Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 752 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Egyesületi HÍREINK

Heti Válasz – kérdések, válaszok – kanyaró járvány

2017. március 23-án levélben kérdéseket kaptunk Élő Anitától, a Heti Válasz című hetilap újságírójától. Kellő mélységű válaszainkkal próbáltuk megadni az esélyét annak, hogy végre tiszta vizet öntsünk a pohárba – mellőzve a manapság oly divatos indulatkeltést. Reménykedtünk, hogy ezúttal sikerül hiteles és pártatlan állásfoglalást viszontlátni a médiában. 
A megjelent cikkben sok a tévedés és a csúsztatás. Kétoldalas válaszlevelünkből csupán egy mondatrészt sikerült kiemelnie a szerzőnek, kiegészítve egy másik, honlapunkon megjelent cikk egyetlen mondatával.
Kérésünk az volt Élő Anita felé, hogy teljes válaszlevelünk linkjét tegyék közzé a cikkben. Ez a kérésünk mindenféle visszajelzés nélkül nem teljesült.

Meglepődve olvastuk, hogy a félreoltó orvosokról szóló részben így említenek bennünket: „Bokány Lajos, a gyanúba került Zala megyei Nebáncsvirág Egyesület elnöke..." – ezzel mintegy arra célozva, hogy egyesületünk a gyanú szerint az oltásmegtagadó szülőket félreoltó orvosokhoz irányítja. Ezzel szemben a valóság az, hogy mivel célunk a szabad oltási rend létrehozása Magyarországon, elemi érdekünk, hogy az oltáskritikus szülőket véleményük nyílt felvállalására bíztassuk, hiszen így válhat csak láthatóvá, hogy mekkora tömeg igényli ezt a változást. Ezért ilyen fajta közvetítéssel sem most, sem korábban nem foglalkoztunk. Az oltások beadása nélkül igazolást kiadni egyértelműen etikátlan magatartás egy orvos részéről. Ezt a véleményünket több fórumon is megfogalmaztuk már. Lassan egy évtizede próbáljuk felhívni a figyelmet a félreoltás jelenségére és káros következményeire.

A cikk másik kijelentése, ami teljesen félrevezeti az olvasókat, arról ad hírt, hogy hazánkban az abortált magzatok sejtjeinek felhasználásával készült oltások helyett „törzskönyvezettek a Szentszék által is etikusnak tartott oltások, a szülők ezt is választhatják az ingyenes helyett, de a többlet költséget meg kell téríteniük". 2016-os információink szerint nincs lehetőség az „etikátlan" oltások (pl. MMR) ilyetén lecserélésére. Ezidáig két konkrét esetről tudunk ahol az érintett családok magán úton hozattak be Japánból „etikus" oltásokat, de azt végül rendkívül körülményesen sikerült csak behozni az országba. Ennek egyik oka, hogy Európában még egyik tagállam sem törzskönyvezte az oltóanyagot, és a japán forrás szerint europid embereken még nem tesztelték. – A közel két éves beszerzési procedúrát az állam oldaláról egyik szerv sem segítette, majd a beoltás követően mégis a szülőket marasztalta el a bíróság – pénzbüntetés terhe mellett. –  Több család is jelezte igényét az illetékesek felé, de legutóbbi információink szerint semmilyen lépés nem történt annak érdekében, hogy a vallási okokból az oltások gyártási módját kifogásoló szülők alternatív oltóanyagokhoz juthassanak. A hazai hatóságok tudnak a problémáról, mégsem kezdeményeztek hazai engedélyeztetési/törzskönyvezési eljárást, holott a törvény egyértelműen az állam feladatának nevezi meg a megfelelő minőségű oltóanyagok beszerzését. Mindezek alapján a beszerzés nem a szülők feladata lenne. – (A kérdéses ügy kapcsán egy ombudsmani levél is született 2017-ben: old1; old2;) 

 

A válaszlevél tartalma:


 

Kedves Élő Anita!

A 2017. március 23-án érkezett levelére a következő válaszokat adom.

Előzetesen szeretném leszögezni, hogy egyesületünk nem védőoltás-ellenes szervezet. Célunk az, hogy Magyarországon egyéni mérlegelés alapú és szabad oltási rend jöjjön létre, valamint, hogy az oltásokkal és az általuk kivédeni szánt betegségekkel kapcsolatos, hivatalos propagandán túli tudást terjesszünk.

Fontosnak tartjuk, hogy objektív képet alkossunk a múlt és a jelen kor egészségügyi problémáiról és azok védőoltásokkal összefüggő lehetséges ok-okozati kapcsolatairól. Ahhoz, hogy a jelen korunk eseményeit tisztán lássuk, meg kell ismernünk a múlt történéseit is Meglátásunk szerint a jelenlegi rendszer nem fordít kellő figyelmet az egyre szaporodó oltási mellékhatásokra és a társadalmat érintő hatásaira.

Statisztikai tény, hogy a beadott oltások számával az immunológiai, krónikus megbetegedések emelkedése egyenes arányban nő. Ezen megbetegedések száma némely esetben többszörösére ugrott meg az elmúlt 1-2 évtizedben, kiváltképp a gyermekeknél. Ide soroljuk a különböző allergológiai, emésztő- és kiválasztórendszert érintő megbetegedéseket is – az autizmus járványt is. Ezek a betegségek társadalmi jelentősége messze felette van egy kanyarójárvány jelentőségén, hiszen egy idült betegség évtizedekig, élethosszig tartó korlátozottságot és szenvedést jelent. Meglátásunk szerint a gyermekek több mint fele a „ledált” állapotban éli gyermekkorát. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan egyik betegségből a másikba esik. Egy 2010-ben tett elemzésünk azt jósolta, hogy 2030-ra Magyarországon nem lesz egyetlen egészséges ember sem. Ezt a prognózist évről-évre át kell értékelnünk – közelebbi időpontot megadva. A hivatalos oltáspropaganda persze nem mutat ki összefüggést e két dolog közt. Egyesületünk nagyszámú szülő dokumentált tapasztalatán alapuló meggyőződése az, hogy az oltások ártalmatlanságának hirdetése a nem megfelelő szintű tudományos-szakmai vizsgálatok hamis képén alapulnak.

Úgy gondoljuk, hogy jelen pillanatban az egészségügyben érintett szerveknek ezekkel a problémákkal kellene kiemelten foglalkozniuk, és nem a szórványosan jelentkező, jól kezelhető betegségekkel, melyekből a teljes gyógyulás esélye a legvalószínűsíthetőbb. Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy a kommunikáció felületes, és a hangsúlyt továbbra sem a lényegi dolgokra teszik.

Az weboldalunkon megjelentetett cikkek nem minden esetben íródnak orvosok által. A szakmai kompetenciájú cikkeket azonban minden esetben átnézi egy orvos, és ha kell, javítja azokat. A tapasztalatunk az, hogy a téma komplexitása gyakran túlmutat az általános orvosi szakma informáltságán. Az így végzett munka mind az aktív civil, mind az orvosi tagok, segítők tudását, látóterét szélesíti.

Egyesületük senkit nem akar rá- vagy lebeszélni egyetlen oltás beadására, beadásáról sem! A tájékozódáson alapuló szabad döntés fontosságára hívjuk fel a figyelmet. A cél minden esetben az, hogy az emberek figyeljenek oda saját és környezetük általános egészségére. Ez mindannyiunk jól felfogott érdeke!

1. kérdés: Szeretném megkérdezni ezzel kapcsolatban egyesületük véleményét, lévén a megbetegedettek zöme egész Európában olyan személy, aki nem volt beoltva. Elgondolkoztatja, megváltoztatja egyesületük véleményét a mostani helyi halmozódások sora és a halálesetek?

Elsőként szögezzük le azt az alaptételt, hogy a betegség természetes átvészelése egész életre szóló védettséget ad, az oltással ellentétben. Ezért a magas átoltottság következménye az, hogy éppen a csecsemők és az idősebb korosztály marad védtelen a kanyaróval szemben.

Másodszor reagálnék arra a kijelentésre, hogy „a megbetegedettek zöme egész Európában olyan személy, aki nem volt beoltva”. Ez „Európában” azért lehetséges, mert a legtöbb országban szabad oltási rendszer van érvényben. Mivel a kanyaró elleni oltást valóban hatásosnak ítéljük meg a betegség elfojtására, így annak hatásosságát nem is vitatjuk. Ebből következően azt is elfogadjuk, hogy a betegség többségében a nem oltott emberek körében okozhat megbetegedéseket. Ez az állítás viszont hazánkra nem igaz, a szinte teljes átoltottság miatt – ez alól csak az 1969 előtt születettek jelentenek kivételt (akkor vezették be hazánkban a kanyaró oltást). Ismert, hogy a makói eset kapcsán is kizárólag oltott egyéneket érintett a betegség.

Az események alátámasztják a Nyugat-Európában és az USA-ban már évtizedek óta zajló tendenciákat, miszerint a jövőben, az oltások ellenére, egyre gyakrabban üti fel a fejét a kanyaró. Ennek egyik oka, hogy az oltások által egyre több személy fog bele esni a már teljesen védtelen státuszba. Az oltás legmerészebb jóslatok szerint is 20-30 éves védettségi státuszt ad. (Nem elhanyagolható tény az sem, hogy az oltottak körének is cirka 5%-a az úgynevezett „nonresponder” kategóriába tartozik, akiknek a szervezete az oltásokra nem reagál.) Ebből következik, hogy a 35-45 évnél idősebb lakosságot gyakorlatilag oltatlannak kell tekintenünk. Ők tekinthetők az oltási rendszer időzített bombáinak.

Mivel Magyarországon nincs forgalomban monokomponensű kanyaró oltás, csak a rózsahimlővel és a mumpsszal kombinált, ezért veszélyes beadni egy e két utóbbi betegség valamelyikén átesett egyénnek. E háromkomponensű oltással (MMR) kapcsolatos másik probléma etikai eredetű. Ennek mibenléte abból ered, hogy az MMR oltás rubeóla komponensének előállítása során abortált emberi magzatból származó sejteket használnak fel. A kérdéses témában a Vatikán is állást foglalt, és ha nem is minden alkalmazás kapcsán, de egyértelműen „életellenesnek” nevezi az ilyen oltások használatát, a „halál kultúrájáról” beszél, és lelkiismereti tiltakozás szükségességére szólít fel. – Az ilyen technológiát használó gyógyszerkészítmények vagy kozmetikumok előállítása/használata is beleértendő.

Az oltási program egyik sarkalatos hibája az volt, hogy az oltással az anyákat megfosztotta a betegségen való természetes átesés lehetőségétől. Ugyanis a legstabilabb védelmet az anyai antitestek jelenthetnék ebben a korban, mikor is az oltásra még nem reagál a babák immunrendszere. Az oltással szerzett immunitás sajnos az anyatejjel már nem adható át.

A kanyaró legsúlyosabb szövődménye, az agyvelőgyulladás visszaszorítását az oltás nem érte el, helyettük megnőtt a másfajta eredetű enchephalitisek aránya.

Az 1990 és 2000-es évek tájékán több kutató hívta fel a figyelmet arra, hogy a betegség a jövőben a csecsemők és az idősebb emberek körében fog a leginkább problémákat okozni. Ebben az időszakban a németországi Robert Koch Intézet halálozási adatai 1/10.000 illetve 1/20.000 közötti értéket adtak meg. A prognózis hibája, hogy az időközben megváltozott körülményekkel nem számolt. Az németországi, oroszországi és romániai járványok kapcsán sokkal rosszabb statisztikákkal kell szembesülnünk. Ez az érték az 1/1000 alá esett, amelyet az említett rizikócsoportok megnövekedett halálozása okoz.

A nem oltottak körében keresni a felelősöket nem több, mint alaptalan indulatkeltés.

Meg kell említenünk, hogy a kanyaró lefolyása jóval az oltás bevezetése előtt miként változott, szelídült meg – a másik komoly problémát okozó skarláttal együtt (ez ellen továbbra sincs oltás). Mára nem vitatott tény, hogy a betegség igazi gócpontjai a szegényebb afrikai országokra tevődtek át. Rendkívül fontos megemlítenünk, hogy a betegségtársulások milyen súlyos következményekkel járhattak. Példával élve, a múlt század első felében voltak időszakok, amikor a tuberkulózis csaknem a lakosság harmadát érintette. Ha a tbc mellé társult egy másik betegség, akkor az igen sok gyermek halálát okozta. Mára tudjuk, hogy a tbc-t nem az oltás, hanem a szociális higiéniás viszonyok javulása gyűrte le. Az oltás a tbc ellen hatástalan volt.

A kanyarónál az „A” vitamin pótlása, a rutinszerű lázcsillapítás mellőzése minimálisra csökkenti a súlyos szövődmények kialakulását.

Az átvészelt kanyarónak vannak pozitív élettani hatásai is. Megfigyelték, hogy az addig felső légúti betegségekre hajlamos gyermekeknél a kanyaró után jelentősen visszaesett az orvosi kezelések száma. Számos krónikus betegségre, mint például a pikkelysömör, gyógyító hatással van, és a rák különböző fajtái is ritkábban alakulnak ki. A lázzal és kiütéssel járó betegségek immunrendszert építő hatása ismert volt az oltások előtti világban.

A kanyaróra oda kell figyelni, de nem kell félni tőle! A fenti okok miatt az oltás egyedi mérlegelés alapján indokolt lehet a rizikócsoportok számára, de a kötelezőség a közjót nem szolgálja.

Ezúton hívom fel ismét a figyelmet arra, hogy aki nem oltatja be magát vagy gyermekét egy oltással, azt nem szabad oltásellenesnek tekinteni. Ez méltánytalan diszkrimináció.

2. kérdés: „szíveskedjen megerősíteni, hogy nebancs.hu oldalon B. Lajos néven a Magyar Nemzet oltás ellenes cikkére jegyzett írást Ön írta-e.”

A cikket én írtam.

Nem tudjuk, mit fog felhasználni a válaszlevélből, ezért megjelenés után mi is közzé tesszük ezen levél tartalmát az interneten a http://nebancs.hu/260-heti-valasz-keres-kanyaro-jarvany.html elérhetőségen. Kérem, a megadott hivatkozást ön is tegye közzé a cikkében!

Remélem, a kérdéseire kielégítő választ kapott!

Tisztelettel:
Bokány Lajos
Nebáncsvirág Egyesület

 

A heti válasz cikke: old1; old2; old3; old4;