Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 172 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Egyesületi HÍREINK

Beadvány a tankötelezettséget érintő szabályozások tárgykörében

Alaptörvényt és törvényt sért a védőoltásokat szabályozó Módszertani Levél

A Nebáncsvirág Egyesület beadványban kérte a tankötelezettséget érintő szabályozások mihamarabbi korrekcióját. A Nemzeti Erőforrások Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságához eljutatott dokumentumban újfent felhívtuk a felettes szerv figyelmét a már korábban feltárt jogi ütközésekre.

A 2016-os Módszertani Levél már nem tartalmazza az általunk kifogásolt részt.

Előzmények: Egyesületünk 2014. december 22-én beadványt juttatott el a Zala Megyei Kormányhivatalhoz, egyúttal a Nemzeti Erőforrások Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságához, melyben változásokat kezdeményeztünk a hazai védőoltásokat szabályozó jogszabályok terén. Beadványunk sorsa felől több ízben érdeklődtünk, de ezidáig egyetlen ügyintézővel sem sikerült kapcsolatot teremtenünk.

Javaslataink közül ezúttal egy témakört kiemelve szeretnénk mihamarabbi korrekciót kérni. Konkrétan a gyermekek közösségbe járásának ügyében.

Kérésünket ezúttal dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkárnak címeztük.

A beadvány szövege itt olvasható:

Hozzászólások  
+4 #1 csak egy olvasó 2015-04-21 20:34
A jogrendszer alapkövetelménye, hogy ellentmondásmentes legyen, éppen ezért a jogszabályok egymásra épülnek, hierarchikus rendben állnak egymással. Magasabb szintű jogforrással alacsonyabb szintű nem lehet ellentétes.
Hierarchikus rend:
Alkotmány
törvények
országgyűlési határozat
kormányrendelet
miniszteri rendelet
helyi önkormányzati rendelet
jogi iránymutatás.
A jogszabály érvényes, ha az előírt eljárási szabályok betartásával született, a kibocsátásra jogosult szerv hozta, illeszkedik a jogforrási hierarchiába, a megfelelő módon és helyen kihirdették.
A hierarchia alapszabálya, hogy alacsonyabb rendű jogforrás nem szabályozhat olyan kérdést, amely elsődlegesen felsőbb szerv jogforrásainak van fenntartva.
Alacsonyabb szintű jogszabály, illetve a saját hatáskörben kiadott szabályozás tartalmilag nem lehet ellentétes, eltérő a magasabb szintű jogszabályhoz képest.
Az alsóbb jogszabály nem módosíthatja, nem helyezheti hatályon kívül a felsőt.
(Fenti sorok jogi előadások anyagaiból kerültek kiírásra, külön forrást nem jelölök meg hozzá, bármilyen jogi anyagból kikereshető). A tankötelezettség TÖRVÉNY, a többi rendelet, illetve jogi iránymutatás. Teljesen egyértelmű, hogy melyik az erősebb. Itt megint arról van szó, hogy megszokásból, evidencia alapon kérik az oltási könyvet, végig sem gondolva, hogy a jog egyáltalán nem alapozza meg ezt az eljárást.