Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 232 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Egyesületi HÍREINK

Beadvány a Nemzeti Konzultáció jegyében

A Nebáncsvirág Egyesület beadványt juttatott el a Zala Megyei Kormányhivatalhoz. A dokumentumot Rigó Csaba kormánymegbízottnak címeztük, és egyúttal közbenjárását kértük a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságához. A beadványban minisztériumi meghallgatást kértünk, konkrét jogszabály-módosítási javaslatokat téve.

Előzmények: 2013. novemberében meghallgatást kértünk Rigó Csaba kormánymegbízottól, aki készségesen fogadott minket. A konzultáció végén azt a javaslatot kaptuk, hogy próbáljunk meg egy olyan konstruktív beadványt elkészíteni, melyben konkrétan rámutatunk azokra a jogszabályokra, ahol túlszabályzást vélelmezünk, illetve korrekciókat látnánk kívánatosnak. A terület speciális mivoltánál fogva hozzászólni nem kívánt ügyünkhöz, viszont ígéretet kaptunk tőle, hogy beadványunkat az illetékes szaktárcához eljuttatja.

Magyarország Kormánya a Nemzeti Konzultáció keretei között minden Magyarországon működő, törvényesen bejegyzett civil szervezet számára lehetőséget biztosít arra, hogy javaslatokat tehessen az államigazgatás számára.

A beadványt 2014. december 22-én juttattuk el a hivatalhoz.

A dokumentum letölthető PDF változata.

Hozzászólások  
+4 #20 kristina 2015-03-13 14:18
Hopp ami aleginkább tetszik, ha ők azt állítják mi veszélyeztetjük a közt, nos mi azt kérjük, a frissen oltottakat helyezzék karanténba a köz védelme érdekében :-) azaz, a harcban mindig ugyanazzal csapj vissza.
Érdekes egyébként várandós mamák idősebb babáinak kérdése amikor leoltják őket MMR-rel. Hisz a gyógyszertájékoztatóban is benne van ha kiütés jelentkezik ne menjen várandós asszony közelébe az oltott.
Na ezt hogy képzelik? Meg mintha akkortól fertőzne csak, amikor kiütés jön (oltrási betegség)...
NO comment (ugye a népeü cél a kimamakorban lévő védettség nehogy a rubeola a magzati fejlődést károsítsa...
de ha mondjuk ekkor a kismama azt kéri a dokitól, ne oltsa má', pl ezért se, akkor népellenség lesz, gyermekvédelem-gyámügy rászáll, védőnő antsz, mert ő veszélyezteti a közt.
tessék mondani érti ezt valaki?
+4 #19 kristina 2015-03-13 14:13
egy remek cikk erről...zajlik a háború.
A köztisztviselők TUDJÁK, sőt tudományos bizonyítékok is felhívták a figyelmet arra a frissen oltottak (főképp az élő kórokozós oltásoknál) terjeszthetik-üríthetik a betegségeket.
Bizony, az oltottakat. Mikor egy gyenge immunrendszerű befogadóba oltják bele a védelmére szánt gyenge kórokozót, csak az a befogadó állapotától függően akár vissza is vadulhat, vagy ha üríti és fogékony személlyel találkozik, úgy vadul vissza.
Na tessék. Kötelező, körültekintés nélkül immunrendszer nélküli babákat is leoltanak (BCG) élő kórokozóval, és az MMR, a Bárányhimlő, a Rota, a nazális influenza... EZ Magyarország oltási stratégiája. Szórjuk a kórokozókat... fenntartjuk a keringést.
Hányinger. Most csodálkozik valaki, hogy nem bízunk a hatóságainkban?
www.cnbc.com/id/102473744#
+6 #18 csak egy olvasó 2015-01-03 20:22
Még egy mondat erejéig....
A béta glükán egy olyan táplálék kiegészítő, ami hatásos az immunrendszer erősítése szempontjából, rák esetén is hasznos lehet kiegészítő terápiaként.
Pár cikk erről:
webbeteg.hu/.../a-beta-glukan
antalvali.com/.../
nelegybeteg.hu/.../
betaglucan.org/
Jó lenne, ha ezeket a nagyon hasznos információkat is úgy osztogatnák az orvosok között, mint a vakcinareklámokat... Ha már sokan közülük maguktól nem érzik fontosnak, hogy megismerkedjenek az alternatív gyógymódokkal is (tisztelet a kivételnek, mert többen nagyon is érdeklődnek ezek iránt!).
+6 #17 csak egy olvasó 2015-01-03 20:04
Kristina, teljesen igazad van, pl. az unokahúgom az, aki szinte egy "biológiai fegyver", annyira fertőző betegségeket képes szegény terjeszteni. Neki is beadtak több, nem kötelező oltást, köztük a "kedvencemet", a Prevenart. Ahogy elkezd köhögni, azonnal fertőz mindenkit a környezetében, most még én is kidőltem, pedig nagyon erős az immunrendszerem, ő maga meg többször kapott tüdőgyulladást, amit a legerősebb antibióval kezeltek hosszasan. Ezzel csak tovább rongálták a már alig létező immunrendszerét. Főleg, mert újabban már "megelőzésképpen" is adnak neki antibiót.
A saját kislányom pedig, ahogy azt már többször is megírtam, a 3 hónapos kombi oltás + sunyi módon beadott Prevenar után produkált olyan tüneteket, amilyen betegséget ezek az oltóanyagok hatástalanítanak elvileg.
Még gyerekkoromban voltak nálunk is kötelező tyúkoltások, aminek következtében a tyúkok minimum harmada elhullott egy-két napon belül. Senki nem kártalanított minket persze, nyilván elsunnyogták ezt is a hatóságok. A 70-es, 80-as években sok dolog titokban maradhatott, nem volt még net.
A kórokozók még maguktól is mutálódnak, az oltások meg csak segítenek nekik ebben.
Szerencsére vannak azért gondolkodó orvosok is:
borgyogyaszat.com/.../...
Meg egy kis olvasnivaló a szamárköhögéssel kapcsolatban:
valasz.hu/.../...
+4 #16 kristina 2015-01-02 12:08
Csak egy olvasó, köszi az értékes cikket. Állatoiknál mindig szókimondóbb a tudomány, mert "haszon" az egészség...
Kutyusoknál is pusztulnak ám a full oltott állatkák pl parvoban hisz olyan virulens és mutáns az új parvo ...kezelhetetlen s nyilván új oltás sincs, meg minek is mire lenne a virus már teljesen más jellegeket vesz fel......túlél.
Nagyon érdekes megfigyelés, 2 éves oltástagadó múlttal, figyelni az oltások-kampányszerűen iskolákban, frissen oltott és nem friss oltásos gyermekek-közösségek egészségi állapotát..
Hiszitek vagy sem, oltás előtt egészséges iskolai közösségeken az oltások után söpörnek keresztül olyan betegségek.. nagyon hajaznak az oltott betegségekre, persze nem a klasszikus formában (ügyes).. de tömérdek kínt okoznak. Ráadásul a többkomponenses oltások alkalmazása együttesen megjelenő betegségtüneteket vonnak maguk után: fülfájás, bélrendszeri problémák, köhögések, stb)... mintha együtt is mutálódnának (mint a bhimlő-herpesz...)
Akkoriban rögtön mondta a doki, ja azóta van ilyen mutáns betegség amióta oltanak...azóta hogy beavatkoztak a természetbe...
Pandora szelence! - védje a gyermekét és magát ki ahogy tudja... mert itt már minden mindennel orgiázik, főleg a hülyesége a jelen civilizációnak.
állítsuk meg őket!!!
+6 #15 csak egy olvasó 2014-12-30 21:35
(folytatás)
Hogy mi mindebből a tanulság? Lehet vakcinát vakcina hátán gyártani és oltatni akár kényszerrel is, de ezzel csak kiengedjük a szellemet a palackból. A HPV és a Pneumococcus elleni vakcina esetében joggal lehet számítani az egyre virulensebb más rokon vírustörzsek megjelenésére. Az oltóanyag gyártói anyagilag igen jól járnak, de a társadalom is? Nem lenne célravezetőbb a hatékonyabb megelőzés, természetes immunerősítés, higiénia megfelelő betartása és a zsúfolt városrészek élhetőbbé tétele? Egyre komolyabb problémát okoz az autoimmun betegségek tömeges előfordulása, ami több tanulmány szerint is összefüggésben állhat az oltásokkal (erről korábban tettem be linkeket egy másik hozzászólásomban), de persze önmagában csak az oltások számlájára írni nem lehet ezt, a dolog ennél összetettebb. A rákbetegségek lassan járvánnyá válása sem gondolkoztat el senkit? Az sem véletlen, hogy egyes írások a rák és az autoimmun betegségek esetére közös gyógymódot javasolnak: daganatok.hu/.../
Nagyon is ideje van annak, hogy a világ elkezdjen másként gondolni a vakcinálásra, mint mindenható és akár kényszerrel is kivitelezendő eljárásra. A vakcináknak megvan a helyük és szerepük a gyógyításban, de beláthatatlan, hogy az egyre több oltás vajon hová vezet? Jogos a kérés, hogy a hatóságoknak el kellene gondolkodnia a kényszeroltásokról. A holisztikus látásmódnak itt is tért kellene nyernie. De amíg az extraprofit, amit a gyógyszer- és élelmiszeripar elérhet és az ebből fakadó hatalom az úr, sajnos kevés az esély az értelmes párbeszédre az oltáskritikusok bevonásával. Azonban nem szabad feladni a reményt. De ehhez több embert kellene rávenni, hogy többet olvasson, tájékozódjon és tanuljon meg kritikusan gondolkodni. Ehhez még csak nem is kell egyetemet végezni, ha valakinek igénye van az igényes tudásra, az megtanul logikusan gondolkodni. Na igen, a józan paraszti ész azért egy adottság, ami vagy van vagy nincs… Sajnos sokaknak egyszerűbb a hivatalos álláspontot fújni, akár erőszakkal is, abból ugye baj nem lehet, mert „aki nincs ellenünk, az velünk van” – ismerős ez valahonnan? A vezető hatalmaknak azonban nem érdeke, hogy az emberek gondolkodjanak, mert az ilyen embereket nem lehet manipulálni. Az ilyen emberek nem elégednek meg azzal, hogy az oltások csakis jó dolgok, mert a védőnő/orvos azt mondja, megvéd az agyhártyagyulladástól/tüdőgyulla dástól. Csak az oltás védhet meg minket? Nem ragozom tovább, aki hozzám hasonlóan gondolkodik, az érti miért írtam le mindezt, aki nem, úgysem lehet meggyőzni az égvilágon semmivel sem. Álljon itt zárszóként egy ismert tv sorozat szlogenje: Hinni akarok! Mindenki abban hisz, amit jónak lát, de legyünk kritikusak azért. Az igazi tudományt mindig is ez vitte előre.
+6 #14 csak egy olvasó 2014-12-30 21:34
(folytatás...)
Ez az evolúciós folyamat durva irányt vett a későbbiekben. Egy rokon vírusból kifejlesztett vakcina megakadályozta ugyan a beoltott baromfik betegségének kitörését, azonban továbbra is fertőzőképesek voltak, mégpedig egyre virulensebb módon. Vakcina vakcinát követett, de a vírus mindig a kutatók előtt „járt”. A helyzetet egyértelműen befolyásolta a zsúfolt és nem elég higiénikus állattartás – emberek esetén szintén tapasztalható ilyen, pl. nagyvárosi élet, de még inkább a nyomornegyedek, amik a városiasodás „melléktermékei”. Az eleinte viszonylag jelentéktelen vírus végül óriási pusztítást végzett és rendkívül veszélyessé vált. A cikk párhuzamot von ebben a malária és a szamárköhögés elleni vakcina esetére is. Számomra ez nem kicsit elgondolkodtató. Ráadásul a vakcináció hatására a rendkívül virulenssé vált MDV törzsek rosszindulatú limfómákat kezdtek okozni a fertőzött madarakban. Én ezt úgy értelmezem, hogy az immunizált fertőzött madarakban is!! (Hirtelen eszembe jutott az a gondolat is, hogy amikor Jenner tehénhimlővel oltotta be a lakosságot feketehimlő ellen, vajon az utána fellángoló nagy himlőjárványok vajon nem ez a mechanizmus miatt következtek be?)
„Az egyesült királyságbeli Pirbright Intézet elődjében két év alatt sikerült egy rokon vírusból, a pulyka herpeszvírusból (HVT) egy megfelelő vakcinát kifejleszteni, ami útját állta az MDV terjedésének. Ez azonban csak egy időre tartoztatta fel a vírust. Ez a védőoltás ugyanis nem úgy működik, hogy megakadályozza a vírus terjedését. Máig nem teljesen ismert mechanizmus segítségével mindössze megakadályozza a madarak megbetegedését; az immunizált madarak ettől függetlenül továbbra is termelik és terjesztik- a vírust. Ez azzal a következménnyel járt, hogy a vírus ugrásszerű fejlődésnek indult, és kialakult egy addiginál virulensebb formája. (A legelső törzset mMDV-nek neveztek el az új törzs felbukkanása után: mild -enyhe- Marek Disease Virus). A nyolcvanas évek elejére kialakult a vMDV (virulent -virulens- MDV), ami ellen új vakcinát kellett bevezetni. Az újabb vakcina fejlesztése, nem meglepő módon, a vvMDV (very virulent, nagyon virulens MDV) vírus kifejlődésével járt, amire a választ a kétezres évek elejével bevezetett Rispens vakcina jelentette. Ez azonban az addigiaknál nagyságrendekkel virulensebb vv+MDV vírus megjelenésével járt. (Hasonló jelenséget már mások is kimutatták a malária kórokozója es szamárköhögést okozó baktérium (Bordetella pertusis) ellen kifejlesztett vakcinák esetében.) Érdekes módon a vírus azon kívül, hogy virulenciája ugrásszerűen megnőtt a vakcináció hatására, át is alakult; a mai MDV törzsek óriási arányban okoznak rosszindulatú limfómákat a fertőzött madarakban. Úgy tűnik, ez a képesség egy mellékterméke a vírus felfokozott képességének, hogy immunizált madarakban is osztódni tudjon.”
Tehát a vírus és a vakcinák versenyt futnak egymással, egyenlőre a kutatók állnak vesztésre, hiába az adjuvánsok használata és a felnőttkori újraoltás. A cikk szerint nincs bizonyítva, hogy ezek hatásosak lennének. A szerző megoldásként az állattartás újragondolásában látja a hatékonyabb és költségtakarékosabb megoldást, nem a folytonosan újabb és újabb vakcinák kifejlesztésében. (Megj.: vajon a Prevenar vakcinák nem éppen erről szólnak? – és még kötelezővé is teszik…)
A szerző kitér az antibiotikumokkal való felelőtlen visszaélésekre is, ami szintén hozzájárul az egyre veszélyesebb kórokozók megjelenéséhez. Egy egyszerű tüdőgyulladás is újra halálossá válhat a rezisztencia miatt. A gyógyszergyárak pedig nem érdekeltek újabb antibiotikumok kifejlesztésében, nekik kifizetődőbb a már krónikus beteggé tett emberek (és állatok) kezelésére koncentrálni. A nem antibiotikum alapú antibakteriális szerek kutatása még gyermekcipőben jár, egyenlőre nem alternatíva.
(folyt. köv.)
+6 #13 csak egy olvasó 2014-12-30 21:28
Az alábbi írás és az ebből fakadó gondolatmenetem nem közvetlenül kapcsolódik a témához, de érintőlegesen mégis párhuzam vonható belőle.
Ez a cikk a nagyüzemben tartott tyúkok egyik súlyos betegségéről és az ellene kifejlesztett védőoltásról szól:
mrns.hu/.../hirek.php&nid=795
Ha emberi oltásról lenne szó, a cikkben kifejtett aggodalmak SOHA nem jelenhettek volna meg a „hivatalos” médiában anélkül, hogy kritika ne érte volna azzal a felszólalással, hogy tudománytalan, nem megalapozott, stb. De mik is ezek a problémák, amik az oltással kapcsolatban felmerültek?
A nagyüzemben, nem körültekintően nevelt csirkék súlyos betegsége egy fajta herpesz vírus okozta betegség (Marek betegség). Ez ellen kifejlesztettek egy oltóanyagot. De az alábbiak történtek az alkalmazása után:
„A vakcina azonban nem várt hatással járt: egyre virulensebb törzsek jöttek létre, mivel a védőoltás nem akadályozta meg a vírus terjedését, csak a beoltott madarakat védte meg a betegség kialakulásától, sőt a vírusfertőzés egyre súlyosabb tünetekkel járt együtt, megjelentek az agresszív rákos megbetegedések az érintett madarakban.”
Most jönnének a nagy oltáspártiak, hogy ezért kell mindenkit beoltani…. A vírusfertőzés azonban – oltás ide vagy oda – de mindig újra felüti a fejét.
„Az újra és újra előtörő Marek járványoknak több oka lehet. Elsősorban, ahogy arról később szó lesz, a vírus folyamatosan evolválódik, és az oltóanyagok előbb-utóbb nem lesznek hatékonyak a védekezéshez.[...] A már említett higiéniai követelmények (rendszeres és alapos tisztítás és fertőtlenítés), valamint tartási előírások (kizárólag egykorú csirkék együtt tartása) ugyancsak lényegesek. Bizonyos kórokozók legyengíthetik a madarak immunrendszerét annyira, hogy a vírus legyőzhesse az oltóanyag által nyújtott védelmet; ebben a madarakat érő stressznek is komoly szerepe van. Márpedig egy nagyüzemi csirketelepen meglehetősen sok fiziológiai és lelki stressz éri az állatokat.”
Mindez emberekre vetítve:
- Higiéniai követelmények, melyek betartása képes megakadályozni egy betegség kitörését – pl. a pestis is többnyire ezért tűnt el, de nagyon nagy jelentősége van a Hepatitis A betegségnél is, de sokkal mindennaposabb az influenzajárvány esetén.
- Egyéb kórokozók, melyek legyengítik a szervezetet + stressz hatása, mint gyengítő tényező – ez igen mindennapos az emberi társadalomban, nem szorul magyarázatra.

Tudománytörténeti érdekesség, hogy ez a kutatás volt az alapja annak, aminek következtében felfedezték, hogy rákot vírusok is okozhatnak, de ez volt az alapja a HPV elleni oltás kifejlesztésének is.
A gazdasági es élelmiszeripari okokon kívül a Marek betegséget okozó vírus érdekes a klinikai kutatás szempontjából is: a Marek betegség elleni vakcina volt az első rák ellenes vakcina. Maga a vírus nagyon közel áll az emberi herpeszvírusokhoz, és így kiváló modellként szolgál azok vizsgálatához. A HPV elleni védőoltás, amely a méhnyakráktól és különféle torokrákoktól véd, nem kis mértékben köszönheti létét a hatvanas évektől folyó Marek betegség elleni kutatásoknak. Abban a felismerésben is komoly szerepe volt a vírusnak, hogy rákos megbetegedések hátterében vírusok is állhatnak. A mai becslések szerint a jelenleg ismert rosszindulatú megbetegedések harmadát vírusok okozzák. Végül, de nem utolsósorban, a vírus virulenciájának növekedése a vakcináció elterjedésével nagyon szép illusztrációja az evolúciós folyamatoknak is.”
(folyt.köv.)
+3 #12 kristina 2014-12-28 09:23
Gratulálok, ésszerű és okos, sorsszerű a lépés, hiába, a szellem evolúciója... :-)
Áldásos munka, a maga nehézségeivel. Egyenlőre mi, mint diszkriminált gondolkodók, csak levelezünk. De eljön a pont, hogy eccerűen a demokráciájuk jegyében lecsapjuk őket, mint a szemtelen legyeket. :-)802
Isten bennünket így segéljen.
Minden bátor és okos szülőnek áldott és sikeres, egészséges új esztendőt kívánok.
+7 #11 Aranyhal 2014-12-27 20:12
Akkor lesz itt változás, ha az embereket érdekelni fogja a saját sorsa minimum. Akkor majd érdekelni fogja az is, hogy miért van kormányzati vakcinagyár. És az is, mennyi közpénz megy el kötelezően és abból mi hová jut.
+1 #10 admin 2014-12-26 19:22
A melléklet 4. lapja valóban hiányzott. Javítva lett.
+5 #9 Szútra 2014-12-26 18:37
Csaba, szerintem jelenleg annyira cudarul állunk, hogy már egy kiforgatható jogszabály is komoly előrelépés :sad:
Két megbetegedés csak akkor számít járványnak, ha Waldorf iskolában fordul elő, és csak addig nevezhető annak, amíg ki nem derül, hogy mindkét érintett oltott :-?
0 #8 Szútra 2014-12-26 18:29
A Csaba által említett technikai malőr: az1/3 után kimaradt egy oldal, ami a .pdf-ben megtalálható.
A 2. pontból kimaradt a hepatitis B felsorolása, ugyanakkor a szövegben szerepel (a .pdf fájlban, a fent olvashatóból épp ez a rész maradt ki,mert az 5. oldal van kétszer).
0 #7 Szútra 2014-12-26 18:17
Idézet - B. Lajos:
Kedves Szútra!
Kíváncsiak lennénk arra, hogy a beadvány mely részében találtál elkeseredésből fakadó indulatokat? ...

Megpróbálom az „indulat” szót pontosítani. Nem dühöt érzek a beadvány egy részénél, hanem heves érzelmeket.
Az abortusz és az oltások összevetése olyan irányba viheti el a vitát, amely elvonja a figyelmet az oltások többi égetően fontos aspektusáról. A 8. pontot érzem leginkább hevesnek. Pl.: „A rendszerváltás után 25 évvel ki gondolta volna, hogy a hőn áhított demokrácia egy soha nem látott túlszabályozást fog hozni.”
0 #6 Labant Csaba 2014-12-26 15:09
Idézet - Szútra:
Csaba, szerintem az 5. pontod tekintetében tévesen értelmezted a beadvány szövegét. Nem az iskolából való kitiltásról van szó, hanem arról, hogy csak járvány esetén lehessen a nem oltottaknál a járvány idejére az iskola látogatását korlátozni.

Kedves Zsu, értem én, hogy Laláék csak azt akarnák, hogy járvány esetén mondjuk két hétre korlátozhassa az intézmény a bejárást - pont a mieink védelmében - azonban ismerjük már, hogy az ÁNTSZ szerint pusztán 2 eset már járványnak minősül, s ahogy mindig, most is kiforgatnák a jogszabályokat.

Indulatokat pedig - Lalával egyetértésben - még nyomokban sem látok az anyagban, sőt! erősen hiányolom, hogy komolyabb utalás sem történt arra, micsoda károkat okoz ez a barbár rendszer - mármint azon túl, hogy kiabálnak a szülővel az orvosok...

Nem tartom soknak - mennyiségét tekintve - a javasolt módosításokat. Abban viszont teljes mértékben egyetértek, hogy ragaszkodni fognak a zsarnoki rendszerükhöz, s ez egyáltalán nem kormányfüggő... Sőt, egyértelmű jelei vannak annak, hogy kormányok feletti globális utasítás a magyar őslakosság teljes szétmorzsolása, melynek egy sarokpontja a vakcinázási önkény.
0 #5 B. Lajos 2014-12-26 11:31
Kedves Szútra!
Kíváncsiak lennénk arra, hogy a beadvány mely részében találtál elkeseredésből fakadó indulatokat? ...
0 #4 Szútra 2014-12-26 10:34
Csaba, szerintem az 5. pontod tekintetében tévesen értelmezted a beadvány szövegét. Nem az iskolából való kitiltásról van szó, hanem arról, hogy csak járvány esetén lehessen a nem oltottaknál a járvány idejére az iskola látogatását korlátozni.
0 #3 Szútra 2014-12-26 10:22
Először is köszönet a kezdeményezésért és az alapos, sok mindenre kiterjedő munkáért. Nem szabad feladni a reményt, hogy egyszer majd Magyarországon is történik valami kedvező fordulat a kötelező védőoltások tekintetében.
Bár, a jelenlegi viszonyok között nem sok esélyt látok erre. Ilyen szigorú oltási rendet és megtorlási módokat olyan országokban lehet fenntartani, amelyek nem jártasak a demokráciában, megszokták a diktatúrákat. Sajnos Magyarország ilyen. Az embereknek egy szavuk sem volt az elmúlt években a demokratikus jogok durva megnyirbálása ellen, a többség csak a netadó szintjéig érez sérelmeket. Egy diktatúrában minden engedményt félelemmel él meg a hatalom, a szigor enyhítése számukra a gyengeséggel egyenlő. Most nem olyannak látom a politikai helyzetet, hogy hajlandóak lennének a demokratikusabb irányba mozdulni.
A másik észrevételem, hogy ez a beadvány túl sok módosításra terjed ki. Szerintem ilyen bőséges anyagtól még inkább megretten a hatalom, esetleg érdemi olvasás nélkül néhány dörgedelmes fenyegetéssel válaszolva dobja kukába. Elismerem, hogy mindez fontos, amit felvetettetek, csak tartok attól, hogy kevésbé eredményes. Több külön beadványként tovább, és több szinten lennének kénytelenek foglalkozni a témával.
Mivel a beadvány agymosott hivatalnokok számára készült, nem tartom szerencsésnek, hogy több részletében is eltér a száraz orvosi és jogi nyelvezettől és érzelmek, indulatok érezhetők belőle. Nem az a baj, hogy tele vagytok jogos elkeseredéssel, hanem az, hogy a hivatal, ha megérzi ezt , gyorsabban löki vissza, és indulatos általánosságokkal, elkenéssel reagál.
0 #2 Labant Csaba 2014-12-25 22:46
6.) Technikai malőr: Az 1/4 és 1/5 oldal ugyanaz!!!

7.) A garanciális követelés gondolata jó, de a vakcina árának visszatérítése nevetségesen, lealázóan kevés a megbetegedett, lerokkant, elhunyt oltáskárosodott számára! A bizonyítás is ugyancsak nehéz, gyakorlatilag lehetetlen. Nem lesznek elismert megbetegedések az oltottak között - mivel nem független szakértők, hanem érdekelt hatóságok, függő viszonyban lévő orvosoknak kellene kimondaniuk a diagnózist - s ezzel megintcsak a vakcinák állítólagos hatékonyságát látják majd igazoltnak...

8.) A pénzbírság kiherélése fontos cél, de a megfogalmazott javaslat hiányos. Ugyanis nem az eljárás akadályozásáért bírságolnak, hanem a határozat nem teljesítéséért. Illetve - újabban - egyes járásokban rákaptak arra, hogy a közigazgatási bírság mellé párhuzamosan még szabálysértési bírságokat is kiszabnak. Nem szabad nekik egy mákszemnyi rést sem hagyni, ismerjük a jogértelmezési vénájukat!

9.) Hiányolom a diszkriminációra való hivatkozást, ami a bevándorlókkal, turistákkal és a betelepülők gyermekeivel szemben fennáll(t).

10.) Tudományos előfeltevések között véteknek tartom nem megemlíteni az AB-hoz benyújtott nemzetközi szakirodalmi bizonyítékokat, melyeket az ÁNTSZ utasítására negált az AB.

11.) Az AB előfeltételeket is támasztott az állammal szemben, melyeket az semmibe vesz. Ezek nem említése súlyos hátrány! Tehát: az AB szerint csak a feltétlenül indokolt betegségekre írhat elő az állam kötelező vakcinát - az állítólagos szükségességet igazoló cáfolhatatlan bizonyíték pedig - mint tudjuk - nem létezik.
Továbbá, az AB folyamatos minőségellenőrzést is előírt állami kötelezettségként - ami kapcsán - több ilyen bírósági ügyünk van folyamatban - a hatóság a forgalombahozatali engedélyekre mutogat... pedig az nem képes garantálni az élethez-egészséghez és az emberi méltósághoz fűződő alapjogok maradéktalan védelmét.

12.) A járványveszély esetére előírható oltási kötelezettséget javasoltok - ez szerintem harakiri, hisz ők határozzák meg, mit tekintenek járványveszélynek, (Ócsai szerint már 2 megbetegedés is az!) s egy ügyesen elszabadított baci/vírus bevetésével halomra olthatják a népet! Az oltási kötelezettséget semmi szín alatt nem szabadna engedni, mert helyzetek könnyen teremthetők a mai eszközökkel, míg a civil társadalom kezében nincs semmi!

13.) Az oltás, mint testi sértés megérdemelt volna egy részletezést. Pláne, mivel nem pusztán testi sértésről, hanem visszafordíthatatlan, halált is okozni képes beavatkozásról van szó, s a test működésének manipulálása mellett az egyén lényét is módosítani képes, nemkülönben a következő generációkat!

14.) A kiabáló orvosok eposza, mint "a lehető legnagyobb probléma, ami megeshet" - elbagatellizáljátok, hogy megnyomorodhat, meghalhat a gyermek az oltástól. A kiabálás is probléma, de bárcsak ez volna a tengernyi közül a legnagyobb!

A végéről hiányolom a konklúziót, s hiányolom az egységességet - a kötelezőség eltörléséért.

Mindezzel együtt, mint szülő, s mint oltáskritikus mozgalmár hálámat fejezem ki áldozatos és igényes munkátokért - de hadd tegyem hozzá a fentiek fényében - hogy talán szerencsésebb lett volna egyeztetni, javaslattételi céllal megmutatni nekem is...
0 #1 Labant Csaba 2014-12-25 22:45
Mindenekelőtt gratulálok - kedves Zsolti és Lala - a nagyon alapos, átgondolt anyaghoz.
Néhány építő szándékú észrevétellel szeretnék élni, ha nem veszitek zokon.

1.) Az oltás szükségességéről és időpontjáról az orvos döntsön - Ezzel a javaslattal a hatóságoktól függő orvosokat hoznátok lehetetlen helyzetbe. Az oltáspárti orvosok ugyanúgy folytatnák a jelenlegi gyakorlatot, s a felvilágosult szülők haladó gondolkodású orvos keresésére kényszerülnének, mely - sajnos - a legtöbb településen nincs. Az oltáskritikus orvosok rendelőibe a mostanit sokszorosan felülmúló zarándokmenetek indulnának, s a hatóságok sorban levadásznák ezeket a derék dokikat - méginkább, mint azt jelenleg is teszik.

2.) Orvos szülővel konszenzusban dönt - ez abszurd jogi és etikai ötlet! További problémaforrás az 1.) pont mellé habnak a "tortán".

3.) A BCG és a Rubeola vakcinák kivételének javaslata a kötelezők közül - ez azt mondja, hogy a többi maradjon kötelező. Noha pl. a Tetanusznak soha nem volt meg a jogi alapja - hisz még szerintük sem fertőző betegség - s a Polió és a Hepatitis B esetében is erősen vitatható.

4.) Az EÜ. tv. kiegészítése, mely szerint az egészséget, mint biztosítandó alapjogot, az eü. rendszert szabályzó rendeletek szerint kell értelmezni - öngólnak tartom, mert pont arra hivatkoznak, hogy a "védőoltások" célja a betegségmegelőzés, egészségvédelem. A mi célunk ezzel szemben az volna, hogy ne a hatóság szabja meg, mitől kell egészségesnek lenni...

5.) "Hiányosan" oltott gyerekek kitilthatósága az oktatási intézményekből - Ezzel a javaslattal megint egyoldalú fegyvert adtok az ellenség kezébe. Kényszerhelyzetbe kerülhet emiatt egy csomó család, akik nem tudják megoldani sem a magántanulói státuszt, sem a bejárást más település intézményeibe, így oltatni kényszerülnek. S a hatóság erre rá fogja szorítani az iskolákat-óvodákat.

(folyt. köv.)