Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 572 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Olvasóink írták

Hepatitis oltás után cukorbetegség

„Az oltásbeadás után 12 nappal kórházba került, mert sokat pisilt és ivott, valamint acetonszagú volt a lehelete."

Az alábbi levelet Nyárasdi Anikótól kaptuk 2012 szeptemberében.

Törökországba utaztunk volna nyaralni egy 5 csillagos szállodába. A gyermekorvos, aki az anyósom is egyben, ragaszkodott hozzá, hogy Twinrixet (Hepatitis A és B elleni oltást) kapjon a 21,5 hónapos kisfiunk. Az oltásbeadás után 12 nappal kórházba került, mert sokat pisilt és ivott, valamint acetonszagú volt a lehelete. 1-es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak nála, azóta is inzulinozzuk. Feltűnt nekem a kórházba kerülés előtt kb. másfél-két héttel, hogy minden reggel úgy ébred, hogy tiszta pisi az egész ágy, illetve, hogy sokat iszik. Azelőtt soha nem történt ilyen. Nem kötöttem ezt akkor még az oltáshoz, fel sem merült bennem. Nagyobb pelenkát vettem, illetve megpróbáltam lefekvés előtt már nem itatni. Ma már nagyon nyilvánvalónak tűnik, hogy a cukorbetegséget a Twinrix okozta. Nem tudom, mit tehetnék. Az ÁNTSZ felé jelentve lett, de felelősséget nem ismernek el.
Hozzátartozik még, hogy az MMR-t 11 hónaposan kapta egy görögországi út miatt. Az akkori oltás után nem tapasztaltunk semmit.

Az ÁNTSZ nyilatkozatát – sajnos csak utólag – a napokban kértem írásban:
„Az oltási javaslat függ a Törökországban való tartózkodás körülményeitől is. Amennyiben egy 4-5*-os szállodai, tengerparti, 1-2 hetes nyaralásról van szó, egy frekventált turistaközpontban (ahol van szükség esetére megfelelő higiénés körülményekkel rendelkező egészségügyi ellátás), elég lehet a hepatitis A elleni oltás. Amennyiben kirándulások, esetleg kisebb körút is van a programban, vagy hosszabb időt töltenek kint, akkor javasolt a Twinrix.
Az MMR oltás előre hozható 11 hónapos korban, de egy 7-10 napos Görögországi tengerparti nyaralás nem jelent akkora kockázat fokozódást, hogy érdemes lenne ezt megtenni.
Üdvözlettel: dr. Jakab Dezső"

Ezt a választ pedig a Szt. László Kórházból, Kulcsár Doktornőtől kaptam:
„Mivel anyósa nem nyugodott meg attól, amit tőlem információként hallott, az oltás biztonság fórumhoz fordult, ahol egy csapat szakértő dolgozik velem együtt és onnan is megkapta, megkapja a választ.

MISZERINT a védőoltásoknak nincs DM [diabetes mellitus, vagyis cukorbetegség – a szerk.] kiváltásához semmi köze.
Csupán időbeli egybeesés, minthogy az is az volna, ha bármely ételhez vagy ruhaneműhöz kötnénk ennek a súlyos betegségnek a megjelenését, amelyre pont az jellemző, hogy gyermekkorban HIRTELEN jelentkezik korábban egészséges gyermeknél. Mint minden gyermekkori DM, nehezen beállítható és nehezen uralható az elején, és rendkívüli gondoskodást igényel a környezettől.
Sajnálom, ami Önökkel történt.
Amennyiben igényli a bizottság munkáját: www.oltasbiztonsag.hu honlapról írhat feljegyzést.
Előrevetítem Önnek, hogy bár úgy érzi, kapcsolat van az oltás és a betegség között, az érzés nem elegendő indok arra, hogy egyéb fertőzésektől ne védjük meg gyermekét. A cukorbetegség mint rizikóállapot több védelmet kíván, mint az egészséges állapot!"

Nagyon felelőtlennek érzem magam, hogy eddig az oltások mellékhatásaira nem is gondoltam, de az önmarcangoláson kívül ezzel sajnos nem tudok már mit tenni. A jövőben viszont szeretnék mindent megtenni azért, hogy ez másokkal ne fordulhasson elő.
Anyósom felé szeretném a lehető legtöbb tiszteletet megadni. Ő az oltási felelősséget nem ismeri el szakmájából adódóan, ezzel igazából nem is szeretnék foglalkozni a családi kötöttségek miatt.