Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 170 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Olvasóink írták

Védőnői zaklatás

Az alábbi levelet K. Sz. Annamáriától kaptuk 2011 szeptemberében.

„Nagyon oltásellenes vagyok, és igyekszem harcolni a kisfiam egészségéért.

Ennek érdekében még a terhességem utolsó hónapjában az „ártónőtől" is sikerült megszabadulni, aki akkor azzal fenyegetett meg, ha gyermekünk születését követően elhagyjuk az országot – mivel Németországból tértünk haza akkor –, akkor emberrablás vádjával eljárást kezdeményez ellenünk. Pedig akkor még szó sem volt oltásokról...

Akkor is az Egyesülettől kaptam tanácsot, hogy le lehet mondani ezt a szolgálatot, hát meg is tettük.

A következők a mai napon történtek. Férjemmel és kisfiammal egy fővárostól 30 km-re lévő községben élünk. Nyilván, már mindenki tudja, hogy „ők" azok (mi), akik hülyeségeket olvasgatnak, nem oltatnak, aztán majd itt fertőznek. Kezdünk hozzászokni.

A férjem szülei a fővárosban élnek, és néhány helyen, levelezési címként ez szerepel. Ma, 2011.09.20-án, az illetékes kerületi védőnő kereste fel őket, vagyis minket; jobban mondva a kisfiunkat kereste ott! Egy 70 éves idős, beteg házaspárról van szó! A védőnő megfenyegette őket, követelte, hogy engedjék be őt, követelte a mi telefonos elérhetőségünket, amit szerencsétlenek meg is adtak, hiszen a „kedves" védőnő elég durván fenyegette őket. Azzal rémítette meg őket a legjobban, ha azonnal nem lesz a kisfiunk beoltva, elveszik tőlünk a gyermekünket, és jobb ha ránk parancsolnak, hogy ne olvasgassunk az interneten mindenféle badarságot, mert ami ott van, az mind csak hülyeség, hazugság, és jobb lenne, ha leszállnánk a földre! Majd hogy hatásos legyen, többször elismételte, hogy ugye megértették, hogy el fogják venni a gyermeket? Fontos, hogy minden oltás be legyen adva! Mert ez a törvény!

Férjem szülei magukból kikelve hívtak minket telefonon, hogy ők ezt nem bírják, és most mi lesz. Nyilván, koruk miatt sem várhatjuk tőlük, hogy megértsék, mi is ez az egész, hiszen ők már a rendszer szolgái, csak azt tudják, hogy ők minden oltást beadattak, még azt is, ami nem volt kötelező, igaz, a gyerekek folyton betegek voltak – de melyik gyerek nem az?

Azt gondolom, hogy a védőnők ezen tevékenysége nem pusztán felháborító, hanem egyszerűen nem találom a szavakat. Egyszerűen minősíteni sem lehet! Hogyan akarhatnak ők jót, ha az én konkrét tapasztalatom eddig az volt, hogy megjelennek, és nincs egy kedves, jó szavuk sem, ellenben azonnal fenyegetőznek! Kik ők valójában, és miért van rájuk szükség?

Hogyan tehetik azt meg, hogy ha a szülő nem kéri a védőnői szolgálatot, akkor majd felkeresi a nagyszülőket az ő lakóhelyén illetékes védőnő, és folytatja a már lemondott zaklatást?

Hogyan lehet ellenük hatékonyan fellépni?"

Megjegyzésünk: Amennyiben a gyermekvédelmi hivatal nem talál más kivetnivalót a gyermek nevelésében és körülményeiben, mint azt, hogy szülei megtagadják a kötelező védőoltások beadását, a védelembevételi eljárást – a gyakorlat ezt mutatja – fel fogják függeszteni. Pusztán ez ugyanis nem ad okot arra, hogy a szülőktől elvegyék a gyermeküket. A fenti esetben a védőnő fenyegetése tehát nem helytálló, fellépésével hatóságként próbál intézkedni, amire semmiféle törvényadta felhatalmazása nincs. Hatáskörét többszörösen túllépte.

A gyermekvédelmi eljárásról bővebb információ itt: http://nebancs.hu/jogtar/gyermekvedelmi-eljaras.html