Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 878 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Élcelődő

Kosztolányi a betegtájékoztatókról

A következő részlet Kosztolányi Dezső egyik Ákombákom címen jegyzett írásából származik, mely 1931. október 24-én jelent meg a Pesti Hírlapban.

Kedvenc olvasmányom a különböző szabadalmazott gyógykészítmények, fülkenőcsök, sebvizek, mell-labdacsok használati utasítása. Mindegyik angyali tárgyilagossággal kezdi. Dicséri a szer vegyi összetételét, mely titok, hatékonyságát, mely köztudomású. Paradicsomi képet fest a gyors gyógyulásról. A fülszaggatás enyhül, a sebek tisztulnak és hegednek, a köhögés majdnem teljesen megszűnik. Miután a beteg már makkegészségesnek képzeli magát, a használati utasítás írója észrevétlenül – többnyire egy orv mellékmondatban – kétségeket hint el. Megemlíti, akár mutatkozik eredmény, akár nem, mert már számos esetben előfordult, hogy akik türelmüket vesztve idő előtt félretették, vagy maguk ellen vétkezve oktalanul takarékoskodtak vele, s naponta csak egy babszemnyit kentek fel, vagy egy dió nagyságú adagot, azoknak baja nemcsak nem múlt el, hanem gyakran súlyosbodott is. Az a nemes emberbarát, ki imént még oly nyájasan szólt, most kegyetlenebbik arcával mered a betegre, aki máris látja magát, amint fülszaggatása süketséggé, sebe rákká, köhögése tüdőgyulladássá fajul, tyúkszeme pedig az égig ér. Tehát a szer árusítója voltaképp ezt mondja: „Kedves barátom, te élni akarsz, de én is élni akarok. Te egészséget akarsz, én pedig piacot akarok portékámnak. Amennyiben támogatsz, hajlandó vagyok neked fűt-fát ígérni, de amennyiben nem fogyasztod szeremet abban a mértékben, hogy meg is élhessek belőle, életemre törsz, halálomat kívánod, ennélfogva én is azt kívánom, hogy dögölj meg, mégpedig mielőbb." Két ember közelharca ez. Jaj, micsoda borzalmas komédia az élet még legkisebb megnyilatkozásaiban is.

Hozzászólások  
0 #4 B. Lajos 2014-12-23 16:52
Valóban.
Matematikai valószínűsége cc. ugyanakkora mint az, hogy valaki pont az oltásba haljon bele (igen kicsi). Sajnos a valóban halálos kórok ellen nem olyan könnyű oltóanyagot készíteni. Illetve, ami van (pl.: veszettség elleni) az sem kockázatmentes, Tömeges alkalmazása éppen ezért soha nem is volt terítéken (persze más miatt sem). Amúgy nem minden oltott védett, sőt mi több, az életkor előrehaladtával az oltások által nyújtott védelem is csökken, majd szépen lassan meg is szűnik. Az ismétlőoltásokkal meg alig él valaki... Szóval, ne legyen hamis biztonságérzetünk!

Cserép ellen pedig elég a sisak! ;-) ... annak aki tutira akar menni. :-?
+2 #3 bennobalazs 2014-12-23 12:48
Igen, mint a védőoltásoknál. Ha nem oltod be magad, vagy a gyereked,
egy: elkapod pont azt a nyavajat amitől az oltás pont megvédene,
kettő: beledöglesz, az tuti.
Úgyhogy jobb ha beoltod a gyereked. Nyugalom, nem lesz autista. Bizonyított tény!
+3 #2 TÉglásy Imew, dr. 2014-09-07 15:42
NAGYSZERŰ, BÁTOR VÁLALKOZÁS! SZERETEM!
+4 #1 leander 2012-06-26 07:37
Zseniális!