Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 138 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Egyesületi HÍREINK

Egyenlő bánásmód az oltásoknál

Egyenlő Bánásmód HatóságEgyesületünk levelet juttatott el az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz. Több, jelenleg is hatályban lévő rendeletet, törvényt és szabályozást – szerintünk – hibásan, illetve sarkítottan értelmeznek és használnak a magyar jogi gyakorlatban. Az oltásokkal kapcsolatban való szabad önrendelkezés gyakorlását a jelenlegi szabályozások is lehetővé tennék. Kérdéseinkre 30 napon belül várjuk a választ.

A válasz megérkezett, alább közzétettük.
Egyenlő Bánásmód Hatóság
1024 Budapest Margit krt. 85.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tárgy: egyenlőtlen bánásmód az oltásoknál

Tisztelt Hatóság!


A Nebáncsvirág Egyesület civil mozgalomból alakult, Magyarországon hivatalosan bejegyzett, önálló jogi személyiséggel rendelkező szervezet. Egyesületünknek alapszabályban lefektetett célja, hogy elérje gyermekeink részére jelenleg a még hatályban levő kötelező védőoltási rendszer választhatóvá tételét. Az Európai Unió számos tagállamában (pl.: Németország, Ausztria, Olaszország, stb.), valamint Svájcban már szabad választáson alapuló oltásrendszer működik.

Valójában nincs egyetlen olyan hiteles, tudományosan megkérdőjelezhetetlen bizonyíték, ami igazolná a védőoltások hasznosságát. Az oltóanyagok gyártói saját termékeiket független, tudományos vizsgálatnak nem vetik alá.

A magyarországi kötelező védőoltási rendszer működésének alapja az 1997. évi CL. törvény az egészségügyről, melynek 57.•-ja alapján az egészségügyi miniszter rendeletben szabályozza azokat az eseteket, melyekben védőoltás elrendelésének van helye. Ezek alapján a magyar kötelező védőoltási rendszer a miniszter által kiadott az 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló rendelet alapján működik.

Ugyanakkor létezik egy másik, újabb kiadású, s a rendeletnél magasabb szintű 2002. évi VI. törvény, az Európa Tanácsnak az emberi lény emberi jogainak és méltóságának a biológia és az orvostudomány alkalmazására tekintettel történő védelméről szóló egyezmény. Ezen törvény ismeretében, és alkalmazása során törvényi lehetőség kerül az ember kezébe a védőoltás elkerülésére, visszautasítására. Ezen jogszabály létét eddig nem alkalmazták a joggyakorlatban, sőt szinte nem is ismerik az illetékes hatóságok!

Az Epinfo 2010. március 24-i (Országos Epidemiológiai Központ információs hetilapja) 17. évfolyam 1. különszámának 7. oldalán a külföldi állampolgárságú gyermekek oltásairól így rendelkezik: „A 3 hónapnál hosszabb ideig Magyarországon tartózkodó külföldi állampolgárságú gyermekek önkéntes alapon, térítésmentesen kaphatják meg a hazai oltási naptár szerint az életkoruknak megfelelő, esedékes védőoltásokat..."

Az oltatlan külföldiek az Népegészségügyi Intézet (volt ÁNTSZ) gondolkodásmódja alapján járványveszélyt jelentenek a magyar állampolgárok számára. A kötelező oltási renddel a szinte 100%-os átoltottságot szeretnék elérni, és a külföldiek másféle joga pontosan ezt lehetetleníti el.

Megemlítenénk továbbá, hogy a bármilyen alapon történő hátrányos megkülönböztetés tilalma a 1949. évi XX. törvény, a Magyar Köztársaság Alkotmányában is szerepel:
70/A. • (1) A Magyar Köztársaság biztosítja a területén tartózkodó minden személy számára az emberi, illetve az állampolgári jogokat, bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül.

Fentiekre tekintettel úgy gondoljuk, hogy a kötelező védőoltásokkal kapcsolatos választás lehetősége akkor is megillet minket, ha ezt tudományos oldalról esetleg be is tudják bizonyítani!

Kérem, foglaljanak állást az alábbi kérdésben:
A gyermekkori oltásoktól tartózkodni akaró (arról más véleménnyel levő) magyar állampolgárságú szülők gyermekeinek sérül-e az egyenlőséghez való joguk annak ismeretében, hogy hazánkban a 3 hónapnál tovább tartózkodó külföldi állampolgárságú gyermekek már önkéntes alapon kaphatják, vagy nem kapják az oltásokat Magyarországon?

Várjuk megtisztelő válaszukat.

Zalaegerszeg, 2011. február 25.

Tisztelettel:

Dr. Turcsányi Zsolt sk.
elnök
Nebáncsvirág Egyesület


Válaszlevél:

Egyenlo_Banasmod_Hatosag_2011_03_04