Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 190 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Egyesületi HÍREINK

Adatkérő levelek az OGYI-hez ill. OEK-hoz

Egyesületünk levelet juttatott el az Országos Gyógyszerészeti Intézethez és Országos Epidemiológiai központhoz. Az 1992. évi LXIII. törvény 20•-ja alapján néhány közérdekű dokumentumba szeretnénk betekintést nyerni.

A válasz megérkezett, alább közzétettük.

Tisztelt Országos Epidemiológiai Központ!
Tisztelt Főigazgató Főorvos asszony!


A Nebáncsvirág Egyesület azzal a céllal jött létre, hogy a védőoltásokról megismerhető sok, egymásnak ellentmondó információ között segítsen az eligazodásban. Szándékunk az elfogulatlan tudomány és a megtapasztalt tények alapján megismerni gyermekeink valós érdekeit és kockázatait.

Ezért kérjük Tisztelt Intézetüket, hogy a 1992. évi LXIII. törvény 20•. alapján részünkre az alábbi adatokat juttassák el:

Kérjük az 52/2005. (XI. 18.) EüM rendelet 5. • (2) bekezdés a)-m)-ig részletezett – az alábbi készítmények forgalomba hozatalának elbírálásánál – a gyártó által benyújtott gyógyszerelőállítási-, minőségbiztosítási-, hatásossági- és biztonságossági metódusok, valamint vizsgálati eredmények másolati példányainak elküldését.

A gyermekkori védőoltások közül a következő oltásokkal kapcsolatos adatokat kérjük.

 1. SSI BCG por és oldószer szuszpenziós injekcióhoz
  Mycobacterium bovis (BCG) „Danish stain 1331" jelű törzs
 2. Infanrix+IPV+HiB
 3. Priorix
 4. Prevenar
 5. Engerix-B
 6. Silgard

Tisztelettel kérdezzük, hogy a felsorolt készítményekkel kapcsolatban:

 1. Milyen előre meghatározott paraméterek és vizsgálati módszerek alapján tekintik bizonyítottnak egy védőoltás hatásosságát?
 2. A fenti készítmények elbírálásánál milyen bizonyítékokat fogadtak el a biztonságosságot illetően?
 3. Milyen megfontolás alapján határozzák meg, hogy egy oltóanyag hatás-mellékhatás követéses vizsgálat mennyi ideig tartson?
 4. Milyen statisztikai gyakoriságot tartanak elfogadhatónak az egyes mellékhatásokat illetően? (Például: Guillan -Barré szindróma, allergiák)
 5. A forgalomba hozatali engedély megadásához igényeltek-e a gyártótól független szervezet által végzett kontrollt ? Ha igen, kérjük írják le.
 6. Mi a biztosíték arra, hogy a gyártó az általa tapasztalt, üzleti érdekeit nem támogató adatait az Intézetük tudomására juttatja?

 

Zalaegerszeg, 2011. május 2.

Tisztelettel: a Nebáncsvirág Egyesület Elnöksége nevében
dr. Turcsányi Zsolt

Egyesületünk reagálása az OEK levelére

Elolvastuk a Melles Márta főigazgató főorvos által jegyzett levelet és a hivatkozott törvényi helyeket, melyek alapján nem „adhatták ki" számunkra a kért adatokat. Véleményünk szerint a törvényi helyek figyelmes olvasója számára világos, hogy ezen paragrafusok alapján az OEK nem tagadhatja meg kérésünk teljesítését. Elfogadjuk, hogy lehet olyan általunk eddig nem ismert jogszabály, mely alapján az intézet az információ visszatartásával törvényesen jár el, de a hivatkozott jogszabályból ez nem következik. A törvényben leírt lehetőség alapján ezért ügyvéddel való konzultációt követően jogi lépéseket tervezünk, melynek célja, hogy az intézet a törvényes kötelezettségét teljesítse.

Hozzászólások  
+1 #3 vieces 2011-06-02 22:13
Végre! Remélem valami elindul!
+1 #2 Gyula 2011-05-30 15:13
Egyetértek. A legtöbben azért oltatnak, mert ugyan érzik, hogy valami gond lehet, de félnek, és más tudás hiányában a meséket és a sok besulykolt hazugságot kell elhinniük. A sulykolás pedig folyamatosan megy, nyíltan és burkoltan egyaránt. A szomorú helyzet azonban az, hogy az oltások területe annyira gonosz és manipulált, hogy egy átlag ember ekkora mértékű aljassággal szembesülve csak egy dolgot tud tenni: nem hiszi el. Az ember alapvetően jó, és csak egy bizonyos méretű gonoszságot képes "kezelni", az annál nagyobbakkal nem tud mit kezdeni. Az oltások területe messze az elviselhető gonoszsági faktor felett áll.
+4 #1 Noah 2011-05-30 13:20
A félelmet a tudással veszítjük el. Gyermekeinknek nagyobb esélyük van egészséges felnőtté válni, ha többé nem oltatjuk őket. Mi már eldöntöttük, hogy nincs több oltás! A gyerkőcök érdeke az első, minden más csak ezután jöhet. Emlékezzetek: a félelmet a tudással veszítjük el...