Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 747 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Olvasóink írták

Izomhypotónia DPT oltás után

„Ha megkérdezem, hogy nem lehet-e, hogy a védőoltások okozták a problémát, hiszen ahogy a 2-3-4 hónapos oltásokat megkapta, egyre súlyosabb lett az állapota, azt a választ kapom, hogy „lehet hozzá köze, de nem tudhatjuk biztosan".

A következő levelet Mariannától kaptuk 2013 áprilisában.

Kislányom ugyan pici súllyal (2660 gramm) és a vártnál 2 és fél héttel hamarabb, de problémamentes terhességből és komplikációmentes szüléssel, egészségesen született.
2 hónapos koráig gyönyörűen fejlődött, kizárólagos anyatejes táplálás mellett majdnem megduplázta születési súlyát. Mivel bátyjával enyhe mozgásfejlődésbeli lemaradás és gyenge ízületek miatt korábban Dévény tornára jártunk, egyértelmű volt számomra, hogy őt is elviszem egy ellenőrzésre a gyógytornászhoz. Ő megállapította, hogy a kislányom szerencsére nem örökölte a gyenge ízületeket, és teljesen egészséges izomtónussal rendelkezik.

Aztán 2-3 hét múlva már észrevettem, hogy mozgása elmarad a korának megfelelőtől, így visszamentünk a gyógytornászhoz, aki egyetértett velem és javasolta, hogy neurológus lássa a kicsit, valamint elkezdtük a Dévény fejlesztést. A gyógytorna ellenére a kislányom nem erősödött, sőt, a 4. hónap végére súlyos izomhypotónia alakult ki nála, majd fél évig szinte semmit nem fejlődött a mozgása, és emellett a súlya is stagnált. Megemlíteném még, hogy 5 hónapos kora óta folyamatosan hurutos a kislány.

Ezután kivizsgálás kivizsgálást követett (többek között CK enzim izomsorvadásra, genetika, koponya és gerinc MRI), de minden eredmény negatív lett. Emma most 15 hónapos és megálltunk a hypotónia okának keresésével. Az orvosok tanácstalanok.

Minden egyes szakrendelésen megemlítettem, hogy a hypotónia és fejlődésbeli lemaradás a 2 hónapos oltás után kezdődött, azt mégis csak az endokrinológián jegyezték le.
Ha megkérdezem, hogy nem lehet-e, hogy a védőoltások okozták a problémát, hiszen ahogy a 2-3-4 hónapos oltásokat megkapta, egyre súlyosabb lett az állapota, azt a választ kapom, hogy "lehet hozzá köze, de nem tudhatjuk biztosan".

Hogyan nyugtathat meg egy ilyen válasz egy szülőt, aki az elmúlt 1 évet azzal töltötte, hogy rettegett a kislánya állapota miatt, és a család százezreket költött már orvosokra és kezelésekre? Hogyan engedjem meg nyugodt szívvel, hogy újabb oltásokat adjanak be neki, amikor azoknak kiszámíthatatlan következményei lehetnek? Hogyan bízzam a kislányom életét egy olyan rendszerre, ami merev és ellentmondást nem tűr, holott egyre több eset bizonyítja, hogy az oltásoknak káros következményei vannak?

Egyelőre abban bízhatok, hogy a védőoltás szakrendelésen, látva azt, hogy a kislányom 15 hónaposan még felülni sem tud egyedül, kúszásról, mászásról nem is beszélve, kapunk pár hónap halasztást, amivel időt nyerhetünk.

Addig pedig a homeopátia az egyetlen mentsvárunk, hiszen az oltáskivezetéssel látványos javulásokat értünk el nála. "Talán" ez is afelé mutat, hogy a védőoltások okozták a károsodást.

Utóirat:

Szeretném megmagyarázni, hogy Emma bátyjával miért kellett Dévény tornára járnunk. A mozgásfejlődése kis csúszással indult, és enyhén kötöttek voltak az izmai. Ezt a méhen belüli kényszertartásnak tulajdonították. Most visszanézve a képeit, ennek jelei (enyhe C-tartás) is két hónapos kora után láthatók csak.

Visszatérve Emmához, a védőoltás szakrendelésen semmi meglepő nem történt (illetve a végkifejlet kicsit meglepett bennünket, mert azzal kapcsolatban negatívabb eredményt vártunk).
Természetesen a védőoltások beadása és Emma hypotóniájának kialakulása, valamint az oltáskivezetés és Emma állapotának javulása is mind csak véletlen egybeesés. Ezek az oltások ártalmatlanok. A be nem adásuk viszont óriási kockázat, főleg Emma állapotában.
Vagyis, ha egészséges, akkor azért oltsunk, ha nem egészséges, akkor pedig azért...

Nem vitáztunk túl aktívan, mert nem láttuk értelmét. Megkaptuk, amire szükségünk volt: egy kis időt. A 15 hónapos védőoltást (MMR) elhalasztották Emma 2 éves koráig, a 18 hónapos oltásról pedig szeptemberben újra beszélünk. A Pneumococcus elleni védőoltást viszont azonnal be kellene adatnunk. Még jó, hogy abban választhatunk...