Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 254 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Egyesületi HÍREINK

Védőoltások pró és kontra

Egyesületünk szeptember 7-én az ÁNTSZ tisztviselőivel vitatta meg a védőoltások ügyét. A SZÉNA Egyesület jóvoltából Székesfehérváron megrendezett esemény, bár nem zárult konszenzussal, rávilágított a védőoltási rendszer hibáira, melyek sürgős korrekcióra szorulnak. Az esemény nagy meglepetése a Sanofi Pasteur oltóanyaggyártó cég vezetője volt, aki a közönség soraiból hallgatta végig az előadásokat, s csak azután fedte fel kilétét.

A program szerint az ÁNTSZ képviselői és a Nebáncsvirág Egyesület tagjai fél-félórás előadásban fejthették ki álláspontjukat, majd következhettek a reagálások és kérdések, a hallgatóság részéről is.

Az első előadó dr. Ócsai Lajos volt, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezetője. Véleménye szerint Magyarországon kiváló minőségű oltóanyagokat használnak, s ezeket a legoptimálisabb életkorban adják be a gyermekeknek. Hangsúlyozta a törvények betartásának fontosságát, ezzel annak cáfolatát sugallva, hogy a törvényeket a nép valós igényeihez és szükségleteihez kellene igazítani. Kifejtette, hogy a védőoltások tekintetében világszerte elfogadott dolog, hogy a személyes szabadsághoz való jogot korlátozzák. Nem tért ki arra, hogy más demokratikus országokban e jogkorlátozás alól vallási és világnézeti alapon törvényesen ki lehet bújni. Utalt az alkotmánybíróság állásfoglalására, mely pusztán jogi vizsgálódást követően, anélkül, hogy orvosi szempontból mérlegelte volna a kérdést, arra az eredményre jutott, hogy a védőoltások szükségesek a gyermekek megfelelő testi, lelki és erkölcsi fejlődéséhez.

Dr. Mészner Zsófia, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet főigazgató főorvosa a védőoltást a medicina legeredményesebb találmányának nevezte, melynek jótékony hatásával talán csak a tiszta ivóvíz versenyezhet. Fontosnak tartja, hogy a védőoltásokról az érintett személyek hiteles forrásokból tájékozódjanak, ne pedig a bulvársajtóból. Éppen ezért a hallgatóság bizonyára hiányolta kettejük előadásából a tudományosan alátámasztott, konkrét orvosi vonatkozású információkat, illetve a források megjelölését.

A Nebáncsvirág Egyesület elnöke, dr. Turcsányi Zsolt (vegyes körzetben praktizáló háziorvos) előadásában nehezményezte, hogy az egészségügyi beavatkozásokkal, így a védőoltásokkal is, csak egy-egy paraméter változását célozzák, és nem azt veszik figyelembe, hogy az egyén általános egészségi állapota javul-e. Példának hozott fel három, magánkezdeményezésként végzett nemzetközi tanulmányt, melyek szerint az oltatlan gyermekek kevesebb krónikus betegségben szenvednek, és kevésbé hajlamosak a fertőzésekre, mint oltott társaik. Fájlalja, hogy az egészségügyi szervek nem végeznek ehhez hasonló összehasonlító tanulmányokat, több vizsgálati alany bevonásával, hogy a vita végérvényesen eldőlhessen. Ő dr. Ócsai Lajossal szemben megkérdőjelezi, hogy az oltóanyagok kiváló minőségűek lennének, hiszen független, célirányos vizsgálatokat valójában nem is végeznek. Cáfolta azt az állítást is, hogy hazánkban a gyermekek a legoptimálisabb időpontokban kapnák meg az egyes oltásokat: immunrendszerük még fejletlen, és az oltások felborítják a szervezet egyensúlyát. Felvázolta az oltási szövődmények jelentési rendszerében tapasztalt szarvashibákat, melyek teljesen ellehetetlenítik bármiféle reális statisztika vezetését. Ezeken túl röviden ismertetett néhány külföldi tanulmányt, melyek az oltások káros következményeire világítanak rá.

Bokány Lajos, az egyesület elnökségi tagja érintett szülőként az erkölcsi, etikai aggályait ismertette, illetve a Központi Statisztikai Hivatal egészségügyi adatai alapján megrajzolt grafikonokat mutatta be. Megemlítette, hogy hazánkban a három hónapnál tovább élő külföldi állampolgárok számára sem kötelezőek a védőoltások, s ebből két következtetés vonható le: egyrészt, hogy ők járványveszélyt jelentenek a magyar lakosság számára, másrészt, hogy a magyarok saját hazájukban joghátrányba kerültek a külföldiekkel szemben. Utalt az emberi abortumok felhasználásával készült oltóanyagokra (MMR és bárányhimlő), melyeket a Vatikán állásfoglalása szerint a keresztény szülőknek vissza kell utasítaniuk, mert azok elfogadása is az abortusz intézményét támogatja, és így a Gonosszal való együttműködésnek minősül. A grafikonokat bemutatva felhívta a figyelmet arra, hogy hazánkban a fertőző betegségek előfordulása megugrott az 1910-es évek környékén, s az egyes görbék íve szinte egymást másolja. Azt sugallta, hogy a megbetegedések számának ez az ugrásszerű emelkedése esetleg a feketehimlő elleni oltás számlájára írható, hiszen a védhimlő oltásban részesültek számát jelző görbe (századrészére kicsinyítve) kísértetiesen egy ívet fut be a fertőző betegségek görbéivel.

Az előadások végeztével a nézőtér első sorából szólalt fel Dr. Labancz László, a Sanofi Pasteur oltóanyaggyártó cég magyarországi igazgatója. A Sanofi Pasteur a hazai influenza elleni védőoltások és a Silgard (Gardasil) nevű HPV elleni készítmény pozitív megítélésében érdekelt. Utóbbiról igen sok kritika olvasható honlapunkon, így érthető a cég érdeklődése. Mint Labancz László elmondta, érdekesnek találta a Nebáncsvirág Egyesület felvetéseit. Hozzátette: „Amiket Őnök itt elmondtak, az egyszerűen nem igaz." Ettől függetlenül nem kísérelte meg megcáfolni állításainkat, ehelyett az egyesület előadóinak egészségügyi végzettségét feszegette. Mint utóbb kiderült, nem fizette ki a négyszáz forintos belépődíjat, és egy, a mobiltelefonjával lefényképezett meghívó levélre hivatkozott, mely szerint még a részvétel ingyenes volt. Így nyilvánvalóvá vált, hogy az ÁNTSZ meghívására érkezett, hiszen ilyen levelet csak a hivatalos szervek előadói kaptak. Mobiltelefonjával egyébként pontos dokumentációt készített az eseményről: rögzítette a hangot és lefényképezte még a közönség soraiból felszólalókat is.

A további két kérdező érintett szülő volt, akik az ÁNTSZ képviselőitől vártak választ arra, hogyan lehetséges joghátrányban élnünk a hazánkban tartózkodó külföldiekkel szemben, illetve, hogy miért használják még (sőt, teszik kötelezővé) a BCG oltást, holott bizonyítottan hatástalan. Dr. Ócsai Lajos válaszában elérendő célnak nevezte azt, hogy a külföldi állampolgárokat is kötelezni lehessen a védőoltások beadására. A BCG oltással kapcsolatos információt végső soron nem tudta megcáfolni, és azzal védekezett, hogy az ügy bonyolultabb annál, hogy egy laikus megérthesse. Dr. Mészner Zsófia magyarázta el, hogy a BCG hatékonyságát vizsgáló tanulmányok ellentmondó eredményekre jutottak, és az ő véleménye az, hogy ennek ellenére, amíg nem találunk jobb megoldást a tbc megelőzésére, addig oltsunk.

A WHO jelenlegi javaslata ezzel szemben az, hogy azokban az országokban oltsák csak az összes csecsemőt BCG-vel, ahol rendszeres és tömeges a tbc megbetegedés. Nem endémiás országokban (például hazánkban) csak a különösen veszélyeztetett kisgyermekeket kellene oltani. Tehát a magyar oltási rend nem követi a WHO javaslatát, hanem szükségtelenül szigorúbb, hiszen tekintet nélkül a szociális háttérre minden újszülött kötelezően megkapja ezt az oltást hathetes koráig.

A program zárásaként az egyesület elnöke, dr. Turcsányi Zsolt arra kérte az érintett szülőket, hogy az oltásokkal kapcsolatban próbáljanak meg több forrásból tájékozódni, hogy felelős, helyes döntést hozhassanak.

Kapcsolódó cikkeink:
A BCG hatásosságát cáfoló tanulmányról: „Védőoltások – Ami bizonyítottan nem hat: a BCG oltás"

A Sanofi Pasteur oltóanyaggyártó cég marketingfogásairól: „Marketing mindenáron"

Egyéb ajánlott olvasmány: A WHO BCG oltással kapcsolatos jelenlegi álláspontja angol és francia nyelven:
http://www.who.int/immunization/wer7904BCG_Jan04_position_paper.pdf

Hozzászólások  
+3 #28 B. Lajos 2011-09-17 14:58
Kedves hozzászólók!
Szeretnék néhány korrekciót megejteni a hozzászólások csapongásai kapcsán.
1.) Nem lehet a gyártókat felelőssé tenni mindenért. A jelenlegi helyzet úgy fest, hogy nélkülük összeomlana a világ és egy csapásra emberek milliói halnának meg. Azt, hogy mi vezetett idáig az most nem érdekes. Egy biztos, csak a védőoltásokra fogni butaság! A jelenlegi gyógyszerek közül is rengetek nagyon jó és hatásos készítmény van ami valóban életeket menthet. A gond azzal van, hogy ezeket az ember – kellő ismeret hiányában – akarva akaratlanul mindig elkezdi túlhasználni. Ez volt az antibiotikumokkal, a lázcsillapítókkal, a röntgennel és hát az oltásokkal is. Az oltások (passzív alkalmazásban) évente több ezer, vagy akár százezer ember életét mentik meg szerte a világban. Tehát, ez az út nem kifejezetten csak a „ködös és bűnös" erőket képviseli. Jenner és Pasteur sem hátsó szándékkal tette amit tett. Egyszerűen voltak akik hatalmas üzletet láttak benne (és igazuk is volt). A bűnt (de csak részben) Ők követték el.
2.) Külföldön nem hallnak meg kevesebben mint itthon. Ez sajnos, vagy épp szerencsére nem igaz. A helyzet valójában az, hogy még így is tovább élünk mint a fejlődő világ országai. Ott a hiányállapot, nálunk pedig a bőség öli a népet. Az általános egészségi állapot és a gyógyszerfüggőség, az más kérdés!
3.) Az emberek egészségtelen életet élnek. ...
Az anyák már a terhesség előtt és alatt is mérgezik a gyermekeiket a magukhoz vett silány élelmiszerekkel. Erről senki nem beszél nekik, pedig kéne!
4.) A fenti okok, – meglátásom szerint – nem egy szándékos manipuláció torz szüleményei. Egyszerűen az emberi mohóság, a kényelem, a könnyű haszonszerzés közös eredménye.
5.) Hivatalnokaink abból az információforrásból dolgoznak amit egy felsőbb, tudományosnak nevezett érdekkör évtizedek óta hol kevésbé, hol nagyobb mértékben de manipulál. Egy hivatalos szerv nagyon ritkán veszi komolyan a civileket. Valahol ez érthető is, viszont mégiscsak antidemokratikus. Egy biztos, nálunk a demokrácia értelmezése is sok helyen sántít. A civil szerveződések mindig azt jelzik ha a társadalom valamelyik szegmensében baj van. Így van ez a gárdával, a különböző zöld mozgalmakkal és esetünkben is. Ezeket az impulzusokat a mindenkori hatalomnak kötelessége venni, a felvetett problémát kivizsgálni. A kormányzati szerveinket is mi tartjuk el, mi küldjük oda Őket, tehát elvárható, hogy ezekbe a bizalmi állásokban ülő emberek, kellő alázattal legyenek az Őket pozíciójukba helyező polgárok felé. Ez a kérdés különben nagyban tükrözi a demokrácia állapotát is egy adott országban. Én azt látom, hogy valamiféle kommunikáció elindult. Nem tapasztaltam tiszteletlenséget és elzárkózást sem. Várjuk meg a végét. Biztos, hogy lesz változás! Így vagy úgy de valaminek történnie kell! A küldetési nyilatkozatunkhoz mérten nekünk ezt a döntést segíteni kell.nebancs.hu/az-egyesuelet/kuldetesunk.html
Idézet
+1 #27 herika 2011-09-17 08:19
Kedves Csaba!
Az Isten szólna ki belőled,hogy majd az állam vagy a gyógyszergyártók fogják a rehabilitációt finanszírozni.Amennyiben így lesz akkor,sajnos van elég autista egyes számítások szerint 40-60 ezer,mások szerint jóval több,mert sok a nem diagnosztizált eset.A kóklerek megbuknak,mert nem tudnának gyógyulást elérni.Ja!A számuk pedig napról-napra nő,mármint a betegeké.Van tenni való!Ha már azt el lehetne érni,hogy figyelembe vegyék a szülők autoimmun betegségeit és legalább az ő gyereküket ne oltsák be,mert hatványozottan veszélyeztetettek.Gondolom ez a lelkes csapat teszi a dolgát és hamarosan sikerül elérni pozitívabb hozzáállást a hatalom részéről.
Szeretettel,Erika
Idézet
+1 #26 Labant Csaba 2011-09-17 07:58
Kedves Herika!
Tisztában vagyok vele, hogy mennyire összetett és egyedi minden eset... Épp ezért tartok tőle, hogy hitelét veszti a módszer, amikor majd arra alkalmatlan "iparosok" nyergelnek át rá... Tudod, ha sikerül kikényszerítenünk, hogy a rehabilitáció költségeit egy - mondjuk gyógyszergyárak által befizetett büntetésekből - létrehozott alap támogassa, akkor ráugranak az "érdekgyógyászok" is. Az ösvényt mindig elhivatott emberek tapossák ki, járhatatlan szakadékokon ácsolunk hidakat, melyeket gyufaszálanként rakunk össze lelkes csapatmunkával, időt, áldozatot nem sajnálva. S mikor már oly szélessé vált, hogy kényelmesen el lehet közlekedni rajta, akkor ráteszik kezüket a mindenből profitálni akarók...
Idézet
+2 #25 herika 2011-09-17 05:55
Kedves Csaba és leander!
Olvastam Ébert dr könyvét és tudok róla,hogy a saját oltási károsodásomat a fiam is örökölhette.Nem nagyon hiszem,hogy a kivezetéseket szívesen "lenyúlnák" azok akik még tagadják az oltások káros hatásait.Amikor több mint három éve Dr Tinus Smits ismertette a protokollját,akkor elindult egy csoport gyógyítása,sajnos a gyógyítás nehézsége miatt nagyon sokan lemorzsolódtak és alig maradt pár orvos aki még segíteni tud az autisták gyógyításában.Ehhez tudni kell,hogy az autizmus spektrum betegség és kivétel nélkül minden autista más.Az ő oltás kivezetésük egyemberes,teljesen rájuk kell hangolódni és még csak véletlenül sem lehet általánosítani.Ezért,hogy legalább segítője legyek a Doktor Úrnak tanulásba kezdtem.Elolvastam az összes könyvet amit jelenleg Mo.-on kapni lehet homeopátia ügyben.Éjjel-nappal tanulok az internetről is,hogy értsem a folyamatokat.Nem elég csak az oltások kivezetése a gyógyuláshoz,mert nagyon sok minden károsodott a szervezetben.Ezekre mind egyenként kell rájönni.Ezen kívül fel kell térképezni a szülők betegségeit,a születés körülményeit és még az előző életből hozott / Tinus S. után szabadon/ traumákat is.Szóval a káros oltások és egyéb más káros anyagok kivezetése embert próbáló folyamat.Előjönnek és felszabadulnak traumák,amelyeket újra meg kell élni és fel kell dolgozni.
Amennyiben tényleg kíváncsiak a történetünkre,amely még ennyi év után sem igazi sikertörténet csak értünk el pár biztató javulást,akkor szívesen írok róla.Higgyék el akik nincsenek benn az ilyen évtizedes küzdelemben,elképzelni sem tudják milyen élet ez.Amennyiben visszaforgathatnám az életünket,mindent megtennék,hogy az én fiamat ne oltsák be.
Szertettel,herika
Idézet
+2 #24 leander 2011-09-16 21:07
Kedves "herika"!

Érdeklődve várjuk az oltáskivezetés történetét. Talán a legjobb lenne, ha e-mailben írná meg ide: . Aztán betehetjük az "Olvasóink írták" rovatba, vagy készülhet belőle önálló cikk.

Kedves Csaba!

A cikkbe nem írta be az ügyetlen fogalmazó (ejnye), hogy az esemény fénypontja Ti voltatok Adával és a kis Lehellel. Aki nem volt ott, annak mondom, hogy az előadások előtt ez a kis család a saját számukat adta elő, Csaba gitározott, Ada szívet gyönyörködtetően fuvolázott, az egyéves Lehel pedig ott fityegett hordozóban apukája hasán, a gitár mögött.
Idézet
+2 #23 vagyok, aki vagyok 2011-09-16 20:28
Mindenki nevében köszönjük Lajosnak az ebbéli fáradozásait!

Lehet, idővel nekünk is külső segítségre lesz szükségünk! Most két és félhónapos az első és gyönyörű kisfiunk és feleségemmel eldöntöttük, hogy nem kérünk semmilyen védőoltást, hanem mint magunk egészségét is inkább Isten gondjaira bízzuk, mint az gyógyszeripar által érdekelté tett orvosokra.

Mi hosszú évek óta nem vagyunk betegek (nem szedünk gyógyszereket sem) és eddig - reméljük a jövőben is - a kis utódunk is kicsattan az egészségtől és jókedvtől. Állandóan mosolyog a kis angyal és úgy tűnik fejlődésében mindenben jelentősen megelőzi kortársait.
Feleségemmel biztosak vagyunk abban, hogy ez az oltásmentességnek is betudható!

Az, hogy mit hoz nekünk a jövő, majd elválik, de nézünk elébe, mert sok veszítenivalónk - az egészségünkön kívül - már nincs sajnos!

Igen, sajnos az Igazság, egyenlőség, demokrácia és az emberi jogok nem a mi társadalmunkra igaz fogalmak.

Sajnos vannak itt néhányan első osztályú állampolgárok, akiknek mindenre van lehetőségük és vannak IV. osztályúak, akiknek semmihez nincsenek jogaik, csak kötelezettségeik.

Mindenkinek igazi ébredést, mielőbbi lelki átalakulást és aktív tetteket kívánunk!
Idézet
+3 #22 Labant Csaba 2011-09-16 19:49
Lajos dolgozik a grafikonokon...
A bizonyítás nem annyira egyszerű, nagyon alaposan előkészített anyaggal szabad csak támadni. Egy láthatatlan világháború kellős közepiben élünk, s mint tudjuk, "fel lettünk vásárolva"...
Az igazságszolgáltatásról hiteles képet ad az éppen elévülő 2006. őszi események felelőseinek büntetlensége. Temérdek konkrét bizonyíték van, videók a fegyveres, viperás terrorcselekményekről. Sok feljelentés íródott, de eleddig mégsem indult eljárás... A farmalobbi esetében sem várható más... Jónéhány politikussal beszéltem már a témáról - egyszerűen nem hiszik el, nem fogják fel a helyzetet.
A rendszer összeomlását eredményezné, s valamilyen módon szinte mindenki érdekelt... van, aki csak annyiban, hogy ő is hagyta a gyerekeit beoltani - ez már elegendő lehet ahhoz, hogy tudatalatt a másik oldalhoz húzzon, mert azt szeretné, hogy nekik legyen igazuk... ez pszichológia...
A legtöbbet a saját életmódunk és lényünk megváltoztatásával tehetjük. Második helyen vannak a mozgalmi tettek. Azok is fontosak, de lelkiekben kell megérni ahhoz, hogy harcunk eredménnyel járjon.
Idézet
+4 #21 vagyok, aki vagyok 2011-09-16 18:39
Idézet - Labant Csaba:
Én már nézegettem a statisztikákat, átlagosan háromszorosa a magyar halálozási arány a nyugati EU-s átlagnak, s kétszerese a környező, keleti EU-snak.
Még Romániában sincs akkora diktatúra mint nálunk, bár elvileg ott is kötelező oltani, de a megtagadókat nem szankcionálják. Mi vagyunk az egyedüli ország, ahol hajtóvadászatot folytatnak az egészségvédelemért fizetett szervek a gyermekek bármily áron történő befertőzéséért, méreginjekciózásáért. Más országokban azért küzdenek a hozzánk hasonló civilek, hogy az orvosok ne hazudozhassanak össze minden valótlan pozitívumot a vakcinákról - megtévesztve a kevésbé tájékozott szülőket. Döbbenten hallgatják, amikor jelezzük, hogy nálunk micsoda inkvizíció tombol.Kedves Csaba!

Döbbenten olvasom, amit írsz! :o
Erről nem lehetne valami grafikont is készíteni?
Tudom, lassan már én leszek itt a grafikon mániás! :sigh:

Lehet, hogy kicsi kitérő ez, de felháborító, hogy ilyen adatokat ismerve, az állami hivatalok részt vesznek és a nevüket adják ehhez a tudatos népirtáshoz, hiszen ezen adatok ismeretében itt már csak és kizárólag szándékos emberölésről és szándékos mérgezésről lehet beszélni... (szerintem)

Tudom, hogy laikus a kérdés, de hogyan lehetséges az, hogy ilyen esetben nem lehet az államot, az ÁNTSZ-t szándékos emberölésért és tömeges méretekben okozott szándékos mérgezésért feljelenteni, elmarasztalni, kötelezni?

Ha ez egyszer megtörténne és kimondanák végre Bíróságon az igazságot, tényeket, akkor minimum kötelező lenne választhatóvá tenni a védőoltásokat, sőt akár többet végérvényesen be is kellene szüntetni!!!

Hogy lehet, hogy nem jutott el ide még senki a hosszú évtizedek alatt? Ekkora lenne a korrupció!?
Ennyire nem szolgálja az Igazságot a Magyar Igazságszolgáltatás!?

Sok naiv ember, mennyire bízik pedig a hivatalok pártatlanságában...!
Idézet
+1 #20 Labant Csaba 2011-09-16 13:40
Herika, sajnos, a szülők oltási károsodásai (ha nem is észrevehetők), de a gyermekeik sokkal rosszabb kiindulási alappal rendelkeznek, mint az oltatlan szülők gyermekei - így generációról-generációra romlik az egészség és fogy az életerő...
S nem akarok jóslásokba bocsájtkozni, DE... ha a kegyes Jóisten segedelmével bedöntjük ezt az egészségpusztító oltási rendszert, s sikerül keresztülverni egyesített erőnkkel az illetékeseken, hogy ismerjék el káros és szükségtelen voltát, akkor eljön majd az a pillanat, amikor a most még nagyhangon oltáspárti orvosok - 'kik ma nagyhangon "lepotyautasoznak" bennünket - csoportosan átállnak majd, s elintézik maguknak, hogy oltáskivezetést, rehabilitációt csakis ők végezhessenek...
Ezt tették a csontkovácsolás legalizálásakor, az otthonszülés törvényesítésekor (olvastam a belsős, parlamenti előkészítő iratokat), s a hányinger kerülgetett...
Zsolti és Ébert dr. ritka kivételnek számítanak a szakmában, hála Istennek, hogy vannak nekünk, s köszönet érte, hogy a fiad állapota javulóban van.
Idézet
+3 #19 herika 2011-09-16 12:03
Nagyra értékelem a Nebáncsvirág Egyesület munkáját.Sajnos a mi időnkben még azt sem tudtuk,hogy az oltások károsak lehetnek,mert erről még csak hallani sem lehetett.Ezért a most 29 éves fiam minden oltást megkapott annak rendje és módja szerint.Szörnyen keserves és nem emberhez méltó élet lett a jutalmunk.Szeretnék a későbbiekben arról írni,hogy a több mint három év Dr Tinus Smits protokollja alapján végzett oltás kivezetések,amelyeket Dr Turcsányi Zsolt segítségével végeztünk,milyen eredményeket hozott.Egyben szeretnék reményt is nyújtani az olyan sorstársaknak aki beleestek az egészségügy csapdájába.A legjobb védekezés a megelőzés,de ha már benne vagyunk az autizmusban,mert az én fiam sajnos ezt a sorsot kapta,akkor legyen remény arra is,hogy ebből talán szabadulni is lehet,vagy minőségileg jobb életet lehet majd biztosítani.
Szeretettel,herika
Idézet
+5 #18 Labant Csaba 2011-09-16 05:01
Én már nézegettem a statisztikákat, átlagosan háromszorosa a magyar halálozási arány a nyugati EU-s átlagnak, s kétszerese a környező, keleti EU-snak.
Még Romániában sincs akkora diktatúra mint nálunk, bár elvileg ott is kötelező oltani, de a megtagadókat nem szankcionálják. Mi vagyunk az egyedüli ország, ahol hajtóvadászatot folytatnak az egészségvédelemért fizetett szervek a gyermekek bármily áron történő befertőzéséért, méreginjekciózásáért. Más országokban azért küzdenek a hozzánk hasonló civilek, hogy az orvosok ne hazudozhassanak össze minden valótlan pozitívumot a vakcinákról - megtévesztve a kevésbé tájékozott szülőket. Döbbenten hallgatják, amikor jelezzük, hogy nálunk micsoda inkvizíció tombol.
Idézet
+3 #17 vagyok, aki vagyok 2011-09-15 20:35
Idézet - Klixa:
...
Az a meggyőződésem, hogy egészen addig, amíg - bármilyen oltásról is legyen szó-, nincsenek hosszútávú, 6-10 éves nyomonkövetések, tehát konkrétan jegyzett pontosan és korrektül dokumentált vizsgálati eredmények, addig tilos lenne bármilyen anyagot is a mi és a gyermekeink testébe fecskendezni. Hiszen jelen esetben, még az orvosok sem tudják -mivel nincsenek vizsgálatok-, mit erőszakolnak a szülőkre, a gyerekekre, a leendő társadalomra!...


Ha nem is szó szerint, de gyakorlatilag a nyomon követés már megtörtént!

Az eredménye lesújtó, de ezt senki nem kívánja figyelembe venni.

Mindössze csak a megfelelő adatokat szükséges összevetni és egymásmellé tenni.

Egyik csoportba (oszlopba) a Német, Svájci, Osztrák nem oltott gyermekek egészségi állapota, betegségei és halálozási aránya kerüljön (nebancs.hu/.../...), míg a másik oszlopba a Magyar gyermekek egészségi állapota, betegségei és halálozási aránya. (Mivel nálunk mindenki oltott elvileg.)

Azt gondolom igen szembetűnő lesz a különbség és talán itt még felesleges lenne az életszínvonalban jelentkező különbséget is belekeverni, hiszen 10 év alatt az alacsonyabb életszínvonal önmagában nem okozhat olyan sarkalatos különbségeket, mint amit ez az összehasonlítás eredményezne.

Mindenkitől kérdezem, hogy van-e már esetleg ilyen konkrét összehasonlítás?
Ha igen, hol található meg?
Idézet
+2 #16 Klixa 2011-09-15 19:58
Köszönöm Csaba a gyors reakciód! Igen, én is utánanéztem, és többek között az összetételére, illetve a mellékhatásokra vonatkozóan voltak kérdéseim. Én is így gondoltam, hogy nem szeretne válaszolni, hiszen a válasza mindent elárulna... Bár ez a válasz is sokat mond.
Persze én örülök ennek a válasznak is, hiszen tőlem megtagadták a megfelelő tájékoztatást! Ennek alapján pedig nem veszélyeztethetem kiskorú gyermekem életét, valamilyen ismeretlen összetételű anyag befecskendezésével.
Amennyiben szeretnétek, és segíthet a tárgyaláson, szívesen elküldöm azt a levelet amit küldtem nekik, az érkezett válaszlevéllel együtt.

Kívánom hogy sikeres kimenetelű legyen a tárgyalás!
Idézet
+5 #15 Turcsányi 2011-09-15 19:20
Kedves pasteur!

Köszönöm kérdését, szívesen válaszolok, mert általános problémáról van szó.

A vegyes körzetű háziorvosnak valóban nehéz kérdés a jogszabályok betartása akkor, ha a legjobb tudása és lelkiismerete szerint egyéni mérlegelést igényel minden egyes gyermek esetén az oltási indikáció és időpont meghatározása. A jogszabályok végül is adnak lehetőséget a háziorvosnak, hogy ilyen esetben is a meggyőződése szerint járhasson el.Így a döntésem óta eltelt több mint egy évben ennek megfelelően cselekedtem. A tapasztalatom az, hogy nem könnyű e két erőhatás terében a megfelelő cselekvés, szükség lenne a kérdés zökkenőmentes szabályozására, azaz a jogszabályban expressis verbis kijelentve, hogy az orvos egyéni mérlegelése, indikációja, a szülővel való konszenzus adja az oltási cselekmény indítékát, valamint ezzel együtt az egyéni felelősséget is.
Az állami finanszírozásban tételesen nem jelenik meg az orvos "védőoltási tevékenysége", ahogyan nem jelenik meg számos más tevékenysége sem, pl. betegvizsgálat, antibiotikum felírás stb. sem. Úgy gondolom, hogy az orvosi eskü remekül szabályozná a kérdést, de sajnos ezt - tapasztalatom szerint- a jogalkalmazók,az ÁNTSZ és a bíróság nem veszi olyan súlyúnak, mint amilyen. Mert végül is az eskü végső soron felette áll minden miniszteri rendeletnek, törvénynek és alkotmánynak is. Lásd például Sophokles Antigonéját. "A beteg gyógyulása legyen a legfőbb törvény!" ( Persze az alkotmányt csak ad abszurdum említettem.)

Kérdése szakmai részét illetően: Természetesen az előadás szűk időkeretében nem vetíthettem és hivatkozhattam a számtalan sok tudományos cikkre. Most is csak néhányat emelnék ki, melyek a csecsemők nagyon sebezhető idegrendszeréről ( is ) szólnak. Különösen a harmadikat, a Bradstreet cikket ajánlom, melyben nagyon szabatos tudományossággal és hivatkozásokkal érvel a szerző - aki az oltások számos jó eredményéről egyébként meg van győződve - az MMR oltás autizmust és bélrendszeri gyulladásokat előidéző mellékhatásáról. Figyelemre méltó az is, amint megmutatja, hogy az epidemiológiai vizsgálatok miért nem tudtak kimutatni összefüggést e tekintetben. Ha bírja az angolt, akkor jó elmélyedést kívánok a kérdésben.

Tisztelettel: Turcsányi Zsolt

vaccinationnews.com/.../...
ncbi.nlm.nih.gov/.../12056506
nationalautismassociation.org/ .../...
Idézet
+3 #14 Labant Csaba 2011-09-15 19:19
Annamari, a GSK jogtanácsosa által hivatkozott törvény nem a tájékozódást tiltja, hanem a termék reklámozását. Tehát mellébeszélt a képviselő - én a helyedben azt olvasnám ki válaszából, hogy nem vállalnak felelősséget termékükért.
Az Infanrix IPV Hib vakcina egyébként tartalmaz évek óta betiltott, rákkeltő anyagot, továbbá szaporodóképességet romboló összetevőt is. Továbbá alkalmazása során a gyártó által elismerten és deklaráltan - okozott már hirtelen csecsemőhalált. Természetesen ezek a figyelmeztetések nem szerepelnek a magyar tájékoztatókban - mi ezért megyünk most bíróságra.
Idézet
+4 #13 Klixa 2011-09-15 19:03
Ez is ide vonatkozik, bár nem konkrétan a rendezvény:

Másfél héttel ezelőtt, a GSK cég felé írtam egy levelet, melyben kérdéseket tettem fel az Infanrix oltóanyaggal kapcsolatban. Többek között megkérdeztem, hogy vállalnak e az oltóanyag tisztaságáért és hatékonyságáért!

Íme a néhány perce a jogtanácsosuktól érkezett válasz:
"Köszönettel megkaptuk e-mailjét. Gyermeke egészsége iránti aggodalmát megértjük, azonban sajnálattal kell tájékoztatnunk arról, hogy a GlaxoSmithKline Kft. mint a Infanrix-Ipv-Hib oltóanyag gyártója nem adhat laikusnak vényköteles termékre, így védőoltásra vonatkozó tájékoztatást sem, mert az a biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászatisegédeszköz-ellátás, valamint a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól szóló 2006. évi XCVIII. törvény 17. § (4) bekezdése értelmében tilos, mivel meg nem engedett reklámnak minősül.

Javasoljuk, hogy kérdéseivel keresse meg gyermeke kezelőorvosát vagy az oltási tanácsadót még az oltás beadása előtt, hogy részletes tájékoztatást kapjon. Amennyiben igényli és megadja a kezelőorvos elérhetőségét, orvostanácsadó kollégáink felveszik vele a kapcsolatot."

A végére pedig mellékelte az orvoslátogató nevét is.

Tehát, ha tájékozódni szeretnék az oltásokkal kapcsolatban, van egy külön törvény, ami ezt nem engedi???

A kérdéseim közül csak az kettőt idéznék, ha valakit érdekel, a többit is szívesen:

1.betegtájékoztató, 2. pontja szerint:

Azt írják, hogy nem kaphatja meg az a személy az oltást, aki: „ha gyermeke allergiás reakciót mutatott az Infanrix-IPV+Hib vakcina bármely összetevőjére.”

? Mivel a gyermekemnél még nem történt ezen oltóanyagokra vonatkozó részletes kivizsgálás, ezért előfordulhat az, hogy az én gyermekem szervezete allergiás reakcióba lép a beadott anyaggal? Melyek lehetnek ezek az allergiás tünetek? Mit okozhat?

2.Mennyire elterjedt ma Magyarországon a diftéria, tetanusz, pertusszisz, poliomielitisz, és a Hib? Tehát, a lakosság hány %-ánál fedezték fel az oltás előtt, és az oltás után a betegségeket? Hol vannak az ide vonatkozó pontos, hivatalosan jegyzett statisztikai adatok?
Idézet
+2 #12 Labant Csaba 2011-09-15 18:18
Kedves "pasteur" Úr/Hölgy(?)!
A kérdései teljesen egybevágtak a Sanofi-Pasteur igazgatójának kérdéseivel, ezért gondoltam, hogy őt rejti e nicknév.
Pasteurre soha nem fogok "büszkeséggel emlékezni", mert semmi hasznosat nem tett - kinyitotta Pandóra szelencéjét. Plagizálva Antoine Béchampe felfedezését a mikrobákról kiagyalta és hamisított vizsgálati eredményeivel alátámasztotta a kórokozó-elméletet - ami legalább olyan butuska dogma, mint a tányér alakúnak hitt Föld, melynek szélén a semmi vár... A különbség annyi, hogy ez utóbbi miatt csak néhány bölcs tudóst küldtek máglyára, míg Pasteur hamisítása miatt emberek milliárdjait teszik tönkre vakcinákkal. Az oltás intézményét egy aberrált, ördögi dolognak tartom, s különösen aljasnak azt a hazug propagandát, ami körülveszi. Ártalmasabb és kegyetlenebb dolog, mint az atombomba.
Idézet
-1 #11 pasteur 2011-09-15 16:34
Kedves Labant Csaba Úr! szeretném egyértelmüsíteni az Ön szemében, hogy a Pasteur nickname NEM takar senkit aSanofi Pasteur-tól!!!
Csak emlékeztetni szerettem volna minden kedves hozzászólót, hogy az oltások ettől az úrtól indultak el többek közt, Jenner után. Ebben a vitában igenis emlékezni kell rá.
Megjegyzem lehettem volna akár Merieux, Jenner, Takácsy, és sorolhatnám tovább a neveket, akikre az oltások, oltási rend kialakításánál büszkén kell emlékezni!
Idézet
+4 #10 Noah 2011-09-15 06:23
Kedves Klixa!
Átérzem és ismerem azt a helyzetet, amikor az orvosnál vagy, és próbálnak kényszeríteni, hogy adasd be az oltást.
A holisztikus szemlélet szerinti munkálkodást én is hiányolom a mai általános orvosi gyakorlatból.
Idézet
+3 #9 Labant Csaba 2011-09-15 06:03
(Moderált tartalom)... - a kérdései jellemzik. Tehát, nem érdekes, hogy mi a valóság, hogy a gyerekek megdöbbentő arányban (és az oltási "renddel" egybevethetően) rákosak, leukémiásak, autisták, cukorbetegek - csak az számít, hogy kinek a neve előtt van dr, s van-e szakcikk, mely mást mond, mint az ÁNTSZ... Az oltásban lévő rákkeltő anyagokat nem érdeklik sem a szakcikkek, sem a doktori titulusok, sem az OGYI engedélyek, akkor is daganatkeltőek, ha legálisan és járványmegelőzés ürügyén kerülnek gyermekeink testébe.
A kérdést pedig, hogy Zsolt ad-e bé "védőoltásokat" láthatóan támadási szándék ihlette. Ha ad, akkor "vizet prédikál s bort iszik" lesz a vád, ha nem, akkor pedig "a fizetését azért is kapja, tehát lopja a közpénzt".
Nem írja elő az orvosi eskü az oltást és az abortuszt sem, s vannak orvosok, akik nem is hajlandóak egyikre sem...

Klixa hozzászólása mellett pedig ismét csak leteszem voksomat, valóban: a rendszer úgy, ahogy van rossz - a legtöbb orvost megtéveszti, majd megszédíti. Nagyon kevesüknek van oly erős morális érzéke, hogy egy ilyen alapon működő rendszerben tiszták tudjanak maradni. Le a kalappal azok előtt, akik pedig nem csupán megőrizték reális ítélőképességüket a fehér köpeny bódító hatása ellenére is, de még ki is állnak - állásukat, diplomájukat, életüket is kockára téve - a gyermekek érdekeiért. Köszönjük, Zsolti és Ébert dr.!
Idézet
Szóljon hozzá!