Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 126 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Besorolatlan dokumentumok

Dr. Várhelyi Péter ügyvéd levele

A kötelező oltási rend következményeképpen a szülők nagy része bizalmatlanná vált a gyermekorvosokkal és az egészségügyi hatóságokkal szemben. A védőoltások választhatóvá tételével visszatérne a bizalom – állítja dr. Várhelyi Péter ügyvéd levelében, melyet válaszul fogalmazott meg a Házi Gyermekorvosok Egyesülete és az Országos Gyermekegészségügyi Intézet nyílt levelére. Álláspontja szerint a magyar kötelező oltási rend jogilag kikezdhető, hiszen nincs járványügyi helyzet, ebben az esetben pedig az Oviedói Egyezmény az irányadó, ami kimondja az egészségügyi beavatkozást elszenvedő személy beleegyezéshez és annak visszavonásához való jogát. Az alábbiakban a levél teljes terjedelmében olvasható.

Grafikonok

Magyarországi történelmi statisztikai adatok:

A hivatalos álláspont szerint az oltásoknak köszönhető, hogy eltűntek vagy visszaszorultak a múlt hírhedt fertőző betegségei. Gyakran hangoztatott érv, hogy ezek a betegségek halálos fenyegetést jelentettek a kor embereire. Hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer, ezért kell oltani. Hogy ennek az állításnak mennyi a valóságalapja, azt döntse el mindenki saját maga. Ebben nyújthatnak némi segítséget az alább közölt történelmi adatok. A közzétett ábrák szabadon böngészhető forrásanyagra épülnek.

Precedens értékű ítélet oltásmegtagadás ügyben

A fegyver, ami visszfelé sült el.

Az oltásmegtagadók ügyei hazánkban nem igazán kapnak különösebben nagy figyelmet. Ez alól kivétel, ha épp híréhségében a média ráharap valami oltásos csalétekre. Ha nem is vezérhírként, de mindenképpen figyelmet érdemel egy ügy, mely végkimenetelét tekintve nem éppen rendhagyó végzéssel zárult. Ezidáig egy székesfehérvári esetről tudunk, ahol a szülők kontra ÁNTSZ perben a szülők részére kedvező ítélet született. A mostani ügy kapcsán ismét vakarhatják a fejüket hivatalnokaink, olyannyira, hogy ez esetben az eljárást elindító ÁNTSZ pert vesztett.

Az alábbiakban taglalt ügy részletei hű bizonyítékai annak, hogy immáron mi is jogállamban élünk. Úgy gondoltuk, hogy az egyszerű hírközlésen túl, egy kis kiegészítő magyarázatot is megérdemel ez az ügy. Nevezhetjük afféle „Oltásügyi helyzetképnek" is.