Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 82 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
  • Természetes és mesterséges immunizálás

    Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

    Bővebben
  • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

    Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

    ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

    Bővebben
  • Mi a normál flóra?

    Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

    Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
    Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
    Bővebben
  • Olvasóink írták

    Olvasóink írták

    Ismerd meg mások oltástörténeteit!
    Küldd el a sajátodat!

    Bővebben
  • Könyvajánló – VPK
    „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

    Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

    Bővebben

Sokszínű szemüveg

Gondolatok nem csak oltásról, meg arról, de leginkább amarról.

Jó ideje érlelődik bennem a gondolat, hogy valahogy közkinccsé tegyem azokat az élményeket, tapasztalatokat, melyeket időnként ebben az egyesületben – és azon kívül is – (kell, nem kell) kénytelen vagyok átélni. Egy ilyen civil szervezetben mindig történik valami. Ezek a történések folyamatosan formálnak bennünket. Azzal talán nem túlzok, ha azt állítom, hogy az átlag olvasónál tisztább, átfogóbb képpel élek választott témánk tekintetében. Úgy gondolom, ha az ember kellő alázattal, józansággal nyúl ezekhez a témákhoz – még ha azok sokszor nehéz élethelyzetben is zajlanak –, olyan gondolatok, tapasztalások birtoklójává válik, melyet érdemes másokkal megosztania. Kiváltképp akkor, ha ezt előtte senki sem tette meg. No, a Nebáncsvirág Egyesületben akad pár ilyen történet!

Meggyőződésem, hogy minden szakterület számára fontos a kívülállók kritikája. Az az egészséges, ha adott szakma a kívülállók kegyeiért küzd, tevékenykedik. A legártalmasabb ami csak történhet, ha ezen a viszonyon az egyik fél változtatni akar, ne adj Isten, felülkerekedik a másikon! Ezt a cselekedetet, de még a vágyat is a bölcsesség nem irányíthatja. Fontos, hogy tudjunk partnerként viselkedni! De a legfontosabb mégis az, hogy tisztán lássuk helyünket ebben a viszonyban!

2015. II. 18.
B. Lajos

Merre tart a hullám?

3 waves with Viktor

Eltelt egy év. Egy igen furcsa év. Nehéz szavakba önteni azt, ami zajlik. Óhatatlanul Orwell klasszikusát kell újra idézem: A hatalom megtartásához „az uralkodó elmeállapotnak a szabályozott őrületnek kell lennie." A rendszer egyik alappillére az „állandó feszültség fenntartása."

Meningococcus – Barát vagy ellenség?

2017. évtől ingyenesen elérhető a meningococcus C elleni oltóanyag hazánkban. Ezzel párhuzamosan a média fokozott figyelmet szentelt a meningococcus megbetegedéses esetekre. A jelenségben semmi rendkívülit nem tapasztalhatunk, hisz a védőoltási programok bevezetését meglehetősen jó hatásfokkal tudják megtámogatni a súlyos, tragikus kimenetelű esetek reprezentálásával. A megelőzés egyetlen eszközét a védőoltás minél szélesebb körű felvételében látják.

Az alábbi írás arra tesz kísérletet, hogy kicsit tágabb értelmezésben vizsgálja meg a betegség kialakulásának körülményeit, illetve, hogy mik lehetnek azok a tényezők, melyek befolyásolni tudják a betegségre való fogékonyságot. Ez utóbbiról vajmi kevés szó esik a fősodrású hírekben, és gyakran találkozunk olyan – nem ritkán orvosi – véleményekkel is, amiből az következik, hogy még a hivatalos álláspont kommunikálásával is komoly nehézségek adódnak (pl.: milyen szintű védelmet várhatunk el az oltástól és az mennyi időre szól).

Szatymazi katyvasz

Kérdések, válaszok a tuberkulózis elleni védekezés kapcsán

Habár lecsengőben van a visszhangja, még időnként fel-fel röppen egy-egy hír a nemrégiben Szatymazon történt tragikus kimenetelű TBC-s megbetegedés kapcsán. A hírportálok – a tőlük megszokott módon – csak a felszínt súrolva, a „vérszagra gyűltek". Lelkes olvasóik pedig szorgosan kommenteztek a maguk bulvárinformáltságuk színvonalán. Nagy valószínűséggel elenyésző hányaduk volt az, aki tényleg értette is, hogy mi történik. Természetesen előkerültek az oltásellenes-ellenes hangok is, melyek apropóján megpróbálkozunk némi tényszerű magyarázattal szolgálni.

Járvány van

Járvány van!

Gondolom, sokan már meg sem lepődnek ezen a kijelentésen, hisz ezidőtájt – hosszas felkészülés után – minden évben hivatalosan is kihirdetésre kerül az éves influenza járvány időszaka. Ez az esemény mindannyiunkból más-más reakciót vált ki. Lesz, aki egyből prüsszögni kezd, lesz, aki dörzsöli a tenyerét, hogy őt úgysem éri baj. Van, aki rohan oltatni (vagy már oltatott), és van, aki nyúl a spájzba a páleszos butykosért, mondván: amióta az eszemet tudom, ezt iszom, azóta semmi bajom (igaz, nem tudom, mióta tudom az eszem?!?). No most, én ezek közül egyikhez sem tartozom. Influenza ügyben totális hír-immunitás alakult ki bennem. Olyan szinten nem érdekel a dolog, hogy ha egy poligráfot kötnének rám, az teljes bizonyossággal a nyugalmi állapotában maradna. Illetve még az is előfordulhat, hogy visszafelé magába fordulna a mutató. A legmagasabb inger, amit kiválthat bennem, az az, hogy fáraszt az ügy. ...