Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 181 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Egyesületi HÍREINK

A kezdet ...

Hivatalosan is megkezdhette működését 2011. január 10-én a zalaegerszegi székhelyű Nebáncsvirág Egyesület.

Nagyrészt szülőkből álló közösségünk célja, hogy választhatóvá tegyük Magyarországon a jelenleg kötelező védőoltásokat. Állásfoglalásunk a Magyar Homeopata Orvosi Egyesületéhez hasonló: szeretnénk elérni, hogy a szülők a gyermekorvos szakmai segítségével szabadon dönthessenek egy-egy védőoltás beadásáról. Hisszük, hogy minden gyermek más, és a legjobb döntést csak az egyéni és családi kórtörténet, az egészségügyi állapot és a szociális körülmények ismeretében lehet meghozni.

Kutatómunkánk során azt tapasztaltuk, hogy a tudomány nem tud egyértelmű választ adni sok fontos, védőoltásokkal kapcsolatos kérdésre, vagy túlságosan ellentmondásos válaszokat ad. Hiányoljuk az összehasonlító statisztikákat az oltott és nem oltott csoportok egészségi állapotáról. Nyugtalanítónak találjuk, hogy bár az oltásokkal egészségesebbé akarják tenni társadalmunkat, a kötelező oltások számának emelésével összességében egyre betegebbek vagyunk. Olyannyira elszaporodtak a krónikus betegségek (és egyre fiatalabb korban kezdődnek, pl. allergia, asztma, diabétesz, rák), hogy egy életen át gyógyszerszedésre és orvosi kezelésre szorulunk. A történelem során soha nem fogyasztottunk még ennyi gyógyszert!

Úgy gondoljuk, hogy amíg az oltáspártiak megcáfolhatatlanul nem tudják bebizonyítani igazukat, addig nekünk, szülőknek, jogunkban kell, hogy álljon választani, hogy kinek hiszünk. Jogunkban kell, hogy álljon az is, hogy vallási vagy világnézeti alapon megtagadjuk egy-egy védőoltás elfogadását, ha az felekezetünk vagy közösségünk hite szerint bűnrészességet jelent.

A 2011-es év az egészségügyi dogmák megdöntésének éve lehet. Az otthonszülés pártolói már elérték céljukat – mi most azon dolgozunk, hogy a védőoltásokkal kapcsolatban is döntési szabadságunk legyen, mint ahogy ez a legtöbb európai országban már így van.