Egyesületünk politikától és vallási hovatartozástól független szervezet!

Oldalainkat 173 vendég és 0 tag böngészi

Legyen választható a kötelező!
  • Természetes és mesterséges immunizálás

    Ahhoz, hogy az ember az oltások hatásait megértse, legalább részben meg kell ismerkednie azzal a tudással, amelyet az immunológiai kutatások eredményei közvetítenek ezekről a folyamtatokról.

    Bővebben
  • Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

    Aláírásgyűjtéssel összefogás az etikus oltásokért

    ... „Az M-M-RvaxPro oltás nem etikus módon készült: kikísérletezése és létrehozása során abortusz során életét vesztett magzatok sejtjeit használták fel." ...

    Bővebben
  • Mi a normál flóra?

    Tudj meg többet a bennünk élő mikroorganizmusokról!

    Kikkel vagy mikkel osztozunk a testünkön?
    Mi jelenti a valós veszélyt és mikor? ...
    Bővebben
  • Olvasóink írták

    Olvasóink írták

    Ismerd meg mások oltástörténeteit!
    Küldd el a sajátodat!

    Bővebben
  • Könyvajánló – VPK
    „E könyv nem hiányozhat egyetlen hazai szülő és szakember könyvespolcáról sem!”

    Mielőtt döntene, TÁJÉKOZÓDJON!

    Bővebben

Híreink

Petíció az egységes európai oltásszabadságért

Az oltások egységes Uniós szabályozásért indított petíciót az EFVV (Oltás Éberség Európai Fóruma). A célja ennek a kérvénynek az, hogy a szülők, állampolgárok az oltásokkal kapcsolatosan minden tájékoztatást megkaphassanak, ennek tudatában mérlegelhessenek, majd szabadon dönthessenek, hogy kérik-e az adott oltást, avagy sem. Abban az esetben, ha nem kérik, akkor se érje őket semmilyen hátrányos megkülönböztetés.

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) törekvése az, hogy megvédje az embereket a betegségektől, megelőzze azok kialakulását úgy, hogy felkészíti a szervezetet a kórokozókkal való találkozásra. Úgy gondolják, hogy erre a célra az oltások megfelelnek. Sajnos, nagyon sok országban az emberek nem dönthetnek következmények nélkül úgy, hogy nem kérik az oltást. pl. Belgiumban kötelezővé teszik a polio elleni védőoltást, holott nem volt polios megbetegedés náluk. Ha a szülők ezt visszautasítják, akkor „a börtönnel kell szembenézniük." – Szerbiában is hasonló büntetés jár azért, csak ott „a gyermeket kiemelhetik a családból akkor, ha a család nem tudja kifizetni a – fizetéshez arányosan kiszabott – bírságot." – Magyarországon is bírság megfizetésére kötelezik az oltásmegtagadó szülőket, és nemritkán gyermekvédelmi eljárás keretében vizsgálják azt, hogy a gyermeket ki kell-e emelni a családból veszélyeztetés miatt. – Szlovéniában az állam ugyanúgy nem vállalja a felelősséget, ha az oltások után károsodás lép fel, mint nálunk. Ezzel is sokan nem értenek ott egyet. – Csehországban is szeretnének az emberek változást, hogy ne legyenek az oltások kötelezőek.

Nagyon érdekes kérdések vetődnek fel az oltásokkal kapcsolatban:

  • Hogy lehet az, hogy minden egyes országban más-más oltások kötelezőek, illetve hogyan lehetnek olyan országok, ahol szabadon dönthetnek az emberek?
  • Vajon mire utalhat az a tény, hogy a különböző országoknak más-más oltási rendszerük van?
  • Hol van ilyen esetben a tudományos megalapozottság?

A választ valószínűleg a politika, az oltásokról készült tanulmányok, illetve a gyógyszerek előállításában érintett iparág adhatná meg.

Azonban ha – egy adott országban – a kötelező oltásokat nem mindenki kapja meg, akkor sem törnek ki óriási mértékű – rengeteg halálesettel végződő – járványok Európában. Így van ez pl. Skóciában, Ausztriában vagy Németországban. Az a német fiú, „aki nemrégiben meghalt kanyaróban, MMR oltást kapott 10 nappal a betegség kialakulása előtt, így a fertőzést akár a oltóanyagban lévő élő kanyaró vírusoknak is köszönhette, vagy annak a ténynek, hogy az immunrendszere nem tudott megfelelően reagálni az oltás beadása után."

Az oltásokat ellenzők leginkább attól tartanak, hogy a gyermekük valamilyen károsodást szenved az oltás beadása után. Jelenleg nem létezik egy olyan független európai szervezet, amely összeírná az oltáskárosodásos eseteket, figyelné azok számát és gyakoriságát. Ezért az EFVV (European Forum for Vaccine Vigilance – Oltás Éberség Európai Fóruma, http://www.efvv.eu), a mintegy 20 európai országot (EU-tagállamokat és nem EU-s tagokat egyaránt) képviselő csoport követeli, hogy:

  • az oltások kötelező jellegét töröljék el egész Európában, mivel ez az egyetemes emberi jogok megsértését jelenti;
  • az Elővigyázatosság elvét az oltások esetében is alkalmazzák Európában;
  • az európai állampolgárok élvezhessék az oltásokkal kapcsolatos, teljes körű tájékoztatáson alapuló választás és beleegyezés szabadságát, amely egyetemes emberi jog;
  • hozzanak létre egy független európai Vaccine Adverse Effect Reporting (VAER, Oltási mellékhatást jelentő) rendszert az oltások biztonságosságának ellenőrzésére. Ez a szervezet fogadná az oltásokkal kapcsolatos jelentéseket és ahol könnyen hozzáférhetőek lennének az Európában jelentett oltási mellékhatások számával és súlyosságával kapcsolatos adatok.

Legalább hét EU országból származó egy millió aláírás garantálja, hogy Brüsszelben megvitassák mindezt. Bármilyen politikát is követne az Ön országának kormánya, kérjük, csatlakozzon hozzánk: írja alá és terjessze minél szélesebb körben ezt a petíciót.

 

 

Forrás:
http://www.euro.who.int/en/health-topics/disease-prevention/vaccines-and-immunization/european-immunization-week
http://www.efvv.eu/  Anna Watson 07760 277165
https://www.change.org/p/european-parliament-european-commission-council-of-the-european-union-respect-promote-and-protect-freedom-of-informed-vaccination-consent-throughout-europe
http://www.valaszthato-oltas.hu/images/epeticio_magyarul.pdf