Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 210 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
 • Természetes és mesterséges immunizálás

  Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

  Bővebben
 • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

  ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

  Bővebben
 • Mi a normál flóra?

  Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

  Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
  Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
  Bővebben
 • Olvasóink írták

  Olvasóink írták

  Ismerd meg mások oltástörténeteit!
  Küldd el a sajátodat!

  Bővebben
 • Könyvajánló – VPK
  „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

  Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

  Bővebben

Egyesületi HÍREINK

Dr. Turcsányi Zsolt válaszlevele / Weborvos.hu – HVG

Dr. Turcsányi Zsolt

A következő válaszlevelet juttata el Dr. Turcsányi Zsolt a Weborvos.hu internetes portál és a HVG szerkesztőségének. Az ÁNTSZ Járványügyi Főosztályának vezetője, Dr. Ócsai Lajos ugyanis ezeken az oldalakon azt nyilatkozta, hogy „jogi lépéseket fontolgat az ÁNTSZ a Nebáncsvirág Egyesülettel és vezetőjével szemben".

 

Tisztelt Weborvos!

A Nebáncsvirág Egyesület vezetőjeként szeretnék helyreigazítást tenni az ÁNTSZ főosztályvezetőjének, dr. Ócsai Lajosnak idézett nyilatkozatával kapcsolatban.

A tudománytalanságot illetően:A Nebáncsvirág Egyesület bírósági bejegyzés alapján, a jóváhagyott alapszabály szerint működik. Egy civil szervezet, mely nem kizárólag szakemberekből áll és nem kizárólag szakembereknek szól természetesen megilleti az a jog, hogy az alapszabályban lefektetett célok és eszközök szerint véleményét, tapasztalatát, meggyőződését szabadon kifejthesse, Ilyen módon az egyesület minden megnyilvánulása nem tekinthető tudományosan megalapozottnak. A honlapunkon, valamint egyéb tájékoztatási eszközökön az egyesületünk figyelmet fordít arra, hogy a tényeket elkülönítse a véleménytől.

A Nebáncsvirág Egyesület – szemben az ÁNTSZ-szel- senkit sem akar le- vagy rábeszélni az oltásra, vagy a nem oltásra, hanem ezt a döntést a kezelőorvosra illetve a szülőre kívánja bízni. Amit az egyesület tesz, az annyi, hogy felkutatja azokat a tényeket, amelyek az oltásokkal kapcsolatos tisztább látást, megalapozottabb döntést elősegíthetik.

„Ócsai Lajos megemlítette azt a tárgyilagosságtól mentes egyesületi érvet is, miszerint a himlős betegségek csökkenése mögött sem az oltás áll, sőtt valójában a vakcinától többen haltak meg, mint magától a kórtól. A TBC elleni védőoltással szemben pedig olyan felmérés eredményeit hozza fel a szervezet bizonyítékként, amely 1970-ben készült, tehát rég nem aktuális."

Való igaz, hogy a XX. század elején az angliai statisztikák alapján voltak olyan évek, amikor a himlőoltástól többen haltak meg, mint a himlőtől. Ez valóban egy érv és nem bizonyíték semmire. A kérdés nyilván bonyolultabb sok tisztázni való van még hátra.

A TBC-vel kapcsolatban egy WHO vizsgálatra utalt az egyesület, melyet Németországban megismételtek és ez alapján a BCG oltás lekerült az ajánlott oltások listájáról. (Addig sem és azután sem volt kötelező.) Hogy elavult-e ez a vizsgálat, azt nem tudjuk, de azt igen, hogy nem érhető el hasonlóan nagyszabású vizsgálat azóta, azaz a vizsgálat megállapításait a mai napig nem cáfolták tudományos módszerekkel.

A járványos gyermekbénulással kapcsolatban pedig nagyon sok adat támasztja alá azt a feltételezést, hogy a gyermekbénulással „megtévesztésig" megegyező kórképet nehézfém és gyomirtó szer is képes előidézni, valamint nagyon sok hiteles adat szól amellett, hogy a mai napig ilyen mérgezések és betegségek előfordulnak. A világon ezen betegségek száma folyamatosan emelkedik. (Acut flaccid paralysis). Ezek alapján az Egyesület további vizsgálatokat tart szükségesnek.

A Nebáncsvirág Egyesület non profit szervezet – melyet az oltások káros hatásait tapasztalt magányszemélyek alapítottak – tehát a gyermekeink egészsége mellett az igazság kiderítése motiválja.

Tisztelettel: dr. Turcsányi Zsolt