Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 149 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Vélemények

Harc a nagyúrral

disznófejű nagyúr

Gondolatok két újságcikk ürügyén

Nem nagy túlzással mondhatjuk, hogy a Blikk és az MTA közéletünknek két végpontja a bulvár-tudományos tengely tekintetében. Azonban lényegében megegyeznek az oltások megítélésében. A Nebáncsvirág Egyesület mind a két végponttól elvárja, hogy végre a tényeket (is) vegye figyelembe.

 

Vasárnapi Blikk, 2014. április 12.: „Nem akarnak védőoltást!"

A Vasárnapi Blikkben jelent meg a közelmúltban egy írás a pneumococcus oltás kötelezővé tételéveli módosított miniszteri rendelet apropóján, pró és kontra. A lap megkérdezett egy, a pneumococcus oltással szemben fenntartásokat megfogalmazó szülőt és az ÁNTSZ képviselőjétii.

A másfél éves kislányát nevelő anyuka azon szülők közé tartozik, akiknek gyermekét még tavaly a kötelezően ajánlott Prevenar oltással oltották be. Azonban a védőnő és az oltó orvos kötelezőként, a kérdezés és a teljes körű tájékoztatás lehetőségét meg sem említve szúrt. Ez az anyuka egyike annak a becslésünk szerint több ezer szülőnek, akiktől megvonták a kérdezés és a szabad döntés lehetőségét egy nem kötelező oltással kapcsolatban. Egyesületünk tavalyi feljelentését követően – mivel a rendőrség „bűncselekmény hiányában" nem indított eljárástiii – az ÁNTSZ belső vizsgálatot rendelt el. A belső vizsgálat eredménye szerint a gyermekek térítésmentes pneumococcus oltás beadása kivétel nélkül szabályszerűen történt. Amikor sorozatosan találunk ilyen megtévesztett szülőket azt hiszem érthető, ha már egy kissé bizalmunkat vesztjük az ÁNTSZ vezetőivel szemben. Azok a szülők, akik saját, illetve a gyermekük bőrén tapasztalták meg az oltások káros voltát, sőt, még inkább azok akik megtapasztalták, hogy milyen szintű, milyen mélységű és igazságú érveléssel próbálják meg elhitetni velük a hivatalos szerveink, valamint az elfogult média azt, hogy az oltások ártalmatlanok, már tudják, hogy attól, hogy egy cikk pró és kontra született, még lehet hamis és manipulatív. Például azért, mert az egyik fél nem engedi meg magának a hazugságot... És lám, a hazugság sokszor szebb és meggyőzőbb, mint az igazság.

Vegyünk azonban néhány konkrétumot:
„Az oltásellenes nézetek folyamatosan terjednek az interneten. Valóságtól elrugaszkodott összeesküvés elméletek, nem létező tudósokra és nemzetközi tudományos kutatásokra való hivatkozások, csúsztatások, tárgyi tévedések jelennek meg. – mondta el lapunknak Szabó Enikő országos tisztifőorvos-helyettes."

Egyesületünk mélyen egyetért a valótlanságok és a csúsztatások veszélyességének kérdésében. Elismerjük, hogy bőven vannak nem kellően alátámasztott, hamis és nyilvánvalóan zavart keltő hangok az oltások kérdésében is a világhálón. Azonban hibának tartjuk az általánosítást. Csak azért, mert valami nem felel meg a hivatalos álláspontnak, attól még nem feltétlenül hamis. Az anyuka konkrét, leellenőrizhető problémákat fogalmazott meg, nem szólt, de nem is utalt összeesküvésre, egyedül az oltás általános egészségre kifejtett hatását és a tájékoztatáshoz, valamint az önrendelkezéshez való alkotmányos jogában történt sérelmet hangoztatta. Ez közvetlen tapasztalatból és egy indokolt kérdésből állt. Konkrét választ a helyettes tisztifőorvos a Blikk-cikk alapján nem adott a problémájára, hanem jött az összeesküvés elméletekről szóló megbélyegzés.

„Pedig épp a védőoltások miatt nem ismerjük már közvetlen közelről az olyan rettegett kórokat, mint a pestis, a járványos gyermekbénulás vagy a kanyaró, miközben a XX. század elején a kanyarós gyerekek fele meghalt a kórházban"

A cikk online felületén a hozzászólók több linket is beírtak, melyek a kérdés mélyebb megismerését segítő hivatkozásokat, cikkeket tartalmaztak, de a moderátor módszeresen törölte e bejegyzéseket.

A fenti mondat vizsgálata előtt megengedjük, hogy esetleg nem egészen ezt mondta Szabó Enikő, azonban az online kiadáshoz azóta sem érkezett korrekció.iv
A pestis valóban rettegett betegség, még manapság is előfordul. A középkorban hatalmas járványok dúltak. Az egyik legnagyobb az 1347-es kiindulású járvány volt, amelynek közvetlen előzménye az Európa szerte elhatalmasodott éhínség volt. Az éhínségnek is volt oka, de ez nem tartozik a témánkhoz.

Általánosságban elmondható, hogy bár létezik egy néhány hónapig védelmet jelentő oltás, de a betegség visszaszorulásában ez gyakorlatilag semmilyen jelentőséggel nem volt. Hasonlóan a többi „rettegett" fertőző betegséghez, itt is a higiénés, közegészségügyi, táplálkozási viszonyok javulása vezetett ahhoz, hogy Közép-Európában nem kell tartanunk a pestistől.

A járványos gyermekbénulással kapcsolatban is gyakran hallunk győzelmi jelentéseket, melyek sajnálatosan két tényezőt figyelmen kívül hagynak. A betegség kialakulásában túlnyomó részt nem a polio vírus felelős. Ennek a ténynek köszönhetően, és az oltás kizárólagos védelmét hirdető kampányok „eredményeképpen" a gyermekbénulásos esetek száma világszerte meredeken növekszik! Azzal, hogy az oltás bevezetését követően a betegség definícióját önkényesen megváltoztatták, a népegészségügyi helyzet még nem javul. Itt nem összeesküvés-elméletekről, hanem hivatalos adatokról, tényekről van szó, melyet vagy figyelembe veszünk, vagy nem.v Azonban az elhallgatásuk erkölcsi kategória, melyért minden embernek magának kell felelnie.

A kanyaró okozta halálozás – ezt az oltáspropagálók is hallgatólagosan elismerik – igazoltan nem az oltásoktól szorult vissza. Itt is a szociális helyzet okozta a javulást.

Nos, a három érv közül, melyet a helyettes tisztifőorvos hivatkozott, egy sem áll meg. Viszont ijesztgetésre, rémhírkeltésre, vádaskodásra mindegyik kifejezetten alkalmas. Aki veszi a fáradtságot az utánajárásra – nem csak a világhálón –, annak napnál világosabb, hogy ismételten a csúsztatás iskolapéldájával találkozik a hivatalos oldalról. Meddig tűrjük el, hogy az adóforintjainkból fenntartott szervezet a média erejét kihasználva érdeke szerint manipulál?

„Az oltást ellenzők kedvelt érve, hogy a beoltatlanok sem betegszenek meg. Csakhogy ennek az az oka, hogy a lakosság nagyobb részét oltás védi a kórokozótól. Ha növekszik az oltatlanok aránya, a halálos betegségek újra támadhatnak. Ezért az oltásellenesek nemcsak saját gyermeküket, de az egész társadalmat veszélyeztetik-- cáfolta a másik elterjedt tévhitet a helyettes tisztifőorvos."

Szabó Enikő itt sem a lényegi dolgokról beszél. A tények helyett a szokásos mantrát halljuk, hasonlóképpen, mint a hivatalos helyekről, az ÁNTSZ hivataloktól kezdve a bíróságokon át az MTA-ig és az állampolgári jogok biztosáig, amikor „indokolják" a kötelezőséget: „a védőoltások célja a fertőző betegségekkel szembeni védelem" vagy „a fertőző betegségekkel szembeni leghatásosabb védekezés a védőoltás". Ezek a szlogenek tényleg mintha egy választási plakátról léptek volna elénk. A probléma nem csak annyi, hogy így, ebben a formában értelmetlenek, mint az első állítás, vagy nem igazak, mint a második (mert soha senki nem igazolta ezeket a feltételezéseket), hanem az igazi probléma az, hogy ezt nem lehet a hivatalos kútfőkkel megértetni. Pedig hát nem olyan bonyolult, sőt, tudományos.
Itt tegyünk egy kis kitérőt. Mi lehet az oka annak, hogy olyan kevés orvos áll ki a szabadon választhatóság mellett? Ez tényleg azt jelenti, hogy az „igazság" a kötelezőség mellett áll? Sokan gondoljuk úgy, hogy nagyon gyorsan kijönne a szabadon választhatóságról szóló rendeletmódosítás, ha lenne néhány száz orvos az alapellátásból, aki kiállna az ügyért. Vajon miért nincs? Ők nem tapasztalják meg, hogy milyen sok betegségre lesznek hajlamosak az oltott gyerekek? Lehetséges, hogy amit a szülők észrevesznek, azt az orvosok nem veszik észre? Hogy nem veszik-e, vagy nem akarják-e észrevenni az oltási problémákat az orvosok, azt nem tudom. Lehet, hogy ők látják helyesen, és mi tévedünk. Lehetséges. Azonban többünk tapasztalata nap mint nap megerősít álláspontunkban. Amikor pedig a hivatalos fórumok felé e tapasztalatunkat hangoztatjuk, kérdéseket, jobbító javaslatokat fogalmazunk meg, akkor tárgyilagos válaszok helyett „mantrákat", mellébeszélést, rosszabb esetben az orvosi szakmai társaságokból kitessékelést tapasztalunk. Ki kell mondani, hogy az az orvos, aki ma Magyarországon a túlterhelt alapellátásban veszi a fáradtságot a kérdéssel – ingyen – foglalkozni, és kétségbe meri vonni a rendszer helyességét, az lezárta maga előtt a karrier lehetőségét. Kevesen vagyunk, akiket ez nem alterál.
Visszatérve: Európa nagyobb részén és Amerikában szabad az oltás, ezáltal biztos adatok állnak rendelkezésre az oltottakról. Járvány esetén tudják, hogy kit kell elkülöníteni, kit kell ilyen-olyan módon megvédeni. Európa nagyobb része és Amerika öngyilkos akar lenni a szabadon választhatósággal? Népegészségi jelentőségű járványok dúlnak? Nem. Csak egy kicsit több lehetőséget adnak az egyéni mérlegelésnek, az oltás beadása idejének, a szervezet által egyértelműen adott vészjelzések figyelembevételének.
Tehát mi lenne a lényeg? Hogy nincs két egyforma ember. Valamely gyógyszer az egyiket meggyógyítja, a másikat megbetegítheti, vagy meg is ölheti. Ezt minden orvos minden gyógyszernél elismeri. Azonban az oltások kivételek, mert abból kiindulva, hogy „a védőoltások célja a fertőző betegségekkel szembeni védelem" vagy „a fertőző betegségekkel szembeni leghatásosabb védekezés a védőoltás", jó kompromisszum lehet egy idült gyulladásos bélbetegség vagy egy gyermekkori cukorbetegség is, ha ezek árán elkerültük a rettegett halálos fertőző betegségeket. A betegségek megelőzésének és a kialakult betegségek gyógyításának egyéb lehetőségeit pedig tartsuk titokban. Fortélyos félelem igazgat...


Magyar Nemzet Online, 2014. április 29.: „Oltás: fellépnek az összeesküvés-elméletek ellen"

„A védőoltások védelmében tartott tudományos ülést a közelmúltban a Magyar Immunológiai Társaság és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Budapesten, hogy az egyre terjedő tévhitek és összeesküvés-elméletek ellen a tudás és hiteles információ eszközével lépjenek fel – mondta el az MTI-nek Falus András immunológus-genetikus, akadémikus."vi

Bár az MNO-n megjelent cikk nyilvánvalóan nem adhat teljes képet az ülésen elhangzottakról, mivel egyesületünket nem hívták meg az ülésre, kénytelenek vagyunk a honlapra feltett anyagból tájékozódni. Félreértés ne essék, a meghívás elmulasztásának megemlítését nem tréfának szántuk, hiszen többször történt már részünkről kezdeményezés, például az Egészségügyi Tudományos Tanács felé, hogy a tények alapján sikerüljön egy épületes párbeszédet folytatni. Két éve várjuk a választ az ETT-nek írt levelünkre, melyben konkrét felvetéseket és kérdéseket fogalmaztunk meg.vii Úgy véljük, hogy konstruktívak voltunk. Azóta a honlapjukról is levették a Nebáncsvirág Egyesülettel foglalkozó állásfoglalásukat és egyéneket próbálnak meggyőzni egyoldalúan. Facebook oldalt is indítottak, ahol – mint hirdetik – minden kérdést megválaszolnak. Mit tehetünk mi, ha nem kapunk érdemi választ? A sajtóban persze legszívesebben olyan kérdésekre válaszolnak, amelyeket maguk tesznek fel, hangsúlyozva, hogy a Nebáncsvirág Egyesület egy társadalomra veszélyes, oltásellenes, összeesküvés elméletet terjesztő csoport, igaztalan rémhíreket terjeszt. A média hatalma, hogy sikerül a kritikus hangokat negatívan beállítani – a lényeget meg sem említeni.

Tehát sajnos nem találtunk partnerre a Széchenyi István alapította társaságban, ámbár ezért legkevésbé a legnagyobb magyart tartjuk felelősnek. Bár, ha elolvassuk Széchenyi gróf 1858. november 6-án írt levelét az Akadémiához, lehet arról valamelyes fogalmunk, hogy az Akadémia 1825-ös alapítása és 1858 között történt valami a tudós társasággal, melyet Széchenyi minden összeesküvés elmélet nélkül úgy értékelt, hogy ha ez a tendencia folytatódik, akkor kénytelen lesz megvonni a további támogatását. Széchenyi szép magyar nyelve annyira magával ragadó, hogy nem állhatjuk meg, hogy idézzünk belőle, már csak azért sem, hogy tisztábban lássunk, meddig vezetnek vissza a mai bajok.

„A Magyar Tudós Társaság Tekintetes Igazgató Tanácsához
szíves felolvasás végett a legközelebbi ülésben
alázattal esedezik gróf Széchenyi István

Tekintetes Igazgatóság!
A legcifrább szavaknak sincs hitele ott, hol a tények bizonyítanak ellenkezőt.
Hogy kormányunk mostani rendszere a magyar nemzetiség igényeivel és érdekeivel szemközt áll, azt a legvakabb is észreveheti. Nemzetiségünk nekünk, magyaroknak pedig becsesb, mint a föld bármely kincse, sőt életünk.
A magyar a romok közt a nemzetnek eléggé nem bámulható életerején kívül, szeplőtlen már csak az Akadémia mutat arra, miszerint nemzetünk kioltva még nincs.
S most még az utolsó igazán magyar intézet ki legyen sarkából forgatva! Fájdalom, igen! Mert hiszen az akadémiai alapszabályok minap megérkezett megváltoztatása legalább saját lelki szemem előtt, nem egyéb és nem kevesebb, mint oly döfés, mely könnyen halálba vezet.
Kimagyarázhatatlan lelki kínoktul gyötörve, egészen elvérzett szívvel, félig temetve – ily aggasztó körülmények közt, kérdem valjon a magyar Akadémia tekintetében én mit műveljek, mit tegyek, én ki dicső elődeink útmutatását hű kegyelettel felfogván, szerencsés voltam 1825ben újra és sikerrel megpendíteni honi nyelvünk magasbra állítását – sikerrel, mondom, és jobb sikerrel, mint ők, mert a mély felfogás ugyan sajátjuk, de nékem elégséges pénzvagyon is jutott osztályrészül – mely nélkül fájdalom, a legmagasztosb is oly gyakran parlagon hever! Hallgassak-e, midőn tapasztalni vagyok kénytelen, hogy azon nemes csíra eltiportatik, mely tényezőként szinte arra vala szolgálandó, miszerint a magyar, kinek életrevalóságát, tavaszi korát halálos kínjai után és jelen veszedelmei közt még ma is ezer jelenet bizonyítja – sajátszerűleg minden hátramaradásiból kibontakozva az emberiség díszére, az osztrák közbirodalom legbiztosb talpkövét, s a fejedelmi szék rendíthetetlen sarkalatát képezze, alkossa? Kérdem, még fel se jajduljak, mikor látni vagyok kénytelen én, kinek baja nem homályos, de az igenis tiszta, és minden ámítás nélküli látás, hogy dicső fejedelmi családunk mint valami baligézet által félrevezetve, népeink éppen legéletrevalóbbját, mely fiatalságánál és kettétörhetetlen zománcánál fogva legdicsőbb kifejlésre képes, nemcsak kellő figyelemre nem méltatja – sőt azt sajátságaiból kivetkeztetni, elzsibbasztani engedi, és eképp úgyszólván saját maga alatt vágja a fát...."

Széchenyi István másfél év múlva, 1860. április 8-án halt meg.

Az ETT 2013.augusztus 29-én, a mohácsi csata emléknapján állásfoglalást adott ki a kötelező védőoltások megszüntetése tárgyában.viii

Az állásfoglalásból látható, hogy minden bizonnyal a kormány megrendelésére született. (Tehát a kormányunkban megvolt a szándék.) Az ETT a jól ismert érveket hangoztatja. Azután így folytatja: „A védőoltások hatásosságának, veszélyességének, hasznának, illetve kárának megítélése olyan tudományos, szakmai kérdés, amely esetében a véleménynyilvánítás szabadsága azt jelenti, hogy kellő bizonyítékokkal alátámasztott, tudományos álláspontját bárkinek jogában áll közzé tenni az erre szolgáló szakmai fórumokon. Ilyen törekvésről, tényekről, vagy bizonyítékokról azonban nem tudunk."

Mi viszont tudunk néhányról, amelynek nem adott helyt az adott fórum. Ilyenek például az influenza oltással kapcsolatos, a legmagasabb tudományos vizsgálatokra alapuló cikkek, melyeket a Háziorvos Továbbképző Szemle nem közölt le, mivel azok arra az eredményre jutottak, hogy a szezonális influenza oltások nem javítják a túlélést. E sorok írója ellen az ÁNTSZ etikai eljárást indított a Magyar Rádióban ebben a tárgyban elmondottak miatt.ix

Az ETT tehát nem válaszolt arra a levelünkre, melyben megmutattuk, hogy az egyesületünket támadó – és az ebben az állásfoglalásban megismételt – vád hamis. Mi volna alkalmasabb tudományos fórum? Ha az egyébként oltó házi gyermekorvos, aki több évtizedes tapasztalatával és tudományos naprakészséggel fel meri vetni, hogy csak minimálisan is megfontoltabban, egyénre szabottabban kellene a gyermekeket oltani, hamarosan a szakmai szervezeteken kívül találja magát.

Visszatérve. „A védőoltások védelmében tartott tudományos ülést a közelmúltban a Magyar Immunológiai Társaság és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Budapesten, ..."
Amennyiben így hirdetik meg a tudományos ülést, akkor már eleve kevés az esély arra, hogy az oltások árnyoldalait is észrevegyék. Hiszen aki lead egy előadás anyagot a bíráló bizottságnak, abban nem a témába vágónak fog találtatni egy kritikus hang. Eleve elfogult a tudományos ülés, pedig hát...

Tapasztalatból mondhatjuk, hogy az számít tudományosnak, ami az oltások hivatalos ajánlásait megerősíti. Kérdezzük, hogy akkor miképpen fejlődik a tudomány?

Végezetül, szeretnénk világosan összefoglalni a cikkekben érintett, oltásokkal kapcsolatos megállapításainkat:

A kötelező oltások mai rendszere tudományosan nem alátámasztott, mert

 • nem igazolták, hogy az oltott emberek egészségesebbek lennének a nem oltottaknál.
 • a kötelező oltásokkal kapcsolatos betegségek halálozása nem az oltások hatására csökkent.
 • az oltást követő nemkívánatos események kivizsgálása elégtelen.
 • az oltás után napokkal kezdődő, többnyire túlérzékenységi reakciókkal induló idült betegségek oltásokkal való összefüggését, gyakoriságát, következményeit eleve nem vizsgálják.
 • egy oltás által kiváltott hasonló súlyosságú idült betegséget veszélytelenebbnek ítél a döntéshozó, mintha az egy járványos betegség szövődménye volna.
 • az oltásokkal kapcsolatos kritikus, tudományos színvonalú tapasztalatokat, kutatásokat nem tekintik vitára alkalmasnak.

Az oltások szabadon választhatóságának bevezetésével

 • javul az együttműködés a szülővel, ezáltal lehetőség van a gyermek egyéni fogékonyságának figyelembevételével a legmegfelelőbb korban történő oltásra.
 • a szülő és az orvos nem kényszerül a meggyőződése/orvosi esküje ellen cselekedni; mindezek miatt pontosabbá válnak a nyilvántartások.
 • Magyarországon is – mint a szabad oltási rendszerű országokban – megmaradna a magas átoltottság.
 • előfordulnak népegészségügyi szempontból jelentéktelen járványok, azonban a súlyos szövődmények nagyon ritkák.
 • lehetőség lenne nagy népesség körében, a nyájimmunitás megtartása mellett, tudományos igényű hosszútávú egészségfelmérésre az oltottak és az oltatlanok között.

Nem összeesküvés-elméletekről, nem hamis megbélyegzésekről, hanem tényeken alapuló megállapításokról lenne értelme vitatkozni. Mi készen állunk. Amíg erre az egészségügyet uraló szervezetek nem lesznek partnerek, addig hasonlóan érezzük magunkat, mint Ady Endre, mikor ezt írta:

Megöl a disznófejű Nagyúr,
Éreztem, megöl, ha hagyom,
Vigyorgott rám és ült meredten:
Az aranyon ült, az aranyon,
Éreztem, megöl, ha hagyom.


Hozzászólások  
+3 #7 csak egy olvasó 2014-11-04 20:02
Az ÁNTSZ képviselője szerint:
„Pedig épp a védőoltások miatt nem ismerjük már közvetlen közelről az olyan rettegett kórokat, mint a pestis, a járványos gyermekbénulás vagy a kanyaró, miközben a XX. század elején a kanyarós gyerekek fele meghalt a kórházban"
A pestis az ÁNTSZ szerint az oltások miatt szorult vissza? :-) :-) Ugye, ez valami vicc? Létezik ugyan ellene oltás, de az egyrészt nem véd meg a pestis minden változata ellen, a másik, hogy sosem volt tömeges pestis elleni oltás. A pestis visszaszorulásának az oka a higiénia, a patkányok és azok bolháinak távol tartása. Az oltás ráadásul csak pár hónapig véd. Manapság is csak ott létezik pestis, ahol a rágcsálók és azok élősködői túlzottan elszaporodtak.
Nagyon sok ember valóban rendkívül tudatlan és valahogy nem sikerült sokaknak megtanulni az önálló gondolkodást sem, csak beleolvastam az egykori Blikk cikk hozzászólóinak írásaiba... Tényleg igaz, hogy kényelmes "odafentről" várni minden problémára a megoldást, aki meg esetleg mégis gondolkodik, az összeesküvő, gyerekgyilkos, stb.... Elképesztő hasonlatokat képesek emberek gyártani, pl. ha vki csak kérdezne egy oltás mellékhatásáról, mert mérlegelni szeretne, akkor rögtön az jön le egyeseknek, hogy ha lát ez a kétkedő egy közlekedési balesetet, akkor is azon morfondírozik, célravezető-e adott módon segíteni vagy sem. Agyrém! Ilyen embereket nagyon könnyű manipulálni, az ilyen emberek minden rendszer "kedvencei", nem kell gondolkodni, legyél csak engedelmes birka.
De pl. a pestisről még a 70-es, 80-as években is tanultunk történelemből, ha máshonnan nem, legalább onnan lehetne tudni, miért is terjedt el és mi fékezte meg a járványokat (karantén, rágcsálóirtás).
+4 #6 Aranyhal 2014-06-27 09:06
Lám mit kaptam: "Újabb gyöngyszem: A Merck saját két virológusa perelte a céget, mert az MMR vakcina hatékonysági vizsgálatainak hamisítására lettek kényszerítve. A vakcina még az 1960-as évekbeli eredetinek mondott hatékonyságot sem érte el, nem érte el a 95%-ot sem. Ezért nyuszi antitesteket kevertek emberi antitestek közé, így már meglett a kívánt, sőt, 100%-os hatékonyság. Ja, nem a vad mumpsz vírus ellen, hanem az oltóanyaghoz használt gyengített vírus ellen! Úgy alakítgatták a belső minőségellenőrzési folyamataikat, ahogy nekik kényelmes volt! Az MMR II 2006-2009-ig volt Magyarországon forgalomban, az MMR Vaxpro jelenleg is használt. Óhh.. és újra is címkéztek, azaz nem az volt a végtermék, amit pl. a dobozon olvasol."
beyondconformity.org.nz/.../.. .
+9 #5 Guest 2014-05-25 23:14
Még annyi: az újságok és portálok kapcsán el kell olvasni a Kreatív magazin 2013 év végi számát és a előzőt esetleg. Nem emlékszem pontosan, melyikben írták, de külön téma volt, hogy a vezető politikai elit minden média érdekeltséget fel szeretne vásárolni! Ezért nem tudunk az Origo és Index cikkeire sem kommentet írni. Ki vagyunk tiltva IP cím alapján. De próbáltuk megosztani tapasztalatainkat a Védőoltás Véd facebook oldalon is és eljuttatni az információt a szintén közpénzből fizetett, bennünket az oldalról kitiltó Falus Úrhoz is, miszerint vannak az oltásokkal kapcsolatos problémák és nem, nem is mind véd. Tapasztalatot is felsoroltuk, elmondtuk. A kommentet törölte, majd bennünket is kitiltott az oldalról! Közpénzből. Szülőknek kuss, majd ő megmondja, mi a jó a gyerekemnek. Igaz, az okozott kárért már nem fizet egy fillért sem! Úgy, ahogyan a Magyar Állam sem fizet! Jaj, és mellesleg fel sem neveli helyettem, az okozott problémával együtt! Na, ez a mai Magyar hozzáállás!
+8 #4 Guest 2014-05-25 23:05
A rendszert mi is teszteltük. Soha sehol semmit el sem olvastak! Kaptunk hivatalos helyről levelet, melyet később maga, a levél írója cáfolt meg. Szintén hivatalosan. Tájékoztatásul. Persze ezt a felelős személyt sem lehet felelősségre vonni. Merthogy nincs jogrend! Nincs védelem annak, akit diszkriminálnak. Mert ez az. Diszkrimináció az oltásokra rosszul reagáló gyerekekkel szemben! Nem perelgetni kell, hanem külföldi jogi fórumra menni. Oda, ahol nem csak az Epid. Központ fejeseinek járó átoltottsági százalék függvényében meghatározott bónusz a mérvadó! Oda, ahol a közbeszerzési eljárások piaci értéken és nem azok háromszorosán folynak! Hogy mi okból, azt ma Magyarországon a legegyszerűbb ember is tudja! Oda, ahol a politikusnak kicsivel több esze van, tisztelet a kivételnek és mer/tud gondolkodni! Emellett pedig személy szerint úgy gondolom, a legfőbb feladat minél több ember tájékoztatása, a betegtájékoztatók kezükbe adása, az OKNE irányelv és az Eü törvény tájékoztatásra vonatkozó szakaszainak elmagyarázása, elmondása, leírása. Ha kell, erre hajlandóak vagyunk anyagilag is áldozni. Támogatni. A környezetemben nem úgy gondolkodnak az anyukák/apukák, hogy hűde milyen szuper, "csak" ekcémás a gyerek és nahát, tényleg az oltással kezdődtek a gondok. Sebaj, legalább megvan az átoltottsági százalék! A környezetemben már ennyitől is sokkot kapnak, mert a gyerek szenved! Mert a tájékoztatókban nem írnak mellékhatásokról! Aztán megy a csodálkozás, mikor látják a betegtájékoztató felsorolását vagy az oltóanyagok összetevőit! Hát ez a követendő út. Tájékoztatni az eddig hivatalosan átvert szülőket! Már nem is az 1997-es rendeletre hivatkozik az oltási behívó, hanem csupán az eü törvényre meg az oltásrendet tartalmazó rendeletre! Tehát a politika ebből a hazugságból már kihátrált. Ennek a felelőse a Tisztiorvosi Szolgálat és az Országos Epid. Központ. Jól meggondolták az ott vezető beosztású állami alkalmazottként dolgozó tisztségviselők, hogy ezt a hazugságot még mindig támogatják? Ehhez a nevüket adják? Immár politikai felelősségvállalás nélkül??? Én biztosan nem tenném......
+7 #3 Noah 2014-05-25 09:39
Nagyon szomorú, hogy így bánnak egy nemzetközi szinten képzett, három diplomás magyar orvossal! Közben meg szórják a milliárdokat országimázs építésre...
+8 #2 B. Lajos 2014-05-24 10:59
A rendszernek nem az a dolga, hogy gondolkozzon. A rendszereket azért hozzák létre, hogy minél kevesebbet kelljen gondolkozniuk a működtetőinek. Éppen ezért ne legyenek túlzott elvárásaink velük szembe. Az emberek viszont egyre inkább arra vannak nevelve (csírájában is), hogy felülről, a rendszerektől várják az utasításokat. A haza bölcseinek lenne a dolguk a gondolkodás. Kik a haza bölcsei? ... Vannak?!. Mindig is voltak/lesznek. Aki viszont érdemes lenne erre a címre, kerüli ezt a címet. Zavaros világot élünk.

A rendszerek lehetnek jók! De a rossz rendszerek jellemzője az, hogy ha valaki nem kér belőle, akkor utána nyúl. A jó rendszerekből nem menekülnek az emberek. No most, a rossz rendszereknek hagyománya van nálunk, az emberek ezekben szocializálódtak. ...
+11 #1 Guest 2014-05-24 08:26
Nemrég kaptam kézhez a Bíróság döntését, miszerint elutasította a védőoltás végrehajtásának hatályon kívül helyezésére irányuló kérelmemet. Vicces mindaddig tagadtam csak meg a végrehajtást, amíg nem kapok megnyugtató választ a védőoltás biztonságosságáról és hatékonyságáról, szükségességéről felvetett szülői aggodalmaimra.
Az indok ennyi volt: nem csatoltam be semmit bizonyításul, hogy az oltás visszafordíthatatlan károsodást okozHAT a gyermekem egészségében. Miért kellene bizonyítani egy lehetőséget, amelyet bevallanak gyógyszertájékoztatóban, nyilvánosan, törvényben is?
Nem beszélve arról,tudományos szakirodalom hegyeket csatoltam be nekik arra nézve, mik lehetnek a veszélyek, kockázatok.... csak el se olvasták.

Csak annyit szeretnék, amit minden szülő joggal elvár: előre kiszűrni, hogy az én gyerekem nem bénuljon bele, szenvedjen különböző súlyos mellékhatásokat, és ne veszítsem el az egészséges Fiamat.... oltás ELŐTT szeretném tudni, biztosan. Vajon kinek a gyereke lesz a következő áldozat...a közért?
A tied? Az enyém? A szomszéd? Nem lehet tudni.

A Védőoltás Véd Fb oldalon a szülő, aki kérdezni mer, letiltódik. Ennyit a tudomány hiteléről. Ennyit a tájékoztatásról. Az állam felelőssége addig terjed hogy beoltsa a gyermeket, hogy megelőzzön egy betegséget, ami vagy lesz, vagy nem lesz, meg az sem biztos hogy megelőzi (hisz nem mindenkinél hatékony a vakcina)meg az sem járvány lesz. Meg az sem a betegség szövődményt okoz a gyermekben, ha elkapja. Na persze az oltásnak is vannak szövődményei, lehetnek, de ez mellékes....
Ha egy külföldi oltatlan(?) turista jön az nem terrorista. Egy magyar szülő, aki kételyeket fogalmaz meg, és joggal várna megnyugtató választ, rögtön diszkriminálódik mint közellenség.

Ahogy Falus dr úr, az immunológiai társaság vezetője egy egyszerű kérdésemre a védőoltás véd oldalon (mutasson magyar eredményeket oltatlan oltott összehasonlításra egy oltás kapcsán, ahol más országból van adat) ennyit reagált: leküldött nekem egy levelet, egy immunológus írását, akinél "elpattant a húr", és megvádolja a szülőket (tehát engem az aggódó anyát is), hogy "nem szeretem a gyerekemet" és "rosszat akarok neki". Úgyamúgy jelezte, bár valóban informatívak lehetnének a vizsgálatok, ők mégsem illetékesek...

A Magyar Állam kötelezi, a Magyar Állam felel végsősoron a biztonságosságért. De mégis ezen vizsgálatok elvégzésére senki sem illetékes Magyarországon. A szakma a jogra mutogat, a jog meg a szakmára.

A felelősség addig az államé: hogy oltsál. A következményeket meg a szülő és a gyermek viseli. Magára hagyva, tönkremenve, tagadva a mellékhatást, mert szinte mindig véletlen egybeeseés az, ha oltás előtt a gyerek teljesen egészséges volt, oltás után meg baja lett.

Nem az oltások ELLEN, hanem azok kötelezettségének megszüntetéséÉRT harcolok:
egy ésszerű, minden gyermeket figyelembe vevő, körültekintő és érzékeny egészségvédelmi (oltási vagy egyéb alternatívákat megengedő) rendszer lehetőségéért…

Tudjátok, nem a gyerek tehet arról, ha nem a törvény által elvárt módon reagál egy oltásra: nem egészséges, hanem beteg lesz tőle.De a rendszer tehet arról, ha ezeket a gyerekeket vakon, mániákusan továbbra is oltásra kötelezi.Azaz megkárosítja őket. Holott ezek a gyerekek a természetes gyógymódokra jól reagálnak, egészségesek maradnak. Mégis a hagyományos kötelezettség rend miatt - ami hungarikum - egyezzek bele hogy elveszthetem a gyermekem? Egy soha nem bizonyított egészség védelmi módszer miatt?

Hát NEM. Pardon!

Kedves Turcsányi Doktor Úr! Hálásan köszönöm a cikket és az Egyesület eddigi bátor munkáját.

"Nem hal meg az, ki milliókra költi dús élte kincsét" Kossuth Lajos