Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 180 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Egyesületi HÍREINK

Levél Orbán Viktorhoz

Orbán Viktor

Egyesületünk elektronikus levelet juttatott el Orbán Viktor miniszterelnök úrhoz. A kormányfő az ország lakosságának véleményére volt kíváncsi az éves országértékelő beszéde előtt. Úgy gondoltuk, hiba lenne nem élni a lehetőséggel, így 2011. február 6-án az alábbi kérdéseket intéztük hozzá.

A válasz megérkezett, alább közzétettük.

 


Tisztelt Miniszterelnök Úr!


Kérdéseink a kötelező védőoltásokkal kapcsolatosak:

 • Milyen jogon kötelezhetik Magyarországon még mindig a szülőket arra, hogy bizonyos védőoltásokat beadassanak gyermeküknek?
 • Hogyan írhat felül egy rendelet (járványügyi végrehajtási rendelet 18/1998. VI. 3. NM) egy törvényt (2002. évi VI. törvény)? A törvény szerint: „Az emberi lény érdeke és jóléte a társadalom vagy a tudomány puszta érdekével szemben mindenkor elsőbbséget élvez." „Egészségügyi beavatkozás csak azután hajtható végre, ha abba az érintett személy szabadon és tájékozottságon alapuló beleegyezését adta. Ennek a személynek előzetesen megfelelő tájékoztatást kell kapnia a beavatkozás céljáról és természetéről, valamint következményeiről és kockázatairól. Az érintett személy beleegyezését bármikor szabadon visszavonhatja." (http://www.nebancs.hu/jog/jogtar.html)
 • Miképpen lehetséges, hogy a gyógyszerlobbi érdekei előbbrevalóak az egyes gyermekek egészségügyi érdekeinél és testi szuverenitásánál?
 • A fejlett országokban már csak nagyon kevés helyen létezik kötelező védőoltás. Ha van is, vallási vagy világnézeti alapon, saját felelősségre felmentést lehet kérni. Mi még mindig diktatúrában élünk?
 • Az Egyesült Államok kormánya 2008-ban elismerte az összefüggést a védőoltások és az autizmus között. Jelenleg Magyarországon kb. 130 ezer autista él. Számuk rohamosan nő! Mikor várható a magyar kormánytól hasonló beismerés?
 • Tapasztalatunk szerint minél több az oltás, annál több a krónikus, élethosszig tartó betegség, melyek egyre fiatalabb korban jelentkeznek. Egyesületünk civil és orvos tagjainak egyöntetű vélememénye, hogy a hazai egészségügyi rendszert magasabb szintre emelhetnénk, ha a szülők a kezelőorvos segítségével, a családi kórtörténet, szociális helyzet és a gyermek egészségügyi állapota alapján szabadon dönthetnének egy-egy oltás beadatásáról.

A Nebáncsvirág Egyesület célja, hogy ellensúlyozza a védőoltásokkal kapcsolatban tapasztalt egyoldalú tájékoztatást, és választhatóvá tegyen minden kötelező oltást. Kérem, látogasson el honlapunkra: www.nebancs.hu

Véleményére az évértékelő beszéden túl is kiváncsiak vagyunk!

Tisztelettel:

A Nebáncsvirág Egyesület nevében: Bokányné Lepold Andrea, Zalaegerszeg


Válaszlevél:
 

Észrevételeink a minisztérium válaszlevelével kapcsolatban:

A válaszlevél tartalma sok meglepetést nem okozott számunkra. Úgy értékeljük, hogy az általunk futott kötelező körök részét képezte. Kormányszerveink hiányos, és ezáltal félreértelmezhető statisztikai adatokat hoztak fel érvként. Mi tudjuk (saját hazai és nemzetközi statisztikai elemzéseinkből), hogy ha az 1950-es évek előtti időszakkal együtt vizsgáljuk az adatokat, az összkép teljesen más eredményt mutat.

Érdekes színfoltja a válasznak a Schmidt Ágota kabinetfőnök által idézett 418/D/1996-os és 20/1990. (X. 4.) alkotmánybírósági határozatra való hivatkozás. Mindkettőnek utánanéztünk. Az előbbire hosszas keresgélés után találtunk rá (kimerítően hosszúra sikeredett írás), az utóbbi címe pedig „Az egyes állami és pártfunkciót betöltött, illetőleg betöltő vezetők vagyonnyilatkozatáról szóló 1990. évi III. törvény 1. §-a alkotmányellenességéről", tehát még a védőoltás szó sem fordul elő benne. A 418/D/1996-os AB határozatot nem találtuk, helyette (gondoljuk) az 1418/D/1996-os iktatószámú lehetett a hivatkozás forrása. Ezt a kis tévedést elnézzük (elvégre emberek vagyunk, tévedhetünk).

A 418/D/1996 AB határozat kapcsán megállapítható, hogy amit ennyire kell magyarázni, az nem lehet igaz! Esetünkben nem biztos, hogy az Alkotmánybíróság a legilletékesebb szerv. Az emberi alapjogoknak nem szabadna szerzett jogokkal keverednie! Az oltásokhoz való ingyenes hozzáférés lehet alanyi jog, de a kötelezővé tétel már nem. Az ember nem vakcinával a kezében született, vagy teremtetett, tehát az oltás nem lehet alapjog. Egy társadalomban minél több a kötelező szabályozás, annál betegebb. Több helyen is utalás van a dokumentumban a következőre: „70/D. • (1) A Magyar Köztársaság területén élőknek joguk van a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez". Mi nem találtunk olyan kutatási eredményt, mely azt bizonyítaná, hogy az oltások a legmagasabb szintű testi-leki egészséget biztosítják! Inkább pont az ellenkezőjét látjuk.

El kellene gondolkozni azon, hogy miért vannak ezek a betegségek világunkban, és mi a valódi ok, amiért megfertőződünk! Mivel igazolják az oltások hatékonyságát? A történelmi adatok nem a hivatalos álláspontot támasztják alá, pedig az oltásokat azokra hivatkozva rendelik el. A mai adatok pedig lesújtóak. Leginkább annak fényében, hogy a korunkra jellemző krónikus betegségeket a tudomány nem tudja gyógyítani! Elemzéseink azt mutatják, hogy az oltások bevezetése óta az összes krónikus megbetegedés évről-évre nőtt, ami mellé betársult néhány olyan betegség is, ami sohasem létezett. Az orvostudomány csak széttárja a kezét, amikor az okokról vagy épp a lehetséges gyógymódokról kérdezzük.

Hadd támasszuk alá érveinket néhány, általunk gyűjtött adattal.

Néhány történelmi adat:

Úgy gondoljuk, hogy a betegségek eltűnése nem az oltások érdeme. Sokkal közelebb állunk az igazsághoz, ha a szociális és higiéniás viszonyok drasztikus megváltozását jelöljük meg fő oknak.

A tetanusz, kérődző állatok bélrendszerében, ürülékében és a vele érintkező talajban előforduló, mély sebbe jutó bakteriális fertőzés következtében alakul ki. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy a betegség visszaszorulásával egyidőben a társadalom szerkezete is megváltozott. A háztáji állatok (legfőképp a szarvasmarha) tartása eltűnőben volt, ugyanakkor szükség esetén szakszerű orvosi ellátás (mély sebek fertőtlenítése) is rendelkezésre állt. Ezért a statisztikai adatok elemzésekor figyelmbe kell venni a társadalom szerkezetében végbement változásokat is. (A tetanusz grafikon feldolgozása folyamatban van.)
A fentebb közölt grafikonok nem a csak a betegségek visszaszorulása esetében mutatnak érdekes képet. Mi történt az 1900-as évek elején amitől szinte minden betegség előfordulása hirtelen megugrott?

 

Néhány aktuális adat:

Gyermekek krónikus megbetegedéseinek alakulása 1999–2009 között:

Felnőttek krónikus megbetegedéseinek alakulása 1999–2009 között:

A közzétett friss adatok közül nem mindegyik hozható közvetlen összefüggésbe az oltásokkal. Azonban amennyiben elfogadjuk, hogy a kötelező védőoltási rendszerrel a magyar népesség általános egészségi állapotának javulását kívánják elérni, láthatjuk, hogy a valóságban pont ennek az ellenkezője valósul meg. A jelenlegi tendencia nem most kezdődött, és némelyik betegség esetében exponenciálisan növekszik. A hatalom részéről ideje lenne felülvizsgálni a lehetséges kiváltó okokat, mivel egyre közelebb kerülünk a már fenntarthatatlan egészségügyi állapotokhoz.

A feltett kérdésekre megnyugtató választ nem kaptunk, ezért a választhatóság törvényes lehetőségével kívánunk élni.
Köszönjük a lehetőséget, hogy további kérdéseket tehetünk fel a minisztériumnak; élni fogunk vele.