Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 345 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Egyesületi HÍREINK

A Módszertani Levél nem jogszabály

Az Alkotmánybíróság válaszolt a 2015. május 18-án keltezett alkotmányjogi panaszunkra

A válaszlevélből egyértelműen kiderül, hogy beadványunk „nem bírálható el alkotmányjogi panaszként". Egy korábbi alkotmánybírósági indítvány során megállapításra került, hogy a Módszertani Levél nem tekinthető jogszabálynak, így „általános érvényű jogokat és kötelezettségeket sem állapíthat meg". Ennek értelmében sem a közösségbe járással, sem a külföldi állampolgárok oltásaival kapcsolatban nem vezethet be korlátozásokat.

A 2016-os Módszertani Levél már nem tartalmazza az általunk kifogásolt részt.

Előzmények: A Nebáncsvirág Egyesület az Alkotmánybírósághoz fordult az Országos Epidemiológiai Központ által kiadott Módszertani Levélben feltárt jogszabályütközések tisztázása végett. Az alkotmányjogi panasz alapját a 2015. április 20-án a Nemzeti Erőforrások Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságához eljuttatott dokumentum szolgáltatta. Az OEK kiadványában olyan tankötelezettséget érintő korlátozást vezetett be, melyre a jelenleg érvényben lévő jogi szabályozások nem adnak felhatalmazást. Felkértük az Alkotmánybíróságot, hogy „vizsgálják ki ezt a jogi anomáliát, és egyúttal szólítsák fel az illetékeseket a Módszertani Levél korrekciójára".

A válaszlevél itt olvasható:

Hozzászólások  
+3 #1 kmlinda 2015-08-26 08:34
Tisztelt Jegyző Úr!

Alulírott …....….......................... ...............(......…......... ................................ .............cím) az nevelési intézményekben gyermekekkel szembeni törvénysértő állapotra hívom fel a figyelmét.
Alábbiakban nebancs.hu/.../... oldalról idézek:
A Nebáncsvirág Egyesület az Alkotmánybírósághoz fordult az Országos Epidemiológiai Központ által kiadott Módszertani Levélben feltárt jogszabályütközések tisztázása végett. Az alkotmányjogi panasz alapját a 2015. április 20-án a Nemzeti Erőforrások Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságához eljuttatott dokumentum szolgáltatta. Az OEK kiadványában olyan tankötelezettséget érintő korlátozást vezetett be, melyre a jelenleg érvényben lévő jogi szabályozások nem adnak felhatalmazást. Felkértük az Alkotmánybíróságot, hogy „vizsgálják ki ezt a jogi anomáliát, és egyúttal szólítsák fel az illetékeseket a Módszertani Levél korrekciójára".
A válaszlevélből egyértelműen kiderül, hogy beadványunk „nem bírálható el alkotmányjogi panaszként". Egy korábbi alkotmánybírósági indítvány során megállapításra került, hogy a Módszertani Levél nem tekinthető jogszabálynak, így „általános érvényű jogokat és kötelezettségeket sem állapíthat meg". Ennek értelmében sem a közösségbe járással, sem a külföldi állampolgárok oltásaival kapcsolatban nem vezethet be korlátozásokat.
Mellékletben csatoltam Alkotmánybíróság válaszát Nebáncsvirág Egyesület beadványára.
Az oktatási alapjogot, a tankötelezettséget törvény írja elő. Oltásokkal összefüggő korlátozást ezzel kapcsolatban sem törvény, sem rendelet nem fogalmaz meg. Az alkotmánybírósági válasz alapján egyértelmű, hogy aki gyermekközösségbe beengedi a hiányos oltásokkal rendelkező, vagy oltatlan gyermeket jogkövető magatartást követ, aki a Módszertani Levélre hivatkozva gyermeket zár ki a közösségből azért, mert hiányzik annak valamelyik oltása, törvénysértést követ el.

A fentieket alapul véve kérem a gyermekeknél oltások meglétével foglalkozó „Óvodai Iskolai felvétel egészségügyi feltételei” Oktatási-nevelési intézményvezetők részére kiküldött levelük helyesbítésére, az abban foglaltak törlésére:

Melléklet:
Alkotmánybíróság válasza Nebáncsvirág Egyesület beadványára 2 oldal…........................................., 2015.08.


Aláírás