerint a szokásos gyermekkori védőoltásokkal a teljes immunológiai tartalék 30-70%-a használódik el, míg a betegségeken való áteséssel szerzett immunitás mindössze ennek tizede. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen ha belegondolunk, a tömeges oltások bevezetése előtt a tipikus gyermekbetegségek a gyermekkor ideje alatt szétszórva jelentek meg, míg az oltásokkal egyszerre többféle, nagy mennyiségű, sűrített antigént juttatunk a testbe.

A nyugati világban régóta elfogadott tény, hogy a csecsemőmirigy a serdülőkorra éri el legnagyobb fejlettségét (tömege ekkor 30-40 g), majd állománya fokozatosan elzsírosodik (felnőttben mindössze 5 g). Az is ismeretes volt eddig, hogy ezt a folyamatot felgyorsíthatják olyan károsító hatások, mint a stressz, betegségek, éhezés, sugárzás és szteroidkezelések. Amikor azonban elhunyt perui és indiai felnőttek csecsemőmirigyét vizsgálták, megdöbbenve tapasztalták, hogy ezek nem sorvadtak el, illetve messze nem olyan mértékben, mint az amerikai átlag. A tudósok egyik feltételezése az, hogy a sorvadást a védőoltások is felgyorsítják.

Forrás:
Walene James: Immunization: the reality behind the myth
Wikipedia: Csecsemőmirigy
Hozzászólások  
+6 #1 morbo 2012-02-13 09:54
A legrosszabb ami egy gyermekkel manapság történhet, hogy megkap minden kötelező oltást.