Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 880 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Egyesületi HÍREINK

Alkotmánybírósági panasz a Módszertani Levél kapcsán

A Nebáncsvirág Egyesület az Alkotmánybírósághoz fordult az Országos Epidemiológiai Központ által kiadott Módszertani Levélben feltárt jogszabályütközések tisztázása végett. Az alkotmányjogi panasz alapját a 2015. április 20-án a Nemzeti Erőforrások Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságához eljuttatott dokumentum szolgáltatta. Az OEK kiadványában olyan tankötelezettséget érintő korlátozást vezetett be, melyre a jelenleg érvényben lévő jogi szabályozások nem adnak felhatalmazást. Felkértük az Alkotmánybíróságot, hogy „vizsgálják ki ezt a jogi anomáliát, és egyúttal szólítsák fel az illetékeseket a Módszertani Levél korrekciójára".

Előzmények: Egyesületünk 2014. december 22-én beadványt juttatott el a Zala Megyei Kormányhivatalhoz, egyúttal a Nemzeti Erőforrások Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságához, melyben változásokat kezdeményeztünk a hazai védőoltásokat szabályozó jogszabályok terén. A beadványban – többek között – konzultációs lehetőséget kértünk a védőoltásokban érintett minisztériummal, szakmai szervezetekkel, fórumokkal. Kérésünknek a minisztérium 2015. május 6-án eleget is tett. Rövid, félórás konzultáció alkalmával dr. Beneda Attila helyettes államtitkár úr fogadott minket. A megbeszélés során kiderült, hogy nagyon nehéz a témában érdemi vitát kezdeményezni, mivel az államtitkárság kizárólag az OEK ajánlásaira alapozva hoz döntéseket. Mélyebb kérdések megvitatására nem nyílt lehetőség, mivel az államtitkár úr több kérdésben sem érezte magát kompetensnek. A Módszertani Levél ügyére néhány mondat erejéig sikerült kitérni. A jelenlévők egyetértettek, mintegy elismerték, hogy a szabályozással gondok vannak. Azt a választ kaptuk, hogy „dolgoznak az ügyön". Ezen felül semmi biztatót nem tudtunk meg. Sem azt, hogy milyen irányban folynak az erőfeszítések, sem azt, hogy azok eredményei milyen változásokat hoznak majd. Azt sem tudtuk meg, hogy ezen változások mire várhatóak. Mindezek fényében egyesületünk az Alkotmánybírósághoz fordult, hogy tisztázza a szóban forgó szabályozást.

A beadvány szövege itt olvasható: